Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (14)

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (1968) 

Jediné co mě v sobotu či v neděli dokázalo vytáhnout z pelechu. Český dabing byl pořízen v roce 1975 v Brně. V českém znění: Karel Mišurec (Ládínek), Libuše Billová (Gábi), Světlana Těšitelová (Týna), Otakar Vážanský (Pepa), Pavel Kunert (Dr. Halíř), Vilém Lamparter (prapředek-MZ/X),a (pes Zoro). ()

Dálkový servis (1969) (E01) 

Ládínek si pro své pokusy si potajmu vybere z rodinné televize nějaké součástky, takže večerní posezení u detektivky se nekoná, díky součástkám, se mu ale podaří zkonstruovat vysílačku, s kterou se nečekaně spojuje se svým "prapředkem" z budoucnosti, z třiatřicátého století. Teleportace darů od štědrého příbuzného, nedopadá však tak, jak by si táta a Ládínek představovali. Když se spojují se svým příbuzným z budoucnosti, z třiatřicátého století, používají termín prapředek, ale to slovo je špatně zvoleno, používá se pro příbuzného z minulosti. Pro příbuzného z budoucnosti by se dalo použít jedině "prazadek",  tenhle novotvar by ale v ústavu jazyka českého nesjpíš neprošel. Zpěvačka v televizi, tedy její hlas, patří Teri Harangozó, což byla maďarská zpěvačka. Ve své době byla jednou z nejvlivnějších umělkyň v Maďarsku, jejíž nezávislé album ovlivnilo mnoho maďarských zpěvaček. ()

Zázračné pilulky (1969) (E02) 

Pepa Smolík nemá při chytání ryb pražádné štěstí a manželka mu oznamuje že ryby měly být součástí slavnostní večeře pro návštěvu, který přijde, co teď? Pomůže jim předek MZ/X ? ()

Meteoromutomotor (1969) (E03) 

Smolíkovi odjíždějí na neděli do kempu, ale na motorku se jim vše nevejde a když si vypomůžou servírovacím stolkem, dá se do deště a je po víkendu v přírodě. Od svého prapředka se však dozví že počasí lze snadno řídit a tak je tu přeci jen nějaká naděje že odjedou. ()

Autopatálie (1969) (E04) 

Rodina Smolíkova se chystá na svatbu příbuzného v Záblatíčku, ale stařičký vůz to vzdal, ještě dříve než vyjeli. Prapředek se slituje a pošle jim troj živelný dopravní prostředek, která zvládá, vzduch, vodu i zemi. ()

Robot (1969) (E05) 

Návštěva kominíka v rodině Smolíkovi, nedopadla dobře, saze pokryly celý byt. Z budoucnosti od ochotného nuniho už ale odchází světelnou poštou robot, který nepořádek vyřeší. Opravdu vyřeší? ()

Létající talíř (1969) (E06) 

"Od svatby mnou zmítá velká touha poznávat svět", praví Gábi, choť  hlavy rodiny, Smolíka. Pepa tedy udělá co je v jeho silách aby ji vyhověl, ale bez pomoci kouzelného prapředka se to neobejde. ()

Mozková živice (1969) (E07) 

Dcera Týna propadá ze tří předmětů, syna Ládínka rovnou vyhodili ze školy. Rodiče jsou zděšení a Pepa Smolík se rozhodne vzít jejich nevzdělatelnost do svých rukou. Postěžuje si Nunymu, a z budoucnosti je bleskem dopraven lék, s koňskou dávkou změkčovače natvrdlosti pro jejich ratolesti. ()

Usměrňovač času (1969) (E08) 

Rodina Smolíkova, při prohlídce středověkého hradu, díky hrabivému způsobu života psa Zora, objeví stříbrné tolary. Jejich cena pro rodinný skromný rozpočet je závratná. Jenže s jídlem roste chuť, a tak si nechají z budoucnosti poslat usměrňovač času, s kterým prý bude hračka, poklady najít. ()

Transmisní indikátor vůle (1969) (E09) 

Hlavu rodiny, Pepu Smolíka nikdo neposlouchá, jeho vůle v rodině nic neznamená. Postěžuje si svému prapředkovi s volacím znakem "fm-lomoz", a ten mu jako řešení záhy posílá, transmisní indikátor vůle. ()

Urychlovač úrody (1969) (E10) 

Zahrádka rodiny Smolíkovi nevypadá dobře. Co neukradli nenechavci, sežrali červi. Ale protože na problémy není Pepa Smolík nikdy sám, Ládínek už žhaví spojení do budoucnosti, z které dorazí prostředek na snadné pěstování čehokoliv. ()

Neviditelní (1969) (E11) 

Otec Smolík v rozčilení nad ztrátou svého zrcátka na holení pronesl směrem k svému synovi Ládínkovi: "Nechci tě ani vidět!" To ovšem netušil, že poslušný syn vezme otcova slova doslova a stane se neviditelným. ()

Alfabeat (1969) (E12) 

Jestli prásknete Týně že jsem ji prasknul, už vám nebudu práskat... Co cenzorům vadilo-bigbít? Dcera Týna se vrhla na hudbu a zpívá s bigbítovou kapelou Alfabeat, rodiče z toho začnou šílet, ale když si představí že by byla slavná a bohatá, obrátí, a začnou ji podporovat. ()

Superdům (1969) (E13) 

Gábi má narozeniny, a Pepa ji prozradí tajemství o příbuzném v daleké budoucnosti, co umí plnit každé přání. Neodolá, a objedná si nejmodernější dům plný různých technologií, na které ale rodina už nestačí. ()

Reklama

Reklama