Reklama

Reklama

Den po dni

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Byli u toho, když v japonské Fukušimě došlo k nehodě, která mohla vyústit v bezprecedentní jadernou katastrofu. Mají ji ale na svědomí, nebo jsou to skuteční hrdinové? (Netflix)

Recenze (37)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepoznám detaily a ani danú "haváriu" nemám naštudovanú, no samotná séria mi príde podaná pomerne vierohodne. Ono, nemá to takú pochmúrnu atmosféru, ako v prípade seriálu o "Chernobyle", no ani tento počin popisujúci dni po katastrofe na Fukušime zle podaný určite nie je, pričom ak by som mal samotný nádych nejak popísať, išla z toho skôr pokora zo zlyhania. Medzi 3-štyri, ľahší nadpriemer, no unesený asi nikto nebude .. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Černobylem je vzhledem k tématu logické, kvalitativně je ale Den po dni o dvě třídy níže. Nehoda ve Fukušimě byla největší jadernou havárií právě po Černobylu a tvůrci ji zpracovávají dost věrohodně a komplexně. Bohužel samotný průběh a celkové dění není filmařsky tak zajímavé, jako to co se dělo na Ukrajině v roce 1986 a na to nejvíce seriál trpí, protože má po pár dílech divák pocit, že neustále sleduje to samé dokola, bez větší gradace. Tvůrci si navíc dost podrážejí nohy roztažením na 8 hodin. Vměstnat vše do poloviční stopáže by celkovému vyznění jen prospělo. I přes veškerou výtku pořád povedené. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá nejhorší jaderná havárie / katastrofa po Černobylu dostala druhý nejlepší seriál po Černobylu, ovšem se spoustou ale. Je to sice velmi pravděpodobně vyprávěné velmi přesně a detailně, ale navzdory síle tématu mě to za celou dobu nedokázalo pořádně vtáhnout a to jsem opravdu nečekal nářez stylu Černobylu a Japonský styl mi běžně nijak nevadí. Pět, maximálně šest epizod by v tomhle případě udělalo naprosto stejnou službu a třeba bych si nakonec z téhle série pamatoval víc než jen poslední cca půl hodinku, která je silnější než předchozích zhruba sedm hodin...60% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Japonsku se produkční a scenáristický tým díval na Černobyl od HBO a říkal si, jak by bylo skvělé něco takového natočit i o Japonsku. Tedy jadernou havárii se snahou o co nejpřesnější rekonstrukci tragédie. A ideálně v ní zmínit i ten Černobyl. Hirošima padla, protože to je přece jen stále moc citlivé téma. Ale jednomu ze členů produkčního týmu přišla do ruky kniha popisující dění o tragédii v jaderné elektrárně Fukušima, den po dni. A tak si všichni řekli, že téma mají a můžou jít točit. Peníze jim na to dal Netflix a vznikla tak série, která skutečně Černobyl připomíná. Drží se maximálně faktů, ale v podstatě ve všem je oproti Černobylu o úroveň horší. To je právě pilotní série Den po dni. Proč říkám pilotní? Protože očekávám, že se brzy dočkáme oznámení, kde produkční tým a Netflix oznámí, že si vybrali pro druhou sérii nějakou jinou katastrofu. 75% ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

"Dobře že jsme měli evakuační cvičení minulý týden." "Pane, pane, naměřili 620 a maximální přípustná hodnota je 470." "Komotyko, vysvětlete mi, co to znamená?" "Pane, to znamená, že se reaktor může poškodit." "A když se poškodí, bude v něm díra?" "Ano pane." "A je to bezpečné?" ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Docela edukativní, byť ten japonský styl nemusí každému sednout. Rozhodně to není další Chernobyl (tady se to prostě protkává jen tím, že to je jaderná havárie). 6/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Netflix nám predstavuje jadrovú katastrofu vo Fukušime a síce Černobyľ prekonaný nebol, je to celkom obstojné dielo. Najväčší problém som videl v dĺžke, kde skrátiť na 5 častí by bohato stačilo. Dosť často sledujeme v podstate to isté a niekedy ma tie dlhé zábery na to ako niekto pozerá na papier a premýšľa už otravovali. Naopak veľká pochvala za atmosféru, kde scény keď hrdinovia idu otvárať ventily pri ochranný obal nemajú chybu. Páčilo sa mi aj to, ako sa všetko stále kazilo a popravde do poslednej časti som si nevedel predstaviť ako to zachránia. Za mňa uspokojenie však neprišlo. Zrazu fungovalo dopúšťanie vody a (šťastie? ). Chvalabohu zato, pretože tie následky mohli byť nezmerné. Koho to zaujíma rozhodne seriál doporučujem. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jistě někomu může přijít nudné, když nejčastějším záběrem seriálu jsou oči několika lidí vyvalené na telefon. Nicméně akčnější první díl, zajímavá postava premiéra (ten mne fakt bavil!) a občasné dramatické rozhodování zda jít na smrt nebo ne to do průměru tak nějak dotáhnou. Srovnat se seriálem Čenobyl se to nedá, to je jasné. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No dobře, kvalitativně to na Chernobyl od HBO určitě nemá, ale pořád se jedná povedenou rekonstrukci této nešťastné události. Je pravdou, že osm dílů je až až a i já už doufal v konec ale Japonci se to snažili znázornit vskutku dopodrobna. Kvůli toho jsem se mnohdy nedokázal orientovat a ztrácel se. Neustálé změny lokací v elektrárně - budova reaktoru, vchod reaktoru, budova turbíny, Fukušima 1, vchod do budovy, před budovou apod. No nevěděl jsem, kde mi hlava stojí. Na druhou stranu si pak ale člověk uvědomí, o jak rozsáhlé záchranné práce se muselo jednat. Upřímně jsem to tenkrát moc extra nesledoval a došlo mi až nyní, že to fakt nebyla žádná prdel. Mohl to být případ 10 krát horší než Chernobyl. Tudíž je nutno smeknout před všemi pracovníky, kteří to dostali do podoby, jak jej známe dnes. A to je vlastně i cílem celé minisérie. Ukázat hrdinství oněch lidí. Nejlepší pasáže považuji, když dotyční experti jdou na kobereček k premiérovi. Tomu nikdo nedokáže říct nic na rovinu, nikdo vlastně neví, jak přesně postupovat, nikdo nezná rozsah škod, všichni chodí okolo horké kaše a nevědí co dělat a premiér má jen nervy a všechny okolo sebe seřve. I ten politický nátlak musel být neskutečný. Za mě povedené dílo, které sice nezaujme a nestrhne tak jako Chernobyl, ale pořád si musíme uvědomit, že i když se jedná o jaderné havárie dvou elektráren, tak její příčiny a důsledky se značně liší, a proto je třeba jej posuzovat v odlišných měřítkách. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Hele jako jo. Černobyl je tak o několik stupňů jinde a pořád je to u mě doposud nejlepší seriál co jsem viděl, už i kvuli tomu, jak tam krásně ukázali sviňské Rusko! Nehoda Fukušimy je jako rekonstrukce znázozněna dobře, o tom žádná, ALE… až příliš si podkopává nohy právě délkou, zkrátit na 5 epizod by bohatě stačilo, protože, byť ano je to katastrofa, tak na mne tady nezafungovali emoce v podstatě vůbec! Dementního premiéra bych asi hodně rychle zfouknul a to jak se celkově chovali k havárii bylo prostě na jednu stranu vtipné, že dlouhou dobu prostě nevěděli co dělat! Polovinu postav si už ani nepamatuju a až na závěrečnou rekonstrukci jde hodně věcí do zapomnění hned po konci seriálu! Podobnost některých scén s Černobylem je až do očí bijící, ale hold prostě, když dva dělají totéž, není to totéž!!! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Upřímně si nejsem jistej, jestli je v případě týhle minisérie co oslavovat, jelikož lepších projektů má Netflix spoustu. Námět je sice dost silnej, ale jeho zfilmování už zase tolik dechberoucí neni. Kromě místama lacinějších triků mě uplně nejvíc iritovalo ultra pomalý tempo vyprávění. Naprosto bezproblémů by mohlo být místo osmi epizod jenom pět. Dál mě nepotěšilo množství němejch zpomalenejch pasáží nebo téměř uplná absence hudby. Ekoagitka v závěru mi pak nesedla vůbec, nicméně jestli byl tohle opravdu vyřčenej názor bývalýho ředitele Fukušimi, tak dejme tomu (spíš si ale myslim, že to bylo tak trochu vycucaný z prstu). Pak jsem taky občas žasnul, jak nekompetentní a ulhanou vládu v Japonsku (aspoň tehdy) měli, jelikož jsem měl vždycky Japonce za hodně ctižádostivej a poctivej národ. Za pár silnějších scén, námět a laicky vysvětlovaný řešení danejch problémů třetí silnější hvězda. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jo, zkrácení na půlku by tomu asi prospělo, ale i tak jsem to spolknul za pár večerů. Do seriálového Černobylu to ale přeci jen má daleko, takový kumšt a mrazivou atmosféru tomu Japonci nedali, ale to i díky příběhu samotnému, který je dost odlišný. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o jaderné katastrofě v Japonsku. Nutno říci, že to je opravdu parádní podívaná, napětí, akce, zvraty a samozřejmě i politika a byrokracie. Vizuálně povedené a postavy uvěřitelné a dobře zahraný. Za mě super podívaná. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zase něco dobrého povedlo. Den po dni o jaderné havárii ve Fukušimě způsobená zemětřesením. 80% ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

jaderná havárie ve Fukušimě způsobená zemětřesením a vlnou tsunami v roce 2011 je událost, kterou nejspíše netřeba představovat. Pro ty co absolutně netuší se jednalo o havárii, která by mohla dopadnout mnohem hůře a teoreticky by mohla z mapy smazat skoro polovinu Japonska, kdyby tým, který ve Fukušimě pracoval pod vedením jejího ředitele nezachraňoval co se dalo do posledních dnů, kdy to bylo možné.  Celá událost byla nevyvratitelná, jelikož zemětřesení a tsunami jsou faktory, které nelze ovlivnit, ale přesto všechno se jednalo o chybu mnoha lidských faktorů. Během havárie i po ní byla zanedbáváno informování veřejnosti, čemuž se nelze nijak divit, když vedení společnosti Tepco nebylo schopné pořádně sjednotit kroky se samotnou elektrárnou.  A o tom tenhle seriál je. Den po dni je počin, který nám ukazuje 8 dní práce v elektrárně, kdy zaměstatnanci pracovali už v zamořeném prostředí po výbuchu vodíku a dělali co se dalo, aby se reaktory nějak dostaly pod kontrolu.  Během těchto událostí zemřeli 2 lidé, všichni ostatní přežili. (bavíme se o samotné havárii, ne o následcích z ozáření.) Seriál je sice jakousi odpovědí Netflixu na Černobyl od HBO, nicméně jedná se o asijskou produkci a troufám si říct, že pokud Vás dostal Černobyl, tak tohle Vás rozloží ještě víc. Tady sice nejsou světoznámé herecké hvězdy typu Harris a Skasgard, ale přesto jsem řediteli držela vnitřně strašně palce.  Ostatně celé je to natočené dle knihy, ve které detailně popsal, co přesně se uvnitř dělo.  Dnes, v roce 2023 se stále ve Fukušimě pracuje - leží v ní tuny radioaktivního odpadu, se kterým nelze pracovat, protože se k němu nedostanou ani roboti. Co bude dál se stále neví. 12 let po katastrofě je hrozba pořád živá.  Moje hodnocení: 10/10 ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že 8 dielov je možno priveľa a všetky vyznejú dosť podobne bez nejakej prílišnej gradácie. Napriek tomu ma to držalo v napätí a užíval som si to. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Cernobyl byl proste lepsi, tady by se to dalo v pohode uhrat na polovicni pocet dilu. Ale zadani je zadani a tak mistri vaty zde meli spoustu prace. A musim rict, ze se jim to povedlo. I tak je serial poutavy. Netvrdim, ze kazdou minutou, ale stale mate na co koukat. Koho alespon trosku zajimaji pribehy podle skutecnosti, nemeli byste tenhle serial minout. ()

Mystix 

všechny recenze uživatele

Srovnání se nevyhne se seriálem Černobyl od HBO a je mu určitě zdařilým konkurentem. Dokonce v některých aspektech jsou si seriály až nápadně podobné. Zejména hudba a celkově zvuková stránka je velmi podobná a stejně tak je podobný styl budování atmosféry.  Za mě tedy velké pozitivní překvapení. ()

Reklama

Reklama