Reklama

Reklama

Na dotek

Trailer 1

Oscarový režisér Mike Nichols (Absolvent) přináší na filmové plátno adaptaci uznávané divadelní hry Patricka Marbera, erotikou nabitý příběh lásky, osamělosti a zrady, v jehož hlavních rolích excelují Julie Robertsová, Jude Law, Natalie Portmanová a Clive Owen. Na dotek, sarkastický a upřímný pohled na současné citové vztahy, vypráví příběh o náhodných setkáních, spalující přitažlivosti a nečekaných zradách čtyř obyvatel Londýna – čerstvě rozvedené úspěšné fotografky Anny, začínajícího spisovatele Dana, který píše nekrology, sebevědomého dermatologa Larryho a tajemné Alice. Zábavný a silný film, který se odehrává v současném Londýně, je připomínkou Nicholsovy klasiky Kdo se bojí Virginie Woolfové? a Tělesné vztahy. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (733)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co ode mě čekáš?“ - „Že to pochopíš.“ - „Proč jsi mi nelhala?“ - „Protože si máme říkat pravdu.“ - „Co je na pravdě tak úžasného?“ - „Zkus taky lhát. To je měna dnešního světa.“ A tou se tady platí nejvíc. Pokud se naopak neříká krutá pravda, když jde o to co nejvíc ublížit, což je další oblíbená aktivita ústřední čtyřky. Na té se staví nejvíc. Všichni 4 jsou perfektní, každý jinak (plus je tu můj osobní příjemný bonus v podobě zatraceně sexy Natálky…). Bavila mě chemie mezi postavami, všechno to jiskření a napětí. Svůj podíl na tom mají i dialogy, které mají šťávu a já se u nich často musel usmívat (stejně jako u pasáže v akváriu). A ke konci mě zas baví změna atmosféry (z provokativní na satirickou). Film záměrnou vyhroceností chytá až (sebe)parodický nádech a fráze začnou postrádat svůj původní smysl (říct „miluji tě“ je zhruba stejné, jako kdyby někdo konstatoval, že mu chutná pizza). Po třetí projekci zvyšuju hodnocení na slabších 5*. „Nezdála se ti moje svačina?“ - „Nejím ryby.“ - „Proč?“ - „Ryby čůrají do moře.“ - „To děti taky.“ - „Děti taky nejím.“ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +bravurní, drsné a mnohdy chladné dialogy, prvotřídní obsazení, skvělé herecké výkony -není pro každého, odehrává se převážně v interiérech (přesto to ale nemá rušivý efekt)/// Rozhodně ne film pro každého a mnohdy se u podobných kousků nudím. Tento je však výjimka. Zaujalo mě výborné obsazení. Na Natálku jsem se těšil (vypadá moc dobře) a i ostatní herce mám celkem rád. Nejvíc mě však odrovnali, potažmo zaujaly dialogy. Absolutně všechny věty a slova co pronesli herci mě zaujali nebo se mi zdáli být zajímavé. Vetšina z nich je hodně sprostých, drsných, upřímných, asi takových jak já bych se nikdy s nikým nebavil. A to, že to někdo propašuje do filmu je trošku věc nevýdaná. I když tam si to může tvůrce dovolit. A něco na tom určitě bude, jestli-že se mi zdá zajímavým i to, že si dva herci (Law a Owen) píšou přes chat... Opravdu, neměl jsem šanci to ani pauznout. Takže překvapivě áno. Tenhel film mě ohromil./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Co je v životě důležitější? Říkat a vyžadovat pravdu nebo se nechat unášet na křídlech sladké nevědomosti. Upřímnost, však nemusí být vždy tím nejhorším. Zvláštní studie mezilidských vztahů utvořená čtveřicí různorodých lidí a hlavně jejich city. Útočící na naše slabé stránky a hlavně na to, co se tak usilovně snažíme potlačit. Na první pohled se film může jevit jako chladný a vykalkulovaný odehrávající se ve světe, kde si všichni ubližují a lidské city jsou jen prázdná slova, neboť o co v tomto světě opravdu jde je sex. Ale na ten druhý jsem v něm našel jistý akt porozumění, proč se postavy k sobě tak chovají a co od sebe očekávají. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Magický milostná prepletená štvorhra s výbornými hereckými výkonmi. Je to neľútostný pohľad na lásku, podvody, sex a ich všemožné chcené i nechcené kombinácie. Narábanie s bolestivou pravdou, ktorá zraňuje a oslobodzuje zároveň. Plné výborných dialógov, ktoré napĺňajú celkovú atmosféru a dojem množstvom citového vypätia, ktoré pridáva na reálnosti situácii. Možno sa to javí ako prílišne zamotaný uzol osudov vzťahov, ale to je práve to, čo krásne zobrazuje variácie možností a ich bolestno-radostných kombinácii. ... Clive Owen je vynikajúci. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mám rád takováto komorní dramata, kde je hlavní charakteristikou postav jejich krutost a bezcitnost. Tento film takový je a je opravdu výtečný. Vynikající scénář s naprosto přesnými dialogy a vykreslenými postavami a s ještě lepší režií. S hereckými výkony to je ale tak půl na půl. Clive Owen zde podává zatím svůj nejlepší herecký výkon ( i když on nám toho ještě předvede hodně) a Natalie Portman za ním nijak nezaostává. Rozpačitý pocit jsem měl ale ze zbylých dvou. Julia Roberts nehrála špatně, ale držela se až moc při zemi a měla rozhodně navíc. Totálním zklámaním byl pro mě ale Jude Law, který IMHO tuto roli naprosto nezvládal a to jsem právě od něj očekával výkon nejoslnivější. I tak je to ale působivý film, který by si příznivci dramat a romantiky neměli nechat ujít ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Postava Alice (Natalie Portman) bola pôvodne plánovaná ako hollywoodsky debut Evy Green, ktorá však vypadla na poslednú chvíľu. (U_S_O)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Reklama

Reklama