Reklama

Reklama

Tour de France: Bez příkras

(seriál)
  • Velká Británie Tour de France: Unchained (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie / Francie, 2023, 5 h 34 min (Minutáž: 34–50 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál sleduje několik týmů, jak v roce 2022 bojují o vítězství v nejdrsnějším cyklistickém závodě na světě a zažívají slzy a pády i triumfy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Není to o Tour, ale o seznámení se s několika stájemi a jezdci. Je to strašně nepřehledně natočený, skoro nic se tu člověk nedozví a často je to vysloveně zmatený. Na tu informační mělkost je to zbytečně dlouhý. Lepší než celý tenhle "dokument" je přenos jakékoli etapy Tour de France. Líp to vypadá, člověk se víc dozví a jen prostě nestráví 20 minut na hotelu s Rogličem, Pogačarem nebo Vingegaardem. (jo, a v českým znění tu vtipně komolej Pogačarovo jméno na Počagar. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšie ako Drive to survive,športového fanúšika nepoteší ani opakované opisovanie každej zo spracovaných etáp ako najťažšej, podvedome každý fanúšik Tour pridá hviezdička za samotný pretek a nie za kvalitu spracovania dokumentu, ale to je prirodzené. V každom prípade je to veľmi príjemné nazretie do zákulisia najslávnejších cyklistických pretekov na svete. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hlavouni z Netflixu objevili další sport. Po královně motorsportu Formuli 1 přešli na královnu silniční cyklistiky Tour de France. Drive to Survive namotalo mnoho lidí, kteří se ani nerozjedou bez automatické převodovky, takže díky Unchained určitě stoupne obliba elektrokol. Od začátku je komická fascinace pády a zraněními. Snaha o vytváření kauz je kapitola sama pro sebe. Vlčí smečka, super Wout a jantar Jasper jsou však vděčné materiály pro vytvoření zápletky. Jelikož tvůrci neměli přistup k týmu UAE, tak se podařilo vytvořit děsivou auru kolem pohodáře Tadeje, což působí taky dost zvláštně. Výsledkem jsou půlhodinové sestřihy etap proložené rozhovory se závodníky, glosami odborníků a záběry z týmových porad. Pro fanoušky cyklistiky nic objevného, pro neznalé zřejmě jen další materiál pro bezhlavý bing watching. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych cyklistiku sledoval, ale každé léto Tour de France se zájmem sleduju. Patří to k létu jako Vánoce k prosinci. A pokud Netflix něco umí a co zatím nezmr*il, tak jsou sportovní dokumenty. Bez příkras je tedy jen další sport, do kterého nás Netflix nechal nahlédnout, tak trochu pod pokličku. Pro nějaké věrné fanoušky to asi moc není, celkem chápu, že většinu informací už znají, ale pro mě jako laika je těch 8 dílů parádní, zajímavá podívaná. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nejrespektuhodnější sport a skvělá osmidílná dokumentární série o něm krásně ukazuje, co je na cyklistice tak nádherné a pohlcující. Tvůrci měli velmi dobrou ruku, kdy zvolili zrovna loňský ročník Tour de France, který byl snad nejzábavnější, jaký pamatuji. Také volba sledovaných týmů byla skoro dokonalá, jen chybělo nahradit takřka neexistující Boru týmem UAE a bylo by to perfektní. I tak ale strhující podívaná plná zajímavých zákulisních detailů. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama