Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

petero 

všechny recenze uživatele

Nikde nie je napísané, že zombíci nevedia používať kadejaké nástroje, no týmto filmom určite predbehli dobu, pretože tu sa zombies dobíjajú do domu ako v nejakom hystorickom filme baranidlom a nerobí im problém použiť napríklad takú cilkulárku. A to ako dostanú služobníčku ktorá sa snaží zavrieť okenicu na prvom poschodí je proste exkluzívne. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

...The earth shall tremple...Graves shall open...They shall come among the living as messengers of death and there shall be the nights of terror...Jedna z nejvetsich nechutnosti, ktere jsem kdy videl (uncut), vynikajici gore efekty a hnusne detaily... cervi, kozzy, sexualni uchylnost... pro slabsi povahy vstupenka do pekla....na 1-10 skale talianskych chutovek, davam bez debat znamku 10.. mimojine i za ty FANTASTICKE MASKY! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ženský by určitě měly víc koukat na horory, nebo alespoň znát jejich základní pravidla, pak by nemusely tropit takový kraviny, jako například tady. Určitě by se pak vyhýbaly proskleným dveřím, za kterými čeká tlupa hladových mrtvol. A zcela určitě by ani neobjímaly svoje smrtelně bledé dítě, u něhož hrozí pořádný kousanec do kozy... Burial Ground je další trash, který pokračuje ve Fulciových šlépějích a v některých momentech mu skládá poctu (dívčino oko blížící se k trčícímu střepu). Bianchi se s detaily moc nesral (v jedné scéně se do domu dobývá 9 zombies, muž spoustě z nich ustřelí hlavu, ale v následujícím záběru odchází od dveří opět stejný počet nebožtíků), ale červy prožrané masky jsou docela fajn, gore je mnoho, snad jen těch nočních záběrů mohlo být víc. P.S: Tak oškliví parchanti se rodí asi vážně jenom v Itálii. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Scénárista si s příběhem moc hlavu nepáral, na druhou stranu do filmu naservíroval dost horrorových klasik. Le Notti del terrore zaujmou hlavně maskami zombíků a jejich místy neobvyklými skutky (dobývání do domu pomocí seker a beranidla) a dost odvážnou erotickou zvířenou (dojde na kozičky i bobříka), pěknou řádkou gore a červů a specifičtěji ulítlé jedince (např. na kozačky jako já) nádhernými záběry. Zde evidentně minimálně o prsa zvítězila forma nad obsahem, ale mě to kupodivu vůbec nevadí. Ty zombíci jsou prostě parádní. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na podobných filmoch ako tento, sa dá vidieť, že Fulci nebol len mesiar, ale v jeho filmoch je aj veľa majstrovskej filmárčiny. Tento kúsok je však skutočne "iba" čistokrvná mesiarčina, plná nekončiacich vĺn hnusných prehnitých zombie. To je však viac ako kritika púha vlastnosť tohto filmu, ktorú mnohí určite ocenia. Maskéri sa jednoznačne vyblbli a koniec koncov aj niektoré usmrtenia boli značne originálne (na druhú stranu je to však občas očividná vykrádačka Fulciho Zombie 2). Milovníci zombie podžánru však hádam ani nemôžu byť sklamaní. (6.3/10) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama