Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Napínavý příběh o sebevražedné misi americké armády v kilometrech nepřátelských tunelů zamořených Vietkongem. Americké jednotky jsou uvězněny na okraji země nikoho a čelí nebezpečí uprostřed bludiště tunelů, když pronásledují Vietcong hluboko pod zemí, než se jim podaří odhalit smrtící tajemství. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sračka, pri ktorej nechápete, ako sa tam mohli objaviť tak pomerne veľké mená, ale asi sa nehanbili, lebo ich v tej tme nebolo pol filmu ani vidieť. Nemotorné scény sa striedajú s ukričanými a za tým je hutná hudba stiahnutá za 5 centov, ale tá je tu v rámci filmu asi najlepšia. Tiež mi ale podivné prišlo, že chudáci Američania sú v samovražednej misii proti nepriateľom vo Vietname. A čo tam kurva robili? ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerný film. Co je tam špatně, zde již zmínili jiní uživatelé (Mamlas, SeBig, mdf, Arsenal83, Chicharron, Zagger), takže nebudu opakovat už řečené. Pomyšlení na to, jak Američané dopadli ve Vietnamu, mi vždycky spraví náladu. Amíci by mohli v rámci boje za světový mír zkusit importovat tu svoji demokracii do Severní Koreje, tam se na ni jistě všichni třesou. Zdá se však, že jejich tajné služby tuší, že nasrat Korejce může být ještě horší než nasrat Vietnamce. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když už někdo točí válečný film a ten je věnovaný padlým vojákům, v tomto případě těm americkým co padli ve Vietnamu, měl by se hoooodně snažit aby ten film nebyl sračka. Protože pak to beru spíše jako zneuctění jejich památky a v tomto případě se o zneuctění bez debaty jedná. Tak debilní scénář aby jeden hledal  ve vietkongských podzemních tunelech v poledne s lucernou. Nejednomu válečníkovi se možná při otvírání dobře maskovaných poklopů do podzemního labyrintu vybavila mise v PC hře Vietkong. Mně také. Jenže tam ty tunely byly podobné těm reálným. Byly tak těsné, že dobře krmení Amíci do nich mohli jen ti menšího vzrůstu (koneckonců je pro sebe kopali Vietnamci a ti jsou spíše menší) a to ještě s baterkou v zubech a koltem devítkou v ruce. S M16 byste se tam ani neotočili. Tunely ve filmu jsou takové, že v nich může chodit i vyžranej Amík s plamenometem na zádech... Ano, flambář s dvěma velkejma bombama na popruzích!  Kucí od ženistů co je do tunelů pošlou tam na sebe pořvávají, ječí, hysterčí a vůbec se dorozumívají tak, aby byli slyšet až v Barmě a možná ještě dál.  Nevím, jak se jim k téhle hrůze podařilo překecat Rhys Meyerse. Asi jim kejvnul na dovču v Thajsku a jelikož jak to vypadá neměl doma hlídání, tak vzal sebou vyvenčit do džungle svýho vlčáka... V podstatě tam totiž bloumá v propoceným maskačáči džunglí se psem na vodítku.  Eckhart pro změnu sází z velitelství do vysílačky jednu drsnou hlášku za druhou aby mu na konci filmu div neukápla z tý generálský odpovědnosti za ty svý kluky co musí obětovat nenasytné válce slzička.  Prostě strašný. Strašný! A co nezabil scénář, herecké výkony a představa Mark Burmana o tom jak asi vypadala válka ve Vietnamu v roce 1966, to dorazil český dabink. Ti dva chlapci vysokých hlásků co dabovali no nazvěme to třeba hrdiny hrdiny tohoto by se fakt měli věnovat něčemu jinému! Proti tomuhle zvěrstvu Bollovy Tunnel Rats jsou majstrštyk na Oscara a pokud vás tohle téma zajímá, tak doporučuji rozhodně je! Tohle je za jeden seznam agentů a rychle z těch tunelů ven! * ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Kryty přileb amerických vojáků ve filmu a některé uniformy jsou v americké lesní kamufláži, která byla vydána až v roce 1981. Vzor 1981 je rozšířením předchozího vzoru ERDL, který byl vydán ve Vietnamu, ale až v roce 1967, tedy rok po událostech tohoto příběhu. Vojáci ve Vietnamu nosili potahy přileb v kamuflážním vzoru USMC Standard (známém také jako „vinný list“). Když byl vydán vzor ERDL, byl určen pro oděv, nikoli pro potahy přileb. (Johnny.ARN)
  • Nikdo v armádě by v rádiové komunikaci neřekl: „Over and out.“ Správné ukončení kontaktu je prostě „out“. (Johnny.ARN)
  • Základna Argonne byla založena až v roce 1968 a byla zřízena americkou námořní pěchotou, nikoliv běžnou armádou. Tento příběh se odehrává v roce 1966. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama