Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl nebyl zdaleka tak milý a "duši hladící" jako většina dílů s krtečkem. Jako pohádka na dobrou noc u malých dětí určitě nezabere, protože budou mít nad čím přemýšlet. Spoiler: Když krtkovi vypadly z porodní brašny kleště, dostala jsem strach. Ale porod nakonec proběhl hladce. ()

Reklama

MoziMedve odpad!

všechny recenze uživatele

Na krtečka koukáme s rok starou Dcerkou která ho miluje.  Dříve jsem si myslel, že cílová skupina krtečka je zrovna cca 0-5 let, takové nevinné, hezké pro děti. Zbylé díly to tak asi opravdu mají a nezavrhnu je, ale díl Krtek a Maminka už nechci vidět. Tématika porodu kdy graficky zobrazují jak malý zajíčci vyskakují s králičí díry je hodně daleko za hranicí nevkusu. Čekal jsem, že třeba králičice zajde někam za křoví ale ne, Koukáte na to ve vší slávě. To už si myslím, že rovnou mohli udělat i to početí jinak si děti budou myslet, že po pusinkách jim taky budou skákat zajíčci z děr. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jééé!" Tak takového krtečka jsem tedy nečekal! Musím se přiznat, že já jako otrlý divák zvyklý na vyhřeznuté vnitřnosti a podobné chutné záležitosti, jsem byl zcela šokován. Čekal jsem klasický příběh o krtečkovi a nějaké mamince. jenže to jsem netušil, že jejich vzájemné vztahy budou více než nečekané! Ale nechci spoilerovat, podívejte se na to sami, ale nejdřív raději bez dětí, mohli by pak mít problémy s usnutím. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Známější spíš pod názvem "Krtek a vagína". Při prvním shlédnutí jsem měl pocit, že mě šálí zrak. Pak jsem se ale ujistil, že vidím správně... Že nejsem obětí přeludu, jak jsem si původně namlouval. A začal jsem vážně přemýšlet na tím, zda se pan Miler definitivně nepomátl na rozumu. Tenhle díl se ihned po odvysílání na televizních obrazovkách stal přímo legendou. A kdo tehdá neviděl, jak se krtek rýpe paní králíkové v *tentononc*, ten jakoby nežil. Nu, rozdýchal jsem to, rozdýchal. Ale celoživotní jizva ve mě zůstala. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama