Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Ekzistencialnyj jožik¬         Už výtvarné zpracování samo, aniž bylo porozuměno mluvenému slovu, je velice zdařilé (výtvarně jsou postavy zpracovány stejně jedinečně, jako u našeho J. Trnky); ač ovšem teprve po porozumění jemu můžete ono plně oceniti (brunátné tváře medvěda, útlost ježkova těla etc). Vnímavý člověk ale rozumění mluvenému, po několika pozorných shlédnutích, nebude mnoho postrádati — byť v některých místech (pouť po řece) je dosti důležito.¬                 Já sám — roztržit a těkav po kdovíjakých zeměkrajích — jsem byl plně osvícen až na potřetí, slovenskými titulky; neboť rusky ani anglicky mnoho nerozumím. A tak jsem si mohl na počtvrté vychutnati Jožika v tumaně i v původním ruském namluvení… Dodávám, že myšlenka se s příběhem a ten zas s výtvarnem a naopak natolik propojuje, že označiti tento počin za dílo dokonalé není přeháněním… ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Razcvetaly temnoty i zvězdy, páplily tumány nad jöžikom... ;o) . . . Čistaja krasóta pa Russki! - - - P.S. Milovníci bodlinatých rozervanců hleďte zde: http://www.youtube.com/watch?v=JZS1fLK4DYM - - - - - (Poprvé viděno v mjéždunarodnyj dětskyj děň adínacatovo góda na YouTube v původním znění s angl. titulky, hodnocení 324., komentář zde lehce okouzlen jako jednatřicátý - 1.6.2011) ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film všech dob. Hodnocení 140 lidí, kteří filmu rozumějí - tomu už se dá věřit. Neviděla jsem moc animovaných filmů, ale ježeček mě opravdu dostal. Poetický film, u něhož jsem se nebála, protože něco tak krásného přece musí skončit dobře! Komentář v libozvučné ruštině mi ještě doplnily slovenské titulky . Nerušily mě, naopak, doplnily jeden jazyk druhým krásným jazykem. Výborná animace, pěkná hudba, jemné barvy...Dojemný ježeček se svým ranečkem, v kterém nese malinový džem pro svého kamaráda. Vyděšený medvěd, který se o svého kamaráda bojí, volá ho, v jeho hlase jsou slyšet obavy. Není to nádherné, že jsme opět spolu? Ta věta mě vždycky spolehlivě rozpláče. Miluju tenhle film! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v Sovětském svazu byli opravdu ve všem první a měli všechno nej... Buď největšího ježka na světě, nebo nejmenšího medvěda. Kresba a atmosféra perfektní, jen ten děj se mi jevil poněkud zvláštní, každá postava pobyla na plátně jen chvilku, většinou neměla žádnou funkci pro příběh, prostě se jen tak vynořila a zase zanořila... jako v mlze... jo ahá! ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Pohádka??? Bojim, bojim, já chci maminku. U scény s vylekaným medvědem, se o mě pokoušel infarkt. Vidět tohle jako dítě, začnu se počůrávat a tak měsíc bych musela spát s rozsvícenou lampičkou. Díky bohu, ja nepaněmaju pa rusky, takže nemám nejmenší anung o čem pan vypravěč povídal, jinak bych vočadla dneska opravdu nezamhouřila. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama