Reklama

Reklama

Gueules noires

  • angličtina The Deep Dark
Trailer

Obsahy(1)

Skupina baníkov spolu s vedeckým pracovníkom - profesorom, zostanú uväznení kilometer pod zemou v tajomných, starobylých chodbách, ktoré ukrývajú záhadnú hrobku. Avšak chamtivosť jedných z nich spôsobí, že prastaré zlo, ktoré hrobka ukrývala, sa zrazu prebudí. (sochoking)

Videa (5)

Trailer

Recenze (26)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přes pozitivní nebo průměrný hodnocení mých hororových kolegů jsem měl takový tušení, že tohle nebude film pro mě a tohle moje tušení se mi potvrdilo. Gueules noires je jakýmsi dobrodružným hororem kde parta horníků kdesi dole v dole narazí na kryptu a oživí prastaré monstrum. Monstrum samotné moc strachu nenažene. Navíc je pomalé, působí strnule a vypadá tak jakoby se mělo každou chvíli rozsypat. Bezmyšlenkovitý pobíhání chtěl Mathieu Turi zpestřit luštěním symbolů a celou touhle mytologií kolem monstra. Mě to ale moc nebralo. Jediným zpestřením tak pro mě bylo těch pár gore scén(ale i tady bych k mé větší spokojenosti přitlačil). Na můj vkus byl navíc snímek zbytečně zdlouhavej a konec pro změnu odbytej. Lepší 2hvězdy. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ajo, tu čtyřku si to zaslouží. Horníci tady bojují o život proti monstru ve velmi nehostinném prostředí. Myslím, že samotné prostředí je to nejlepší na filmu. Podzemí, chodby, tma a máte klaustrofobický zážitek jakbysmet. Má to mimo jiné i skvělou kameru, která dokáže navodit nepříjemnou atmosféru. Body navíc letí za not CGI bubáka, který sice nebudí moc respektu, ale trhat lidi umí s grácii. Samotná banda horníků je pak lehce rozeznatelná a jde si tak udělat o každém z nich obrázek. Nejvíc zamrzí asi rychlé a nezáživné finále, které je docela meh. Francouzi však ve výsledku nezklamali a kdyby přidali více gore a efektivnější finále, jsem nadšen. Takhle jsem ale řádně spoko a za letošek je to tak první nadprůměrný kousek. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Režisér skvelého Méandre sa pustil do podzemného hororu v štýle The Descent a odviedol dobrú prácu. Skupina baníkov s jedným zanieteným profesorom oživia starodávne monštrum, ktoré síce vyzerá viac roztomilo ako desivo, no zľutovanie s nimi rozhodne mať nebude. Trochu ma len mrzelo, že tá príšerka bola neskutočne spomalená. Radšej by som bol, keby na nich útočila v nečakaných momentoch, pretože nezľakol som sa ani raz. Na druhej strane, kto by odmietol naháňačku v tmavých tuneloch plných kostier s kvalitným gore vo francúzskom podaní? Ja rozhodne nie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí Turiho celovečerák se opět nepovedl, a tak po slušném Méandre zase zklamání. Nadprůměrně hloupý příběh (i na horrorové béčko), pitomé a pitomě zahrané (přehrávané) postavy, epileptická ruční kamera, mizerný obraz (protože jsme v dole), tragikomická (snad rádoby lovecraftovská) příšera, a jak jinak než nádavkem pořádná porce pozitivní diskriminace a angažované kritiky kolonialismu. A já blbý hejl jsem doufal v nějaký druhý Descent, pche. Slabá druhá za trochu historických výjevů a reálií z pracovního života dřívějších horníků (prvních ca 30 minut), tuze rád prolézám všemožné hornické skanzeny a jedině proto nepovažuju tenhle film za úplnou ztrátu času. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pominu-li úvod, pak je více jak polovina hornické drama, zbytek monstrhoror. Prostředí jeskyní a štol je vizuálně vděčné, klaustrofobická atmosféra se přímo nabízí. A přeci dokud nedojde na naháněčky a útěky, chybí napětí i strašidelno. Zbystřil jsem v momentě, kdy profesor prohlásil - Tak přeci jen Abdul Ahazred nebyl tak šílený! Znalci Lovecrafta jistě hned poznali, že mluví o autorovi fiktivního Necronomiconu. A mě v tu chvíli zamrzelo, že se děj nepohnul více tím směrem, že nedošlo na chapadla, ba co dím, na apokalypsu...jasně, ta by vzhledem k vyprávění příběhu z minulosti nebyla logická, ale mohla by nastat v oné pozdější době. Poslední třetina má spád, nechybí gore a slušnou kameru doplňuje intenzivní hudba. Potěšilo mě monstrum, evokující Vetřelce i podobné potvory z osmdesátých let. Nebylo to špatné, ale klidně mohl být film, když nic jiného, kratší. 3,5* ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama