Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ano, to je prs tvé maminky, synáčku. Jako když jsi byl malý......uÁÁÁÁÁ!" Zombie trash Le notti del terrore má poměrně jednoduchý děj. V starobylém rozlehlém sídle s velkými zahradami se sejde skupina přátel. Ještě před nimi sem dorazil profesor historie, který neuváženě probudil mrtvé z jejich věčného spánku. Jeden se až nestačí divit, kde všude jsou mrtvoly poschovávány, když se začnou hrabat na světlo. Zbytek filmu se živí snaží utíkat a skrývat před mrtvými, což se jim příliš nedaří, byť mrtví se pohybují rychlostí mladé želvy. Nahota, krev, několikrát střeva ven (i srdce, játra, ledviny), kosa a padající hlava. Masky nemrtvých jsou velmi nevyvážené, některé vydařené, jiné komické a nechybí oblíbení červi, dojde i na žížaly (ano, jako nejen u Fulciho). Při hrátkách u rozbité okenní tabulky jsem čekal citaci s okem podle Zombie 2 (tříska), ale nakonec došlo jen k podřezání. Skvělé interiéry (což je u Italů samozřejmost), jimž dominuje červená - závěsy, koberce, čalounění... Oproti mému dávnému hodnocení jsem hvězdu přidal. Výborná hudba a skvělý happy end (škoda, že se na pilu v přímém záběru nedostalo). Chlapec Michael (Peter Bark, zde mu bylo 26 let) jakoby vypadl z Malérů pana účetního a naznačený incest měl šťavnatou dohru. Pobavil mě dabing z Řitky, kdy vyděšené, rozzuřené a zoufalé postavy křičí na nemrtvé nadávky, z nichž nejhorší mají být - ničemové a mizerové! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zrychlená exkurse do vývoje druhu Homo zombinus. Zpočátku sledujeme, jak zombies v touze po potravě užívají při lovu pouze svých rukou a zubů a to ještě navíc isolovaně. Velmi brzy se však začnou sdružovat do skupiny, kterou nejspíš vede jedinec s nejvyšším procentem rozbředlé hmoty v lebce. S ním v čele proběhneme dobu železnou (kosa), temný středověk (beranidlo) až skončíme ve žhavé současnosti (cirkulárka). Jako dokument o vyspívání jediného (ne)přirozeného predátora člověka to jistou hodnotu má, ovšem coby film je to díky scénáři, který se spolehl pouze na suchá vědecká data a pornominulost režiséra (možná i požíraných osob..vážně se jim nedá říkat herci), poměrně tragické. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdilo, že Italové točí/li skvělé horory, avšak vyjma zombie žánru. Noci hrůzy je velice špatný film s hroznými maskami, efekty, herci. Možná kdyby se netvářil tak vážně, výsledek by byl jiný, ale takhle jsem zažil jen 80 minut nudy s pár zajímavými scénami. Je tu však něco, díky čemu si tenhle filmek budu pamatovat, a to byl jakýsi zmenšený dvojník Daria Argenta, který vyděsil víc než deset zombie najednou, k tomu ještě jeho celkem vřelý vztah k matce...libózní. V tomhle žánru mě prostě dokáže zaujmout jen ten Romero. Holt mám vetší slabost pro ty kanibaly. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Srdce každého oldschool hororistu musí zaplesať už pri prvej maske zombíka na začiatku. Atmosféra, ako to vedeli len taliani na začiatku 80s, stále skvelé masky, praktické gore FX, hrad, príroda okolo, navrch niečo kontroverzných scén, zapiesť s extra porciou cheese. Giordano je stále sexy, záver je čerešničkou na torte. Žiadne intelektuálne pokusy, len pure horor, dokonalý vo svojej nedokonalosti. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy taliansky ZOMBIE horor ktory urcite stoji za povsimnutie az pre fakt husty vyskyt chodiacich tilel.ALe tieto walking dead su dost ako by so to povedal "odstate" je na to asi najlepsi vyraz:).Ale po par zaberoch pri ktorych som sa uskrnal som si na tieto masky zvykol a potom som si do konca filmu vychutnaval rozne zaujimave sceny:) Dalej by som spomenul rozne skilly zombikov ako pouzivanie roznych pracovnych nastrojov a tiez baranidla.Jedine co ma dost stvalo bol ten uchylny chlapec. PS:Sice sa pri tom bat urcite nebudete ale zato su tam vcelku zaujimave gore a vela(fakt vela) zombikov ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama