Reklama

Reklama

Ve stínu slunce

  • Itálie The Shadow Dancer (více)

Obsahy(1)

Jeremy (Josua Jackson) pracuje v knižním nakladatelství a zároveň touží prorazit jako spisovatel. Jednoho dne ho jeho zaměstnavatel pošle do Toskánska, aby tam donutil stárnoucího a nevrlého spisovatele Weldona Parrishe (Harvey Keitel) napsat novou knihu. Jeremy je zcela okouzlen Weldonovou dcerou Isabellou (Claire Forlani). Teprve později se po mnoha nesnázích sbližuje i se samotným Weldonem. Krásné prostředí, láska a nové přátelství se pak oběma autorům stávají inspirací pro další tvorbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, ktorá sa odohráva na vidieku v Taliansku, o vzťahu medzi dvoma mužmi, chvíľu sa nenávidia, chvíľu obdivujú, jeden druhého núti zamyslieť sa nad životnými cieľmi, obaja sú spisovatelia. Jeremy sa zamiluje do Weldonovej dcéry a Weldon - zatrpknutý starý spisovateľ v sebe znova oživí túžbu po písaní, po rokoch od smrti jeho manželky. Príjemné, tu a tam zábavné. Vždy ma očarí atmosféra Talianskeho vidieka. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Na IMDb ma tento snimek neuveritelnych 6.6 z 10, coz me namlsalo k pekne romantice z Italie. Ale ne vzdy je dobre verit filmovym serverum, jako prave v tomto pripade. Jeden z nejhure natocenych a zahranych a navic predvidatelnych filmu, co jsem mel moznost videt, zachrani alespon na mizernou jednu hvezdicku obcasne probuzeni hereckych schopnosti hlavnich akteru. Ta kamera, ty barvy a nehorazna nuda vam nedovoli se dodivat az do samotneho konce......des bes. 15% ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

1000x ohrané klišé o nafoukaném mladíkovi z velkoměsta, který se dostane do zapadákova, kde najde smysl života, lásku (je strašně zajímavé, že ve všech podobných filmech ve vesnici čeká nádherná kočka, která nemá přítele) a nakonec se úplně změní. Ano, takovéto filmy se točily, točí a točit budou. Ale co na tom. Diváci a především divačky to přece chtějí. Musím se přiznat, že jsem neměl v plánu si tuto romantiku pouštět. Dokopala mě k tomu přítelkyně, tak co jsem zmohl :D. Nakonec jsem byl ale nesmírně překvapen. Výbornou atmosféru vytváří hlavně krásné prostředí slunné Itálie, lidé, kteří se nehoní za miliony a žijí si své poklidné životy a pan herec Harvey Keitel. Konec samozřejmě očekávaný, to ani nešlo jinak, ale já ho kritizovat nebudu. Co jsem na konci filmu cítil, byla čirá závist. Ano, ta vlastnost, která je nám Čechům tak vlastní a kterou já osobně absolutně nesnáším. Ale zde jsem těm lidem upřímně záviděl. Záviděl jsem jim místo i způsob jejich života. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To bylo tak milé, i když jde o klišé téma, o tom není sporu, tak mě to tak překvapilo svou vřelostí, která se mi nevkradla do domu a nezačala mě o ničem přesvědčovat, ale spíš se tak potichoučku vplížila a mě to přišlo přirozené. Navíc se mi líbily záběry přírody a západu slunce, i když si s tím filmaři dali celkem práci, tam dostat všechny ta krásné barvy. 3 hvězdy nakonec za to, že to sice bylo milé, ale hned na to zapomenu, moc pocitů to ve mě nezanechalo.. (ale konečná píseň mě přímo štvala :D). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě nevadilo, že je tu nasázeno jedno klišé za druhým. Ani mi nevadilo, že je hned na začátku jasné jak to celé dopadne. Vlastně jsem nenašla nic, co by mi jako obyčejnému konzumentovi vadilo. Je to pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Harvey Keitel byl nezapomenutelný. Úplně do té prosluněné Itálie zapadl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal predovšetkým v talianskom regióne Toskánsko, a to v okolí mesta Siena. Ďalšími miestami, kde filmári zavítali, boli aj mestečká Abbadia San Salvatore, Rocca d'Orcia, Chiusi či Val d'Orcia. Časť natáčania však prebiehala aj v ďalšom talianskom regióne - Lazio a v metropole Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Spisovatel Weldon Parrish (Harvey Keitel) a jeho venkovští přátelé jezdili červeným autem české značky Škoda, konkrétně typem Škoda Felicia Pick-up. (LaSi)

Reklama

Reklama