foto

John Cameron Mitchell

  • nar. 21.4.1963 (56 let)
    El Paso, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Cameron Mitchell se od dětství věnoval divadelnímu herectví (účinkoval i v broadwayských představeních). V roce 1998 napsal spolu se Stephenem Traskem muzikál Hedwig and the Angry Inch, v jehož hlavní roli také exceloval. O tři roky později se hra dočkala filmové adaptace, která získala několik ocenění na Sundance.

Jeho následující snímek Shortbus (2006) si odbyl premiéru v Cannes. Další film Králičí nora (2010) byl nominován na Oscara za výkon Nicole Kidmanové v hlavní roli, s níž režisér spolupracoval i na filmu Jak balit holky na mejdanech (2017), se kterým se opět vrátil na plátna canneských kin.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 Jak balit holky na mejdanech
2011 L.A.dy Dior
Lady Grey London
2010 Králičí nora
2006 Shortbus
2001 Hedwig a Angry Inch

TV seriály

2018 GLOW (TV seriál)
Mother of All Matches (S02E04)
2015 Happyish (TV seriál)
2013 Sestřička Jackie (TV seriál)
Štěstí s kresbou (S05E02)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Jak balit holky na mejdanech
2011 L.A.dy Dior
Lady Grey London
2006 Shortbus
2001 Hedwig a Angry Inch

Hudební videoklipy

2012 Seraph (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Jak se mi potopila střední škola
2006 Shortbus
2001 Hedwig a Angry Inch
1999 I Remember
1997 David Searching
1996 Sex po telefonu
1993 Úsvit (TV film)
1990 Dreamer of Oz, The (TV film)
Kniha lásky
Teach 109 (TV film)
1989 Misplaced
1988 Přátelství ve Vídni (TV film)
1987 Higher Education
Stepford Children, The (TV film)
1986 One More Saturday Night
Pouliční gang
1985 Roommate, The (TV film)

TV seriály

2019 Shrill (TV seriál)
Troll (S01E06)
Article (S01E05)
Pool (S01E04)
další epizody (6)
2017 Dobrý boj (TV seriál)
Social Media and Its Discontents (S01E06)
2016 Vinyl (TV seriál)
Cyclone (E06)
Šeptaná tajemství (E03)
Ještě jednou včerejšek (E02)
2014 Girls (TV seriál)
Ona souhlasí (S03E03)
Pouze ženy (S03E01)
2013 Girls (TV seriál)
Spolu (S02E10)
Na všech čtyřech (S02E09)
Kluci (S02E06)
1997 Nothing Sacred (TV seriál)
1996 Party Girl (TV seriál)
1995 Právo a pořádek (TV seriál)
Pride (S05E23)
1993 Prváci (TV seriál)
1988 Freddyho noční můry (TV seriál)
1987 MacGyver (TV seriál)
Pekelný týden (S03E09)
1986 Head of the Class (TV seriál)
Our House (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation
2015 Danny Says
2010 Bisexualite: Tout un art?, La
2007 Anita O'Day: Život jazzové zpěvačky
Indie Sex: Censored (TV film)
Indie Sex: Extremes (TV film)
Indie Sex: Teens (TV film)
2006 Apparition of the Eternal Church
Fabulous! The Story of Queer Cinema
Follow My Voice: With the Music of Hedwig
2005 Quintessentially Queer Cinema (TV film)
2003 The 100 Greatest Musicals (TV film)
Totally Gay! (TV film)
Whether You Like It or Not: The Story of Hedwig
2002 Sundance 20
2001 Anatomy of a Scene (TV seriál)
1998 SexTV (TV seriál)

TV pořady

2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2005 The House of Venus Show (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(26)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace