Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 5

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (99)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Besson z devadesátek se už sice nevrátí, ale kdyby točil pro radost podobné filmy jako DogMan tak by mi to vůbec nevadilo. Tenhle žánrový mišmaš mě totiž překvapivě bavil natolik, že sem neměl potřebu se pozastavovat nad některými nelogičnostmi a nedotaženými nápady. Tam kde to Bessonovi zahapruje to totiž pokaždé zachrání obří charisma hlavního (anti)hrdiny v podání Caleba Landry Jonese…a psi…70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vlivem netypické tvůrčí svobody, které se Luc Besson těší z důvodu toho, že si filmy produkuje sám, umožňuje vzniknout dost výjimečnému úkazu, totiž autorskému scénáři, který působí jako špatně adaptovaná kniha. To se projevuje tím, jak někde naznačuje témata, se kterými již nadále nepracuje (bývalý manžel psycholožky), uvádí do příběhu výrazné postavy, ke kterým se už nikdy nevrátí (okradená aristokratka) či pracuje s až komickými zkratkami, které jakoby měly shrnovat původně vývojově delší charakterizaci (redneck rodina upomínající až někam sem). Zároveň neustále vychyluje rytmus a dává váhat, na jaký film se vlastně díváme. Výsledkem je něco, co se nedá obecně doporučit, ale pokud se díváte na deset filmů tejdně, tak si fakt imo můžete užít, jak je tohle odchýlený od všech tabulek. A třeba vám to po posledních zkušenostech může vrátit naději, že dokážou být pořád filmy s čoklama, který neupeklo CGI. Pro ty ostatní tu je pak Caleb Landry Jones, jemuž predikuju wicked hereckou kariéru po vzoru Phillipa Seymoura Hoffmana či Joaquina Phoenixe. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už dávno som prestal veriť, že by Luc natočil ešte nejaký film, ktorým by ma nadchol. Naposledy sa mu to podarilo pred štvrť storočím s Johankou. Ani trailer nenaznačoval, že by nás čakalo niečo výnimočné. Skôr to na mňa pôsobilo až príliš divne. Ale samotný film ma zaujal hneď od prvých chvíľ a od prvým minút som hltal perfektne funkčný príbeh extrémne netypického hlavného hrdinu. Spája sa v ňom uzavretosť a inklinácia skôr k zvieratám ako ľudom, ako to bolo v prípade Jacquesa Mayola a bolestivá minulosť, ktorou trpel Leon. Okrem hlavnej postavy tu už nikto nemá poriadny priestor. Čo je škoda hlavne u policajtky, ktorá s ním vedie pútavý rozhovor. Niekoho môže štvať, že mnohé línie sú len nakúsnuté. No proste len epizódky, ktoré slúžia iba, aby sme čo najviac spoznali hlavného hrdinu. Alebo sa dočkáme extended cutu? Kľudne by som ho privítal. Ak nie, nevadí. Lucovi to tentoraz klaplo v každom ohľade. Aj po technickej stránke je to do veľkej mieri oldschool bez otravného CGI a hudobná stránka s niekoľkými hudobnými výstupmi je tiež úchvatná. Lucove trademarky tentokrát nie sú také okaté a otravné ako v jeho posledných filmoch, kde boli už len k smiechu. Celkovo som nadšený a nečakane sa tento film zaradí k mojim srdcovkám. Teraz zase opatrne čakám, či Luc ďalším filmom potvrdí návrat jeho formy, alebo to bol len ojedinelý záchvev jeho dávnej formy. 9/10. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joker kdyby nepoznal Batmana a sčuchl se s krysařem? Tak určitě, kdyby Caleb Landry měl před 15 lety čas, mohl si zmiňovaného žolíka zahrát on, místo Heatha Ledžra, ale to by taktéž cikán mohl pracovat, lec která fantazie se nedá sloučit s realitou. Každopádně, Lucky Luk se inspiroval možná svým snímkem Utrženým ze řetězu, kde se Jet Li choval jako čokl, a možná by nahradil lidskou řečí za štěkot hafanana, ale když si člověk srovná vedle sebe tyhle dva snímky, nejde to dohromady. První půlka skvělý, ta travesti show co přišla potom, už se nedá považovat za to, co nás krmili v trailerech. Krom toho, že ho čoklové poslouchali pro svůj prospěch, pestak si natřel lofasa burákovým máslem. Ve dne Studenková, co zpívá sladké mámení, a v noci mukl, a pejskové co koušou do romských osad a jejich mítném.Kolik musela stát účast těch vycvičených psů? Určitě vím, že si jednoho měl najmout i Stephen Hawking. Still better than Catwoman   ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Predstava "inakosti" v plnej "kráse", alebo ako z "iného" spraviť hrdinu (aspoň) na plátne. Neliberálny divák bude ťažko prekúsať. Nuž ale keď môže Netflix do životopisných seriálov, DOKUMENTOV (!!) či filmov o skutočných postavách dejín jebať ľudí tmavej pleti a potom sa tváriť, že nerozumie kritike, tak už je možné naozaj všetko. Film ako taký, vyslovene špatným, sociálnym pokusom nie je, no tá "travesty show", do ktorej to celé pán režisér obalil, rozhodne každému nesadne. Ak z toho chceli spraviť "Jokera", tak to teda príliš nevyšlo. Ak to mala byť reklama pre liberálnu dobu, respektíve akési poludčenie "nezaradených", ktorí majú taktiež city či môžu mať aj zdravý pohľad na svet, tak to za mňa osobne až tak nevyšlo. Potešili puňťovia, o filmársku tragédiu sa nejedná, už tomu dať len Oscara. Za živší záver tretia. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)
  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama