Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Korejskéj akční nášup a parádní zářez pro Netflix. Další nečekaný hit ve stylu Modrá až na Kost. Konečně se Korejci vysrali na experimenty v podobě Sci-Fi, Postapa a podobných žánrů, které jim zatím zkrátka nejdou a pustili se do něčeho, co jim jde nejlépe, tedy silný kamarádský příběh okořeněný realistickou a brutální akcí s gangsterskou tématikou a opět jim to náramně vyšlo. Máme tu dva mladé šikovné a talentované herce v hlavních rolích, kteří se zpřátelí po vzájemném boxerském duelu, oba bývalí mariňáci, sympaťáci až na dřeň a především Woo Do-hwan ukázal počas celé série neskutečný charakter a pokoru, takových lidí je dnes už málo. Oba dva začnou pracovat pro příjemného pána, který po nich chce, aby chránili jeho vnučku, která jde po stopách krutého a nemilosrdného lichváře. Park Sung-wong tu podává oscarový výkon, opravdu slizská, zákeřná a jízlivá lichvářská svině, který svým škodolibým úsměvem místy připomíná Jokera, jde z něj mráz v zádech a celému seriálu dává neskutečnou úroveň. Líbí se mi, že se Korejci zaměřili na né příliš časté téma lichvářství a odbočili od zbraní, drog i obchodu s bílým masem. Celý seriál má nejen zajímavý příběh a sympatické postavy, ale také úžasný drive, kde se akčními scénami rozhodně nešetří ( většinou to připadá 2 akční scény na díl, což je super) a musím říct, že z akčních scén jsem padal do kolen a šílel jsem nadšením. Když si vybavím všechny známé martial arts pecky, kde se využívalo nespočet bojových umění od Silatu, Wing Chunu, Kung-Fu, Krav Magy, Eskrimy a Muay Thai, tak nevzpomínám si na žádný, kde by se využíval čistě jen BOX, avšak mimo ring na ulici bez pravidel a musím říct, že to byla nádhera. Oba dva frajeři mají neskutečný talent a páru a všechny ty one shot knock outy proti početné převaze vypadaly božsky. Došlo i na tradiční korejské zbraně nože a baseballky, což jsem si taky velmi vychutnával. Korejci se nestřílí, ti se zkrátka řežou !! Hodně mě bavila i Parková gorila, což byl tank a dělal hlavním hrdinům největší problémy. To byl doslova fight middle weight vs heavy weight on the street! Vyzdvihnout musím ještě díl číslo 6, který svou nekompromisností k postavám vyrážel dech a za něco takového by se nestydělo ani GOT! Za mne seriál, který si našel cestu k mému srdci, je to přesně má krevní skupina a předvádí mou oblíbenou starou Koreu v nejlepším světle. 9/10. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Dostávalo mě to sice pomaleji, ale pak se to do mě zarylo, stejně jako nože a sekáčky do zdejších obětí. Sledujeme zde nekalé lichvářské praktiky ze země mistrů bojových umění a nadměrných konzumentů nudlí a sodžu… a ze sympatické akční buddy komedie se postupně stává nekompromisní tragédie. Korejci se s tím nikdy moc nepárali, ale zase moc rádi párají lidské těla… a tady to jde krásně vidět a všechny postavy dostanou pořádně zabrat (kontaktní souboje jsou nehorázný masakr). Občas sice s pro ně typickým humorem, který nemusí sednout každému. Zato z akční choreografie musí spadnout brada snad každému. Škoda trošku rozvleklého tempa v první polovině, protože to co přijde potom je chuťovka… hlavně tedy šestý díl je absolutní vrchol, poté následuje povinný dojezd, který (téměř) vše krásně uzavře. ■ AnanAss‘s Score: 8/10 ■ ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když pominu první díl, který je až přes míru romanticky stilizovaný, tak díl od dílu je to drsnější a drsnější a vyvrcholí to v šestém dílu. Zbylé dva díly, mi přišli možná trochu uspěchané, uvítal bych ještě jeden díl, ale to nic nemění na tom, že je to naprostá pecka. A opět se potvrdila jadna věc, je jedno jestli tyhle Jihokorejské seriály a filmy, se odehrávají v roce 1400 a nebo 2399, furt budou mít aktuální témata a postavy. A tak se snimi divák, mnohem lépe sžije a pochopí jejich motivaci, pochopí když udělají něco špatného či něco dobrého, protože je šance že i divák měl podobné problémy či má. Takže tohle je důvod, proč v tomhle směru Jižní Korea dominuje. A nelze nic vytknout, herci, akce, příběhy, motivace vše funguje a rozepsat to nejde, protože bych nedokázal dobře popsat co se musí vidět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TVOJE MATKA SI OD NÁS PŮJČILA…“  V podstatě historickej seriál. Lidi v rouškách,  covidová pandemie a s ní spojený problémy lidí a živnostníků, který nás přivádí k těm nejhorším lichvářům… Místy to je slušnej masakr. Dobro dostává (skoro furt) na prdel a napínavý to je jako prase. Ale místy i dost blbý… (jakože ty rozhodnutí… ale co, prostě seriál…). A ten padouch! Kurva fakt dobrej! Akce je tady celkem dost, ale jde o ruční práci, většinou ve stylu jeden (dva) proti všem. Bavilo mě to, ale dost to sráželo to „nerozumný“ jednání.   ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jednu z hlavních rolí měla herečka Kim Sae-ron. Seriál jí nedovolili nedokončit, protože bourala pod vlivem alkoholu. Poškodila mmj. transformátor a na 57 místech v Soulu nešla elektřina, čímž dle soudu způsobila škodu 20 miliónů wonů (cca 330 000Kč). 2.) Thx za titule „Vojtěch Tuček“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Korejci válí. Když začnu výtkama - zasazení do starověku by odpovídalo víc, protože střelný zbraně ani policie neexistujou a vše se vyříkává ručně. Kromě logiky občas pokulhávaj i pokusy o humor, který s Asiaty nesdílím a v tomto formátu působí spíš rušivě, a ignorace minulosti některých postav je úsměvná. Jinak je to ale šílená jízda v raidovskym/wickovskym stylu, která je natočená tak dravě a syrově, že u některých scén i divákovi co má nakoukáno není dvakrát příjemně. Šestá epizoda je jedna z nejlepších seriálových epizod, co jsem kdy viděl. Za automobilový honičky by se nestyděl ani Greengrass a Bloodhounds jsou proto trefa do černýho pro všechny milovníky adrenalinu u obrazovky. 80 % ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama