Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Pohádka??? Bojim, bojim, já chci maminku. U scény s vylekaným medvědem, se o mě pokoušel infarkt. Vidět tohle jako dítě, začnu se počůrávat a tak měsíc bych musela spát s rozsvícenou lampičkou. Díky bohu, ja nepaněmaju pa rusky, takže nemám nejmenší anung o čem pan vypravěč povídal, jinak bych vočadla dneska opravdu nezamhouřila. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Do hávu klasickej personifikovanej rozprávky-bájky zaobalený štylisticky vybrúsený, formálne uhrančivý expresionistický horor hrubozrnného kalibru. Norštejn je poet starodávnej kresby ožívajúcej v jemne sa nabaľujúcej atmosfére s až gotickým nádychom. Ruská sugescia v akcii. Na dôslednejšie odčítanie myšlienkovej podstaty je nutné ďalšie zhliadnutie. 100% Video tu (s anglickými titulkami). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Básník zrovna nejsem, ale tady v téhle malé pohádce byla atmosféra velmi dobře vystavěna a ve mě to probudila mé poetické já. Určitě patří k těm animákům, které by se měli pouštět dětem - bohužel se bojím, že dabing by ho zkazil. Ale maminka s tatínkem by mohli překládat... to by byla pak ta příjemná rodinná atmosféra. Originální video naleznete třeba na ulozto.cz [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

kvalitná japonská animácia vsádza na silné príbehy a predcíznosť..... naopak, Rusi dávajú do svojich filmov neopakovateľnú atmosféru, a krásou vlastnej "neotesanej zemitosti" tvoria na plátne doslova mystické divy .... videl som to vo filmoch Petrova, Atamanova, a samozrejme Norštejna (a hrané ruské filmy ani nespomínam).... čo sa však tohto filmu týka, deťom ho radšej nepúšťajte - je to vlastne mysteryhoror :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Udělané je to sice hezky, ale za těch 10 minut jsem čekal něco víc, než jen to, že se Ježek po cestě k Medvědovi ztratí v mlze. Pořád jsem čekal, že do toho bude nějak víc zapracovaný ten kůň nebo to Cosi na konci, co Ježka zachrání, ale kupodivu ne. Sice chápu, šlo tu o to ukázat tu představivost, kdy naprosto obyčejné věci můžou v mlze vypadat děsivě, ale nepohltilo mě to natolik, abych byl spokojený jenom s tím. Nicméně špatné to určitě není a nějakou atmosféru to taky vyvolalo. Silné 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama