Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Rhea 

všechny recenze uživatele

Naprosto strasny. Ani jako diteti se mi to nelibilo, bylo to divne a Pipi mi priserne lezla na nervy, tim jak se chovala, co rikala, dokonce i tim, jak vypadala. Ted to zase davaji v televizi, par dilu jsem zase videla a me hodnoceni je stejne. Hrozny serial s tou snad nejotravnejsi hlavni hrdinkou, co znam. Neznam knizni predlohu, takze nemohu posoudit, jestli jde o nezdrarile provedeni nebo jestli i kniha A.. Lindgrenove byla takovato, ale cetla jsem Deti z Bullerbynu a ty jsem mela rada. Byla to puvabna knizka, takze se mi chce verit, ze i Pipi v pisemne podobe by byla stravitelna a ze to spise filmarsky lapsus. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako dospělá maminka dvou dětí, která v dětství milovala knížku. Film jsem asi nikdy dřív neviděla, ale se svými dětmi jsem se ráda podívala. Knize se určitě nemůže vyrovnat, ale je to poměrně věrné a milé vzhledem k předloze. Kniha i film jsou perfektním únikem do říše snů. Co by mohlo být, kdyby se mohlo to, co se běžně nesmí? Pippi není žádná vzorňačka, je to pěkné "kvítko", ale s dobrým srdcem pro všechny. Senzační je především let s balónem a honičky s policisty i se zloději :-) Zajímavé komentáře: LiVentura, duklak2, Fr, Karlos80. ()

Reklama

Flarnytryl 

všechny recenze uživatele

Tam, kde se film drží věrně knižní předlohy je to docela dobré, ale prostřední část, kde scénárista více vsadil na vlastní nápady, je o poznání slabší a celek sráží dolů. Pipi rozhodně není lehká kniha na zfilmování a nakonec to dopadlo ještě docela dobře, avšak film nedosahuje kvalit knižní předlohy nebo některých jiných filmových adaptací Astrid Lindgrenové (Madynka, Ronja). ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Knížka se mi jako dítěti velice líbila, film jako dospělému už trochu méně. Neříkám, že je špatný, ale hluboko v paměti se mi z dětství uchovala představa mé milované Pippi z knížky a ta je prostě lepší než Pippi ve filmu. Škoda, že jsem snímek neviděl jako malý, dnes bych na něj měl asi lepší vzpomínky a i po opakovaném shlédnutí by se mi líbil více. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pippi punčochatá z vily Vilekully. Velmi pěkné dobrodružství téhle dívenky ze Švédska. Pippi obývá svůj velký dům jenom s koněm a papouškem v malém městečku a čeká na svého otce. Zkamarádíse se sousedními dětmi, které zaučuje :-). Je to jeden z prvních pohádkových filmů, který by se mi vybavil, kdyby se mě někdo zeptal, který dobrodružný film se mi líbil v dětství. Film jsem viděl asi dvakrát. Prvně před 8 lety a podruhé nedávno a líbilo se mi to i dnes v mém už pokročilejším věku :-). Nezapomenu na scénu, kdy Pipi dokazuje jak je silná když zvedá svého koně a pak si hravě poradí s těmi zlodějíčky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Pro švédské filmaře byl tehdy tento film trochu drahý, takže získali finanční podporu od některých německých společností. Proto jsou někteří herci ve filmu Němci - jako např. 2 darebové nebo Fröken Pruseliusoá. (HappySmile)
  • Opička, kterou Pippi (Inger Nilsson) má, je jihoamerický kotul veverkovitý (Saimiri sciureus). (Jirka_Šč)
  • Herečka Margot Trooper nebyla vždy zrovna střízlivá, když hrála svou rolu Fröken Pruseliusové. (HappySmile)

Reklama

Reklama