Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nového seriálu ČT se mi líbil tím moderním hávem - rychlý střih, cool voiseover, dávka sexu...  teda vlastně to posledně jmenované je jaksi na sílu, ale nemám z toho osypky jako jiní, ikdyž je to přesně ten styl, který nemusím, kdy režisér svlíkne hezkou holku a pak to natočí skrz nějaký cukrlátka a z poza různých předmětů, že z hlediska nahoty není skoro nic vidět, ale přesto to vypadá jako nabušená pornoscéna, aby hlavní hrdina vypadal jako ultramačo. Sorry, bylo to na sílu a neuvěřil jsem tomu. Nicméně slabé hodnocení dávám z jiných důvodů - nenávidím filmy o nemocech a umírání ( a na toho chudáka Bartošku se moc dobře nekouká, když to teď má "on-line" ) ale hlavně to ve výsledku vlastně žádná pecka, která chytně nebyla. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: zatím těžkopádné, rozvláčné, špatně zrežírované, špatně zahrané, nezábavné. Nejhorší  z herců je Tereza Brodská, která zřejmě za poslední léta zapomněla hrát (a ztloustla - pokud není vycpaná). Ostatní na tom nejsou o moc lépe, snad kromě Bartošky a Řezníčka. Dám tomu ještě šanci, ale nevím, nevím. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neokoukaný Filip Březina je moc fajn. Pokud je mezi kamarády z ragbyového týmu nebo s kolegy z neurochirurgie, diváka těší přirozenost dialogů i chování postav. Jakmile ovšem do příběhu započne promlouvat mladíkova rodina, začínají vstávat chlupy na zádech. Předpokládám, že je to proto, aby (hloupý) divák rozpoznal, jak viditelnou proměnou zejména jeho rodiče (asi) projdou. Protože zatím je jeho otec Pavel Řezníček výhradně zahleděný do cyklistického Tour de France a do velikostí a tvarů dlaždic, jeho matka Tereza Brodská pak do dávno potopené umělecké kariéry. A evidentně i do své letité neschopnosti „něco změnit“. Sex mi nevadil, oni ano. Protože takhle se prostě nikdo nechová. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý začátek seriálu. Zvláště oceňuji práci s kamerou a střih. To střídání prostředí, zrychlování, zpomalování, kamera v trávě nebo naopak snímání shora. To se mi opravdu líbilo, dávalo to snímku originální kabát, který u české televizní produkce nevidíte. Až z titulků jsem pochopila, že seriál je převzatý, proto má zřejmě licenčně nastavené nějaké vizuální standardy. Pokud tomu tak není, smekám před všemi za kamerou a ve střižně. K obrazu výborně seděl hudební doprovod. Co se týče samotného příběhu, netroufám si po prvním díle říci, zda má opravdu potenciál být komediální. Ono už to vymezení komedie/drama je takové alibistické. Jako bychom se báli říci, že vážné téma nelze zpracovat jinak než vážně. Rozhodně zatím vnímám, že se k tématu tvůrci staví s nadhledem. Uvidíme. Z hereckých výkonů mě zaujala Alžběta Malá (vnučka pacienta). Hrála autenticky, naprosto bez masky, což se u řady postav říci nedá, někteří působili příliš schematicky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu nového seriálu mám rozporuplné pocity. Tvůrci nemohou za to, že jsem neměl zrovna chuť na téma těžké nemoci, i když vlastně celá epizoda byla seznamování se s postavami. Ty se tvůrcům - doufám že schválně - povedlo vykreslit velice nesympaticky. Mladý floutek, který má asi dost peněz od rodičů, si vesele a bezstarostně užívá života,  Rodiče bydlí vedle sebe, sestra má ňoumu. Tohle mě nebavilo, včetně způsobu vyprávění příběhu. Poslední scény od návštěvy u profesora ale byly natočeny velice umně, navíc silně emotivně. Tak uvidíme, zda i za týden bude nálada na pokračování. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama