Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V krvavé tudorovské Anglii je Kateřina Parrová (Alicia Vikander), šestá a poslední manželka Jindřicha VIII. (Jude Law), během jeho vojenských tažení jmenována regentkou. V této dočasné roli se Kateřina snaží ovlivnit královy rádce směrem k budoucnosti založené na jejím protestantském přesvědčení. Po návratu z bitvy král, stále paranoidnější a nemocnější, obviní Kateřininu přítelkyni z dětství ze zrady a pošle ji na hranici. Kateřina, zděšená jeho činem a tajně truchlící, bojuje o vlastní přežití. Ve zdech paláce dochází ke spiknutí... (mac000)

(více)

Recenze (6)

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Hvězdný výkon Jude Lawa je na filmu snad to nejlepší, Alicia Vikander taky roli zvládla perfektně. Film měl pomalejší rozjezd, ale druhá polovina byla už zajímavější a dramatičtější. ()

vyfuk

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2023] S láskou film ještě někdy uvidím. Ke konci nešlo nic a usnul jsem. Bohužel bych řekl, že pokud finále nebylo nijak extra strhující, tak nejde o nijaký extra dobrý historický příběh. ()

Reklama

mrHoracio 

všechny recenze uživatele

Vizualne lakava, ale pribehove strnula, repetetivni a zamenitelna variace na alternativni historii kolem Kateriny Parraxove a Jindricha VIII. Jude Law jako obtloustly, nemohouci, podeziravy a umirajici kral si bral kazdou scenu sam pro sebe - presto, ze byl skoro k nepoznani. Alicia Vikander predvedla suverenni a citlivy vykon hodny nenapadne, ale o sve postaveni tvrde bojujici zeny. Nemluve o cernosich na kralovskem dvore Tudorovcu. KVIFF 2023 ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Mám docela jasno v tom, na jakém místě a v jaké době v minulosti bych nikdy nechtěla žít: americký krvežíznivý divoký západ a dvůr Jindřicha VIII… ty intriky, paranoia… já mám ráda svůj klid a na tohle bych fakt neměla nervy. Každopádně mě vždy Jindřich VIII a jeho ženy naprosto fascinovali, ráda jsem koukala na Tudorovce, takže na jakékoli filmové zpracování téhle doby vždy ráda kouknu, a tenhle film je povedený. Je velmi komorní, nenápadný, a celou dobu mě bavil, na čemž má zásluhu hlavní herecké duo Alicia Vikander a Jude Law. Aliciu už jsme mohli jednou vidět ve skvělém historickém dramatu Královská aféra, kde byla skvělá, ale tady je ještě lepší, role jí krásně sedí. Pro Juda je to docela obrat, ze sympatického hezounka se zde stává obtloustlý, nerudný, paranoidní mrzout, myslím, že mnoho lidí ho zde ani nepozná. Musím také vyzdvihnout nádhernou výpravu a kostýmy, to byla pastva pro oči. Pro milovníky historických dramat film určitě doporučuji. [Festival de Cannes 2023] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaujme a nenudí, jste zvědaví jak to dopadne. Alicia Vikander skvěle křehká a odvážná současně, Jude Law slušně hnusný. Ale samotný ústřední konflikt dvou postav není v tomto scenáristicky jednoduchém provedení na dvouhodinový celovečerák tak silná nálož, aby z něj udělal výrazné a zapamatovatelné historické drama. [Karlovy Vary IFF] ()

Galerie (12)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Reklama

Reklama