Reklama

Reklama

Den po dni

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Byli u toho, když v japonské Fukušimě došlo k nehodě, která mohla vyústit v bezprecedentní jadernou katastrofu. Mají ji ale na svědomí, nebo jsou to skuteční hrdinové? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Netflix nám predstavuje jadrovú katastrofu vo Fukušime a síce Černobyľ prekonaný nebol, je to celkom obstojné dielo. Najväčší problém som videl v dĺžke, kde skrátiť na 5 častí by bohato stačilo. Dosť často sledujeme v podstate to isté a niekedy ma tie dlhé zábery na to ako niekto pozerá na papier a premýšľa už otravovali. Naopak veľká pochvala za atmosféru, kde scény keď hrdinovia idu otvárať ventily pri ochranný obal nemajú chybu. Páčilo sa mi aj to, ako sa všetko stále kazilo a popravde do poslednej časti som si nevedel predstaviť ako to zachránia. Za mňa uspokojenie však neprišlo. Zrazu fungovalo dopúšťanie vody a (šťastie? ). Chvalabohu zato, pretože tie následky mohli byť nezmerné. Koho to zaujíma rozhodne seriál doporučujem. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Hele jako jo. Černobyl je tak o několik stupňů jinde a pořád je to u mě doposud nejlepší seriál co jsem viděl, už i kvuli tomu, jak tam krásně ukázali sviňské Rusko! Nehoda Fukušimy je jako rekonstrukce znázozněna dobře, o tom žádná, ALE… až příliš si podkopává nohy právě délkou, zkrátit na 5 epizod by bohatě stačilo, protože, byť ano je to katastrofa, tak na mne tady nezafungovali emoce v podstatě vůbec! Dementního premiéra bych asi hodně rychle zfouknul a to jak se celkově chovali k havárii bylo prostě na jednu stranu vtipné, že dlouhou dobu prostě nevěděli co dělat! Polovinu postav si už ani nepamatuju a až na závěrečnou rekonstrukci jde hodně věcí do zapomnění hned po konci seriálu! Podobnost některých scén s Černobylem je až do očí bijící, ale hold prostě, když dva dělají totéž, není to totéž!!! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá nejhorší jaderná havárie / katastrofa po Černobylu dostala druhý nejlepší seriál po Černobylu, ovšem se spoustou ale. Je to sice velmi pravděpodobně vyprávěné velmi přesně a detailně, ale navzdory síle tématu mě to za celou dobu nedokázalo pořádně vtáhnout a to jsem opravdu nečekal nářez stylu Černobylu a Japonský styl mi běžně nijak nevadí. Pět, maximálně šest epizod by v tomhle případě udělalo naprosto stejnou službu a třeba bych si nakonec z téhle série pamatoval víc než jen poslední cca půl hodinku, která je silnější než předchozích zhruba sedm hodin...60% ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

jaderná havárie ve Fukušimě způsobená zemětřesením a vlnou tsunami v roce 2011 je událost, kterou nejspíše netřeba představovat. Pro ty co absolutně netuší se jednalo o havárii, která by mohla dopadnout mnohem hůře a teoreticky by mohla z mapy smazat skoro polovinu Japonska, kdyby tým, který ve Fukušimě pracoval pod vedením jejího ředitele nezachraňoval co se dalo do posledních dnů, kdy to bylo možné.  Celá událost byla nevyvratitelná, jelikož zemětřesení a tsunami jsou faktory, které nelze ovlivnit, ale přesto všechno se jednalo o chybu mnoha lidských faktorů. Během havárie i po ní byla zanedbáváno informování veřejnosti, čemuž se nelze nijak divit, když vedení společnosti Tepco nebylo schopné pořádně sjednotit kroky se samotnou elektrárnou.  A o tom tenhle seriál je. Den po dni je počin, který nám ukazuje 8 dní práce v elektrárně, kdy zaměstatnanci pracovali už v zamořeném prostředí po výbuchu vodíku a dělali co se dalo, aby se reaktory nějak dostaly pod kontrolu.  Během těchto událostí zemřeli 2 lidé, všichni ostatní přežili. (bavíme se o samotné havárii, ne o následcích z ozáření.) Seriál je sice jakousi odpovědí Netflixu na Černobyl od HBO, nicméně jedná se o asijskou produkci a troufám si říct, že pokud Vás dostal Černobyl, tak tohle Vás rozloží ještě víc. Tady sice nejsou světoznámé herecké hvězdy typu Harris a Skasgard, ale přesto jsem řediteli držela vnitřně strašně palce.  Ostatně celé je to natočené dle knihy, ve které detailně popsal, co přesně se uvnitř dělo.  Dnes, v roce 2023 se stále ve Fukušimě pracuje - leží v ní tuny radioaktivního odpadu, se kterým nelze pracovat, protože se k němu nedostanou ani roboti. Co bude dál se stále neví. 12 let po katastrofě je hrozba pořád živá.  Moje hodnocení: 10/10 ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Cernobyl byl proste lepsi, tady by se to dalo v pohode uhrat na polovicni pocet dilu. Ale zadani je zadani a tak mistri vaty zde meli spoustu prace. A musim rict, ze se jim to povedlo. I tak je serial poutavy. Netvrdim, ze kazdou minutou, ale stale mate na co koukat. Koho alespon trosku zajimaji pribehy podle skutecnosti, nemeli byste tenhle serial minout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Během prvního zemětřesení je na obrazovce notebooku plocha s operačním systémem Windows 10 s ikonou Microsoft Edge. Celý operační systém s prohlížečem vyšly až 29. července 2015, tedy 4 roky po ději události. (Leopard105)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno