Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie využívající podoby francouzského turisty s císařem Napoleonem Bonapartem a hezké Varšavanky s Marii Walewskou Napoleonovou polskou milenkou. Současníci ze 60tých let 20. století se potkají ve Varšavě, kam francouzský turista přijíždí na dovolenou a je obdivovatelem Napoleona. Maryška se do Francouze zamiluje a vznikají vtipné prolínačky, kdy se oba střídavě ocitají v rolích skutečných historických postav a současníků. Film byl promítán v našich kinech a byl uveden i Českou televizí. (PaRi)

(více)

Recenze (4)

dalia 

všechny recenze uživatele

Příjemná historická romantická  komedie se sympatickými herci, bez přehrávání a bez trapnosti, historické scény jsou docela povedené. Určitě se nechá vidět i opakovaně. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilá komedie o Napoleonovi a jeho polské milence hraběnce Marii Walewské. Jedná se o mile úsměvný pohled na tento historický milenecký pár prizmatem současníků ze 60tých let minulého století. Když jej Česká televize před několika lety znovu uvedla, s chutí jsem se na tohle dílko znovu podíval a zjistil jsem, že ani po desetiletí od svého vzniku neztratil nic na své svěžesti. Inu, zlatá šedesátá léta. To byl ráj filmařů. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama