Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Kromě několika momentů, při kterých jsem se zasmál, ve mě film po celou dobu vyvolával negativní emoce - především vztek. Chudák kluk, říkal jsem si. Takové filmy nemám rád, ale tady mi to kupodivu ani moc nevadilo. Asia Argento byla výborná - nezapomenutelná je scéna s páskem: "Já jsem nevěděla, že máš otcovské sklony" :-) ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Šokující, syrovej, skoro pravdivej a mrazivej příběh. Dobrá režie, kamera, výtvarný vložky, scénář. Herecký výkony tak ryzí, že to chvílema ú§sobí skoro jako dokument. Snad nebylo malýmu Jeremiášovi v průběhu natáčení jakkoli ublíženo. Postupem času jeden z mých oblíbených "šokfilmů". Nutno ale podotknout, že od originální adaptace se film dost liší a společnýho mají vlastně pramálo. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, jak to mám vlastně hodnotit. Ale každopádně vím, že si tady neodpustím několik sprostých slov. Neskutečně jsem se totiž hned po pár minutách nasral, že se mám dívat na to, jak nějaká sjetá kurva (doslova) týrá svýho syna a zachází s ním jak s kusem hovna. Měl jsem sto chutí jí takovou ubalit, až by se posadila na prdel, protože tohle teda u mě bylo za hranicí. Chápu poselství toho filmu, vím, že se takový věci dějou a na jednu stranu je dobře, že se o tom mluví atd., ale na druhou stranu tohle nemám vůbec zapotřebí. Omlouvám se všem, kterým můj koment přišel moc vulgární, ale muselo to ven. P.S.: Role M. Mansona potěší.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnegativněji působícíh filmů co jsem viděl. Asia Argento ztvárnila snad nejhorší matku, která se kdy objevila na filmovém plátně. Kromě toho, že je štětka, s čímž neváhá svého syna konfrontovat, do něj na uklidnění láduje drogy a nechává jej na pospas těm nejhorším existencím. A když se následně kluka ujme nábožensky fanatický děd, není to o moc lepší. Film je slušně natočen, Asia Argento určitě talent má, což se projevuje pojetím některých pasáží, které jsou odvyprávěny např. fotkami, či jiným vizuálním stylem. Nebál bych se tento film nazvat psychedelickým hororem a pro slabší povahy to může být docela nálož, protože po něm zůstane výrazně nagativní pachuť. Ale kdo říká, že umění má být jen hezké. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama