Reklama

Reklama

Na dotek

Trailer 1

Oscarový režisér Mike Nichols (Absolvent) přináší na filmové plátno adaptaci uznávané divadelní hry Patricka Marbera, erotikou nabitý příběh lásky, osamělosti a zrady, v jehož hlavních rolích excelují Julie Robertsová, Jude Law, Natalie Portmanová a Clive Owen. Na dotek, sarkastický a upřímný pohled na současné citové vztahy, vypráví příběh o náhodných setkáních, spalující přitažlivosti a nečekaných zradách čtyř obyvatel Londýna – čerstvě rozvedené úspěšné fotografky Anny, začínajícího spisovatele Dana, který píše nekrology, sebevědomého dermatologa Larryho a tajemné Alice. Zábavný a silný film, který se odehrává v současném Londýně, je připomínkou Nicholsovy klasiky Kdo se bojí Virginie Woolfové? a Tělesné vztahy. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (733)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi přímé, ostré a upřímné dialogy v příběhu tvořeném pouhými útržky ze životů čtyř postav. Zpočátku vás roční skoky v čase přicházející bez varování překvapí, později si na ně zvyknete stejně jako na fakt, že mnoho zůstává neustále nedořečeno a vy vidíte hlavní postavy jen v určitých fázích jejich života, ne však v průběžném vývoji, který by vám jindy možná pomohl najít si v příběhu svého favorita. Nicméně i přesto, že se můj vztah k postavám neustále měnil, nutno říct, že Mike Nichols má pro tyto syrové, komorní, lehce pohoršující příběhy cit, a když ho podpoří i herecké obsazení, já mu to žeru. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Láska je kurva a sex jej pasák. Príbeh dvoch dvojíc, ktoré si vymenia svoje polovičky nezaprie svoj divadelný pôvod. Ide o komorný konverzačný film s fenomenálnymi hereckými výkonmi všetkých zúčastnených. Jeho divadelnosť však pôsobí vražedne na jeho dynamiku a väčšina "deja" sa odohráva vo výborných dialógoch. Po technickej stránke sa film drží hesla menej je viac a to samozrejme kvitujem, lebo vidoklipové strihy by v tomto asi pôsobili rušivo. Hviezdami filmu sú rozhodne Natalie Portmann a Clive Owen, ktorí svoje postavy odohrali s bravúrou skúsených hercov. Zatiaľ som nevidel Letca ale Natalie by som už toho plešouna želal, lebo som ju ešte zle hrať nevidel a tu je skrátka na zožratie. Najväčší problém Closer vidím v tom, že nerieši, len popisuje. Poznanie z prvej vety tohto komentára mám už niekedy od strednej školy a to, že vo svojich citoch sa prestaneme vyznať akonáhle nám skríži cestu niekto zaujímavejší viem tiež. Od tohto filmu som čakal, že sa mi pokúsi odpovedať na to, prečo je to tak , bohužiaľ som odpoveď nedostal. 9/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nedělal jsem to proto, aby si to užila. Já jsem ji vojel, jen abych tě nasral." Vztahovky mezi pohlednejma lidma se mě netýkají. Ne že bych nebyl mladej, krásnej a postelovej přeborník, ale to první je už trochu dávno, to druhý je iluze a to třetí mi doktor nedoporučuje. Proto se radši pohodlně usadím k obrazovce a sleduju, jak si to všichni užívají. Vzájemně se ovládají chtíčem, depresemi, ponižováním a já vím, že tohle se ve skutečným životě neděje. Tam jsou všichni věrní. Já jsem ještě navíc poněkud nevšímavej, takže kolem mě nevěra ani být nemůže.To by mi o ní musel někdo říct. Tak jako v tomhle snímku, kde se prostě všechno vykecá a osouloží. Já bych tedy s Annou souložil, s Alicí bych rošťačil, s Larrym bych zašel do bordelu a s Danem bych rozhodně pravdu nehledal. To by pak pýcha mohla předcházet pád. A já nerad padám. Já se rád bavím a tahle ochotničina nebyla zdaleka tak dramatická, aby se při ní bavit nedalo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když je vztah osobním nebezpečím a myšlenka na vážnější závazek najednou nepříjemná. Nichols umí nasadit do hlavy nesnesitelného brouka nejistoty a nevědomosti nad drahými polovičkami a rozeznívá tak alarm nad smyslem jejich hledání. Někdy prostě nechcete vědět o tom druhém všechno a až minutu po dvanácté vám dojde, co bylo tím klíčovým aspektem vašeho citu. Záhadnost toho druhého. A pak už je pozdě na to chtít se vyvarovat všech krutostí, protože ať teď řeknete cokoli, nic už nebude jako dřív. Ztratíte se a přitom budete stále stejně blízko. Na dotek - ale bez něj. Pocitový dryák, ale filmová dokonalost. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Divadelní umění (čisté herectví) si tady podává ruku s filmovým. Velice dobrý film s vynikajícími hereckými výkony, na kterých stojí od začátku do konce. Nechce se mi mezi nimi vyzdvihnout jen jeden, ale přece jenom - poprvé jsem si tady všiml Cliva Owena. Velice mile mě překvapila i Julie Roberts, kterou jinak nemám rád. Closer disponuje nepříliš originálním příběhem, jenž je však (díky Nicholsově režii) tak silný, že vám to vůbec nevadí. 80% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Když Dan (Jude Law) v čase 1:25 opouští ordinaci, tak je jeho tělo v prvním záběru otočené doprava, ale při následujícím odchodu je otočené na druhou stranu. (annasosanna)
  • Natáčení probíhalo v Londýně. (griph)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Reklama

Reklama