Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Krtek se mi odmala moc nelíbí jako postava ani jako výtvarné zpracování, ale to je záležitost vkusu každého z nás. Tenhle animovaný příběh totiž dovede pobavit a zaujmout nejen děti a to je hlavní. Člověk by až neřekl, co všechno se musí udělat pro blbý kalhoty. Viděl jsem to kdysi dávno v dobách dinosaurů a stejně si živě pamatuju celou řadu scén, takže jak říkám - bombózní pohádka. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem prý krtečka milovala. Alespoň rodiče mi to říkají. Bylo to naštěstí v době, ze které si pamatuji opravdu hodně málo věcí. Můj vztah ke Krtečkovi je momentálně dost jinačí, protože sice chápu že je to Česká klasika, a samozřejmě též musím uznat že děti (I dospělí) ho už po generacích milují. Ale ptám se, taky vás na něm něco obtěžuje? Není ta jeho roztomilost někdy snad až příliš? ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle krteček byl snad první, na kterého jsem se díval. Taťka mi ho dovezl na videokazetě. Viděl jsem ho několikrát. Je to plně dojemný umělecký skvost hodný dětského světa a podivení nad opravdovostí, která dnes chybí mnoha filmům. Dokáže rozplakat i příjemně zajřát u srdce. Naproto plně vnímáte toho báječného vítečníka. Nechci to více popisovat, tohle se musí vidět. Měl by tady být seznam nejlepších pohádek. Tento by patřil do první dvacítky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úplně první Krtek si pořídil kalhoty. Zajímavé je, že nikdy potom, alespoň co mě paměť (ne)slouží, už na sobě tyto kalhotky neměl a to po nich tak toužil. Také zde můžeme slyšet jeho hlas, což je unikát vzhledem k tomu, že ani on ani jiná zvířátka už hlas používali pouze k zvukům. Takže se milé děti usaďte a podívejte se, jak se vyrábějí průmyslové kalhoty... ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jako dítě jsem to měl rád, ale teď se mi zdá, že krtkova snaha nechat si a stále při sobě nosit všechno, co najde na zemi, dvakrát výchovně nepůsobí. Ostatní zvířata jsou oproti němu na výši – nelpí na majetku a jsou ochotna pomoci i hrabivému krtkovi, kterému jinak nestojí za návštěvu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Kromě mnoha zvířátek nakreslil Zdeněk Miler do filmu i množství rostlin, které jsou v naprosté většině zcela konkrétní. Jsou jimi (víceméně chronologicky podle scén filmu): zvonek okrouhlolistý, jitrocel prostřední, kohoutek luční, podběl lékařský, pcháč oset, drchnička rolní, vesnovka obecná, mařinka vonná, škarda dvouletá, mák vlčí, pampeliška obecná, borovice lesní, jahodník obecný, bojínek luční, třezalka tečkovaná, řebříček obecný, pomněnka, sedmikráska chudobka, smolnička obecná, kokoška pastuší tobolka, hvozdík kropenatý, čekanka obecná, trojštět žlutavý, zeměžluč okolíkatá, rozrazil, heřmánek pravý, blatouch bahenní, vodní mor kanadský, rákos obecný, len setý, bodlák obecný, kopretina bílá, jetel plazivý, heřmánkovec nevonný, mateřídouška vejčitá, masité oplodí jírovce maďalu, lupina mnoholistá, mrkev obecná, jetel luční, růže šípková, devaterník velkokvětý, vřes obecný, brusnice borůvka, přeslička rolní, ploník obecný, pryšec chvojka, máčka ladní, jílek vytrvalý, ocún jesenní, několik kapradin a další. Kromě toho je také možno spatřit tři druhy hub: muchomůrku červenou, václavku obecnou a lišku obecnou. (Thanoris)
  • Kreslená postavička vznikla úplnou náhodou. Zdeněk Miler chcel, aby to bolo zvieratko, ktoré ešte nikdy v rozprávke nehralo. Premýšľal, nič mu nenapadalo, až napokon na prechádzke zakopol o krtinec, čím sa všetko vyriešilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama