Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (255)

HAL 

všechny recenze uživatele

Film homosexuálního režiséra o sexu a svobodných sexuálních vztazích mezi lidmi a to nejen mezi gay a lesbičkami. Ignoruje veškerá společenská tabu a otevřeně zobrazuje a popisuje všechno to co lidé zažívají nebo o tom přemýšlí, ale téměř nikdy o tom mezi sebou nemluví a to nejen vážně a citlivě (nemohu říct že by na mě film působil šokujícím nebo znechucujícím dojmem), ale kupodivu i s nadsázkou a humorem - úvodní ejakulace je ještě na hraně nechutnosti, ale pozdější zpívání státní hymny třemi mladíky při vzájemném masturbování a orálním sexu mě vyloženě rozesmálo a scéna s dálkově ovládaným vibračním vajíčkem zasunutým do vaginy mi přišla skoro jako vystřižená ze starých grotesek (ano já vím, je to bizarní). 8/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi naturalisticky otevřený sexuální snímek, umělecké softporno, přesto citlivá filmová meditace a úvaha nad světem postmoderní absolutní svobody, vynikající reflexe současné Ameriky (možná spíše ale jen New Yorku) po 11. září, nezávislý film plný bolestného poznání, že štěstí se nemusí pojit ani s hmotným dostatkem, ani s extrémní sexuální svobodou. Esteticky nádherně zpracované počítačově animované předěly kamery švenkující nad zmenšeným modelem New Yorku, Socha Svobody jako přesný symbol současného status quo tohoto města, herecké výkony hraničící s exhibicionismem a velmi přesné postižení podstaty ducha doby... Bravo! (i když některé sexuální scény se daly natočit i se zachováním atmosféry a vyznění méně naturalisticky... ale takový už je postmoderní film...) Podobné filmy a seriály: Californication ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Snad ještě zajímavější než film, jsou zdejší komentáře. Člověk se ať už ze záměrného nebo bezděčného výlevu dozví, jak to má kdo se svými sexuálními od-, ú-, vý-CHYLKAMI doma :). Film je v pohodě, místy až dojemný, s tou přemílanou otevřeností asi opravdu záleží, kde kdo má práh - scénu "trojitý kouř s obratem" bych vyhodila, anžto mi přišla zbytečná a i dík jí si film koleduje o nálepku "šok pro šok", což je škoda. Sice vím, komu Shortbus nadšeně doporučím, ale 4* nedám, protože je to pro mě film na jedno zaujaté použití, ale při dalším už by mi nic nedal. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

začátek tohoto snímku může diváky odradit od dalšího sledování svými obscénními scénkami. Sexu je tam opravdu dost a možná i často zbytečně, přesto na mě působil důvěryhodně. Prvoplánovitý mi rozhodně nepřišel a vlastně byl pro mě zajímavý jako otevřená studie sexu o jeho vlivu na chování. Rozhodně je to kontroverzní snímek plný psychoanalitiky a natočený polodokumentárním stylem, který se ještě osvěžen uměleckými přechody. Příběh v tom moc nenajdete, i když se o jakýsi režisér pokouší. Tři hvězdičky si nejspíš zaslouží ... [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Vobec si nemyslím, že som prudérny a dobrým "péčkom" (napríklad čímkoľvek s DANIELLE RUSH) určite nepohrdnem. Nezdieľam však názor, že "Zkrátka, poselství filmu je asi jasné - užívejte si dokud to jde, a to s kýmkoli. Vyzkoušejte všechno možné, a nekoukejte na sex skrz prsty! Je to součást člověka stejně jako spánek, jídlo, smrt...". Nemyslím si, že sme iba tupé pudovo orientované zvieratá. A už vôbec nechápem prečo istí "umelci" implantujú podobné posolstvá (navyše podporené zábermi z ktorých sa mi chcelo zvracať) do mainstreamovej kinematografie (detto KEN PARK). (7.2.2007) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Během konkurzu museli všichni zúčastnění předložit 10minutové video sebe sama popisující významnou sexuální zkušenost. Režisér takto obdržel cca 500 nahrávek. (Proroček)
  • Scény skupinového sexu se účastnil i sám režisér John Cameron Mitchell, kterého je možné na okamžik zahlédnout, jak orálně uspokojuje jednu z žen. Přestože sám Mitchell je homosexuál, v rozhovoru se vyjádřil, že ho to ono uspokojování ženy docela bavilo. (Mo.)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno