Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Žolíky” pre nenáročných, určite o triedu vydarenejšie ako hocijaká doštička “Ouija”. Čakal som to horšie, ale nakoniec žiadne oči pre plač. Toto je prírastok na úrovni lepšieho priemeru do chudobného sveta hororu. Ale presto všetko som sa takto rozhodol. Lebo naskytnuté príležitosti na “gore”, boli ale že hrubo nevyužité. ()

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že tohle je jenom nějaká nepovedená parodie na všechny prvoplánové odpadní horory s nulovou atmosférou co sází jenom na lekačky, protože to v některých momentech tak působilo. Jestli ale tohle někdo myslel vážně, tak by měl instantně pověsit bubáky na hřebík. Víc stereotypní, třináctkafriendly "horor" jsem totiž dlouho neviděl. S hororama to sice není v poslední době bůhvíjaká sláva, ale tohle je nové dno. ()

Reklama

gwangi 

všechny recenze uživatele

Film je založen na knize z roku 1992 s názvem Horrorscope, kterou napsal Nicholas Adams. Příběh se točí kolem vysokoškolských přátel, kteří začnou umírat způsoby souvisejícími s nedávným výkladem tarotových karet. Za mě je tento počin zklamáním. Mohlo to být daleko lepší. Parta přátel tráví víkend v pronajatém domě uprostřed ničeho. První večer najdou balíček tarotových karet a bezohledně poruší posvátné pravidlo čtení tarotů, které zní: „Nikdy nepoužívejte balíček někoho jiného“. Nevědomky uvolňují nevyslovitelné zlo uvězněné v prokletých kartách, a když začnou jeden po druhém umírat, ti, kteří (stále) zůstávají, se snaží uniknout předpovězené budoucnosti. Potencionál to mělo, ale stal se bohužel nevyužitým. A jak to tak už bývá, lepší je se dopředu "netěšit". *** / 5/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách spíše slabší film. Zaujal mě pouze design tarotových karet, které byly pro tento film speciálně vytvořené. Symbolicky zas až tak úplně neseděly, ale obrázky byly pěkně odporné. Na tarotových kartách, hlavně na velkých arkánech, se kromě figur nachází řada detailů, z nichž všechny mají symbolický význam. Většina nově vzniklých tarotových sad prodávaných v esoterických krámcích tyto detaily postrádá nebo jsou nahrazené různými nesmysly, protože jejich tvůrci tyto symboly neznají či nechápou a zřejmě je pokládají za nějaké ozdůbky, které je možné vypustit nebo libovolně přejinačit. Pak ovšem klesá schopnost karet působit při výkladu nebo při meditaci na lidské nevědomí. Motivy na kartách ve filmu byly rovněž osekané, ale docela inteligentně: pozitivní motivy byly bud vypuštěné nebo byly nahrazené motivy negativními. Pěkným příkladem je třinácté arkánum Smrt. Výtvarník, který tuto sadu navrhl, vtisknul kartám pěkně démonický šmrnc, viz třeba tvář karty Poustevník. Škoda, že jsou karty jedinou věcí, co mohu na tomto filmu pochválit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nejtuctovější duchařina, jakou si snad lze představit. Příběh úplně povrchní, nepřinášející žádný čerstvý vítr do hororových sfér. Masky sice pěkné, ale děsivé scény fungují na principu ohulit decibely a udělat bububu a takhle se jede pořád šablonovitě dokola. O nějakém budování vztahu k postavám ani nemluvím. Zářný příklad hororu pro děti, takže za mě bída. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)

Reklama

Reklama