Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

U Nimony je těžké nenarazit na podobně hloupé komentáře jako třeba u knih Annalee Newitz. Ale tak holt dnešní svět funguje. A jaká je Mimona ve skutečnosti? Je to vlastně velice povedený film. Navíc velice citlivá adaptace, která si bere základní linku příběhu ze své předlohy a zároveň využívá možností média, kterou komiks nedovoluje. Ano, je to hodně jiné, než předloha, ale zároveň film může spoustu věcí víc rozebrat a ukázat. Protože přesně převedený děj by určitě ve filmu nefungoval. A fungovalo tohle? Rozhodně! Příběh o tom, jaké to je být jiný, přesto chtít někam patřit. Navíc velice vtipné, dojemné...tak fajn, na konci jsem si trochu pobrekla, ale nic za co bych se měla stydět. Minona se moc povedla. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

je to o lgbtq lidech. hrdinka je nebinární a hrdina gay. konflikt se k tomu metaforicky vztahuje a dokonce big deal v tom filmu je i tematizace sebevraždy v lgbtq+ komunitě. zvlášť u mladých lidí, které jejich rodina/komunita odmítá. nikdy jsem nic takového v animáku neviděl. je to super a s dětma pak může být navázaná velmi zajímavá konverzace. ()

Reklama

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Hezké čtyřhvězdí až do brutálně doslovného finále na úkor integrity postav a dobře odvyprávěného příběhu. Obecenstvo asi podle tvůrců nepochopí, že xenofobie je špatná, pokud ze záporačky nebude vraždící fanatik a na konci příběhu Nimonu nebude celé království nelogicky adorovat. Když mi městem řádí Godzilla, určitě si totiž řeknu, že je to vlastně milé stvoření, a začnu jí kreslit fanarty, protože ji obejme vyhnanec z plakátů, který mi prý zabil královnu. Taky by se to nádherně obešlo bez zbytečného rozporu dvou hlavních postav ke konci filmu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Netflix vydá ročně jeden animák, ale ten animák je topový. Chlápek má být rytířem, ale při ceremoniálu  na něho někdo nastraží to, že zabije královnu co chtěla otevřít svět kde jsou příšery. tak, že po nim všichni jdou a on se snaží zjistit kdo to na něho nastražil a do toho mu pomáhá holka co se dokáže měnit v zvířata (něco podobného bylo už v Vaianě s Mauim a v novém Dračím Doupěti) a lidi (tohle je novinka). Má to zvláštní animaci, ale v dobrém slova smyslu ,dobré vtipy u, kterých se pobaví všechny věkové skupiny a ten svět je zajímavý jelikož jsou tam rytíři s meči mají tam i různé drony , děla , tanky , létající auta a podobně. Na konci máme i Nimonin origin což je jeden z nejlepších originů v animácích je to pěkné a dojemné a pěkně to na vše navazuje proč je taková jaká je , proč ta královna chtěla otevřít království atd. Jediné mínus je v tom , že je tam hodně homosexuální agitka už od začátku a na konci se dva chlápci cucají nevím jestli to je manze nebo není to by mohlo hodně lidem vadit. 80 procent ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

What The F*ck? Ne, zřejmě nemám ten největší popkulturní záběr, jak jsem si myslel… Komiks jsem neznal, film šel úplně mimo mě. Až jednou, když jsem večer bloudil po internetech, jsem z ničeho nic narazil na článek o tomhle filmu… Nějak jsem se do něj začetl, následně jsem zamířil na ČSFD a poté bylo jasno - tenhle film musím vyzkoušet. Ani ve snu jsem ale nečekal, že uvidím to, co jsem viděl. Film má originální animaci, skvělej příběh, brutální tempo a dost dobrej smysl pro humor. Hlavní dvojci nelze nefandit a emoční stránka? Ta je naprosto skvostná, ostatně jako celý film. Nimona je neuvěřitelně zábavný a zároveň citlivý film, který naráží na hluboké otázky a krásnou formou je zpracovává. Já jsem nadšený a budu tenhle film doporučovat úplně všem, protože je vážně, ale vážně boží 😻 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)
  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama