Reklama

Reklama

Frank Wheeler a jeho dva kamarádi Kevin a Brad se rozhodnou dát dohromady všechny své úspory a vyrazit na kolech do blízkého velkoměsta, kde chtějí najít prostitutku ochotnou ukázat jim za jejich peníze nahé ženské tělo. Náhoda je svede dohromady s prostitutkou Evou, která si říká V, a kromě krásného těla má také zlaté srdce. Ta nejprve překazí pokus oloupit trojici nezkušených chlapců, potom jim za úplatu ukáže svá prsa. Nakonec se pohádá se svým pasákem Cashem a ukradne mu auto. Mezitím Frank a jeho dva kamarádi ztratí svá kola a musí se domů vydat autostopem. A je to náhodou opět V, na koho narazí a kdo jim nabídne svezení. Cestou se dozvědí, že Frank žije se svým otcem Tomem, poněkud roztržitým vědcem, který se pokouší zachránit místní mokřiny, unikátní přírodní rezervaci. Ten se, plně zaujat svými problémy, ani nepozastaví nad Frankovým tvrzením, že V je jeho nová domácí učitelka matematiky. V si žije v předměstském domě Wheelerových spokojeně, ovšem jen do chvíle, než zjistí, že Cashe zavraždil boss místního podsvětí Waltzer, který věří, že V utekla s 250 000 dolary, které mu Cash ukradl. A tak zatímco se Tom sbližuje s domnělou učitelkou, kterou Frank vidí také jako novou ideální mámu a manželku pro svého tátu, bývalý klient V prozradí Waltzerovi, kde má zmizelou prostitutku hledat. Zdá se, že v městečku, kde našla V útočiště, bude zanedlouho pěkně horko. (TV Nova)

(více)

Recenze (60)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Film z kategorie až pohádkově naivních, ale současně příjemný, milý, sladký a přirozeně zábavný, až je jeho sledování pozitivním zážitkem. Melanie Griffith je v roli ženy, která diváka vede k zamyšlení, že posuzování člověka podle zevnějšku není spolehlivým vodítkem, prostě úžasná. Richard Benjamin předvádí, že i nenáročná zábava se dá natočit na úrovni, byť občas ztrácí nad svým dílem kontrolu – zejména v akční honičce s Malcolmem McDowellem. 70% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Prvy film, kde sa mi Melanie Griffith pacila aj vyzorom, aj ako herecka. Bude to tym, ze to bolo natocene este v dobe, ked neholdovala samym kozmetickym operaciam a jej pery nevyzerali ako keby ju dostipalo hejno vciel. :) A tiez uz dnes nehrozi, aby predpubertalni chlapci isli z predmestia na bicykloch do mesta, aby si tam pozreli za peniaze zenu hore bez - Internet to vyriesil aj s nadpracou. :) Inak standartna romanticka komedia, so ziadnymi prekvapeniami ale s dobrymi hereckymi vykonmi, na cele s uz klasicky nadstandartnym Ed Harrisom. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Bude to dávno, co jsem film viděla, ale názor přece jenom napíšu. Melanie Grifith není moje oblíbená herečka, nemyslím si ani, že by byla nějak moc hezká, tudíž moc nechápu její obsazení zde... Ale což, námět velice podobný Pretty Woman, taková blbinka na nedělní či sobotní odpoledne. Nic výjimečného, nic extra. ()

mirika39 

všechny recenze uživatele

Nie je mi jasné, prečo "Milk Money" preložili ako "Proste úžasná", ale že by 37-ročná šľapka, ktorá má najlepšie roky za sebou bola úžasná, to som si nevšimla. Naopak, všimla som si tú skvelú, kvalitnú push-upku, ktorá Melanieine kozy bravúrne zdvihla z polohy brucha naspäť na hrudník, tento fakt oceňujem a samotnej push-upke by som udelila oscara. Tiež považujem za obdivuhodné, do akej formy sa pre tento film Melanie dostala, bola takým blonďatým oživením filmu a dalo sa na ňu pozerať. Ale čo sa deja týka, o tom sa to už povedať nedá. Neviem pre akú generáciu bol približne film určený, ale ja som bohužiaľ do nej nespadala. Pred rokmi, ani teraz. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vteřinový záběr na prsa Melanie Griffith, ale co dál?! Vypadalo to na odlišný film, jež schémata romantických filmů hodí do roviny nadhledu a obestře je lehkým závojem ironie. A skutečně nějakou dobu jde poměrně osvěžující cestou, kdy sledujeme dvanáctiletého kluka, který netradiční formou shání extra mámu pro svého ovdovělého tátu. Je zde pár momentů, které dávají vyniknout neotřelému přístupu. Nějakou chvíli jsem se bavil nad neobvykle rozehranou story o školou povinných chlapcích přátelících se sympatickou a milou šlapkou. Jenže film začal asi přibližně v půlce upadat a překlopil se do typicky neobjevné romantiky v upachtěném tempu. Bylo dost zarážející, jak film ztratil tempo a najednou se vše soustředilo na Eda Harrise, který ve fimu nemohl hrát druhé housle a duchaplně začal konverzovat s Melanie Griffith. Její sláva sice už dávno pohasla, ale nebýt jí, film by upadl úplně do sraček. Melanie byla načančaná štětka, která vlastně veskrze fádní komedii dost vytáhla, dokonce i v těch překecaných pasážích to nenechala padnout, i když je pochopitelně hovadina, aby se šlapka v podstatě bezdůvodně chovala jako bezva a dobrosrdečná kamarádka. Tím chci sdělit, že scénář příliš pravděpodobnosti nepobral, a to nejen z hlediska děje, ale také vzhledem k postavám, které se v něm vyskytují. Zvláště ty dospělé se mohou vyskytovat leda tak na Marsu. Idealizovat prostitutku, to už tady bylo, a ve slavnějším provedení (Pretty Woman), nevím, proč měl průměrný režisér Richard Benjamin potřebu to nějakým způsobem oživovat znovu. Vypadalo to, že film to bude peprný, ale milá Melanie ukáže prsa pod dobrovolně vykasanahou halenkou v kratičkém záběru ve školní třídě, a tím to v oblasti erotiky hasne. Rýsovalo se to dobře a pár počátečních scén je originálně nalajnovaných. Film však svoji neotřelou pikantérii rázem odhodí od sebe co nejdál a dál pokračuje v nepřekvapivých romantických kolejích, aby se zavděčil celému diváckému spektru. Je to pak celé nudné, předvídatelné a zasazené do málo atraktivních lokací. Atraktivitu zajistila schopně hrající Melanie, jejíž přítomnost film udělala alespon trochu zábavným v rámci možností. I tak je výsledkem nešikovný film v nešikovné režii, jejíž skutečný tvůrčí záměr jest nejasný. 40% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama