Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dojemný a vtipný příběh podle skutečné události, která okouzlila celé Německo. Malý Jason do třídy úplně nezapadá, protože má poruchu autistického spektra. Přestože je vysoce inteligentní, škola rodině doporučuje dát ho do speciální školy. Mezi ním a jeho tátou Mircem však vznikne nečekaná dohoda – když mu Mirco pomůže vybrat si oblíbený fotbalový klub, bude se snažit ve škole dělat co nejméně problémů. Má to však jeden háček… Jason chce navštívit všechny stadiony v Německu! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Autismus je pro rodinu peklo, spousta odříkání, ústupků a dělání všeho pro dobro dítěte. Okolí to vždy nemusí chápat, natož přijmout. Přitom dítě může být v lecčems geniální, jen má ty své opakující se vzorce chování. A když si usmyslí, že pro to, aby si vybral klub, kterému bude fandit, musí navštívit všechny stadiony od 1. po 3. ligu, je o zábavu postaráno.. Rozhodoval jsem se mezi 3-4 hvězdami, ale jako fanda fotbalu přidám 4 za možnost nahlédnout za oponu fotbalových stánků.. ()

bo.sch 

všechny recenze uživatele

Po přečtení synopse bylo jasné, že se tvůrci jistě budou pokoušet o dojemný srdceryvný film, který bude hrát na city diváků podobně jako např. Rainman (1988). Příběh o tom, jak si otec i přes různé výzvy a překážky snaží hledat cestu ke svému autistickému synovi s Aspergerovým syndromem, má ovšem hned několik chyb, z nichž největší je pravděpodobně zobrazení způsobu, jak se má k lidem s autismem přistupovat. Bohužel tento film pro mě osobně nebyl tím dojákem, kterým měl tak očividně být, ale naopak byl pro mě ukázkou toho, jak dvojice rodičů je neschopná se o svého syna starat, naslouchat a porozumět mu. Po většinu času se svým snem nekomunikují, nic mu nevysvětlí a jen vyhodí ruce do vzduchu a řeknou "ach s ním to je tak těžké, když má autismus" - místo toho, aby se snažili pochopit, jak jeho myšlení funguje a šli mu tak vstříc. Na konci filmu mě postava nesmypatického neschopného otce vytáčela natolik, že celkově měl na mě film opačný vliv, než bylo zamýšleno - z kina jsem odcházela naprosto zklamaná a rozčilená tím, jak ani jedna postava ve filmu nebyla vykreslena reálně, ale pouze v jakémsi snílkovském stylu, který nemá žádné kořeny ve sklutečném světě. Tím se pro mě stal tento film naprostou ztrátou času, protože jak jsem již zmiňovala na začátku - jediný důvod natočení tohoto filmu byla pro mne stereotypní hra na city ovšem bez nějakého opravdového pravdivého aspektu. Společně s tím, že obecně mi film přišel nesmírně zdlouhavý i přes svou délku 95 minut a montáž ze sportovních stadionů je klišé nejvyššího kalibru, musím bohužel říct, že jedno zhlédnutí mi bohatě stačilo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná feel good žánrovka s dobrými hereckými výkony. Příbeh o malém chlapci, který je autista, ale je nadprůměrně inteligentní, ale pro spolužáky je však posměch a rodiče to s ním také zvládají poměrně těžce. Zlom nastane když chlapec bude chtít s otcem objet všechny fotbalové stadiony v Německu, aby si mohl vybrat oblíbený klub. První půlka je i celkem vtipná a z některých situací i celkem mrazí, já osobně nevím zda bych něco takového psychicky zvládl. Ke konci mi přišlo ,že je to už čisté drama, takže na 4 hvězdy se nakonec nevyšvihnu, ale je to fajn. 6/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšia obmena filmu o dieťati s autizmom resp. poruchou v tomto smere, preto sa treba pripraviť aj na náročné situácie, pretože naozaj sa nepozerá ľahko na chlapca, ktorý nekontrolovateľné ziape ako Grétka na vedecké kapacity. Našťastie, niekedy ho prekričali ruchy zo štadióna, ale nebolo to dostatočne často na to, aby sa k chlapcovi vypestovali akékoľvek sympatie. Chvalabohu sa nám tiež potvrdil thunbergovský trend, že autisti sú budúcnosť vedy. Len zaostalý zvyšok sveta mimo Európy to stále nepochopil, tak sa trochu obávam, že s tým zachraňovaním planéty to nebude také svetlé. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Podruhé v temhle roce se mi povedlo dojít na film pozdě a o kousek přijít. I přes tento smutný fakt, je toto skvělý film! Tohle je snad první fotbalový na kterým byl v kině z důvodu toho, že moc filmů s fotbalovou tématikou nevychází. A to je za mě škoda. No a co se týče děje, tak ten byl skvělej! Sice měl svoje slabší chvilky, ale většina filmu byla velice solidní. Co se týče postav, tak nebyly špatný, jen mám celkem problém s hlavní dětskou postavou, možná je to hercem, ale pomalu celej film mě ta postava neskutečně srala, jak jsem říkal možná je to hercem. Ale to už člověk nezmění. Nemám problém s tím, že je postava autista, ale ten herec byl strašlivě nesympatickej. Vzpomeňme na scénu na zastávce nebo ve vlaku. V tomto filmu navštívíme pár stadionů, pár týmů, ale ani jeden z nich nebyl Hannover 96. O mém milovaném Hannoveru tady dokonce napadla ani zmínka ani se jeho logo neobjevilo na zdi kluka. Když zapomenu na tuto neskutečnou chybu ze strany filmařů, film je jinak velice emotivní. Ta atmosféra na těch stadionech, to bylo skvělý. Měli jste představu jako jste tam taky. Taky je to jediný letošní film, který mě dokázal dohnat k slzám. Je to z jediného důvodu, atmosféra na stadionech. 9,5/10 Božský film se skvělou atmosférou na stadionech a taky s velice nesympatickým hercem v dětské roli. (Olympia - 8.11.2023) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Zápasy reálne navštívil len režisér Marc Rothemund s pomerne malým filmovým tímom a spočiatku iba zaznamenával atmosféru, obrázky hry a zábery bez hercov. Nasledujúci deň Fitz a Andresen natáčali svoje dialógové scény na prázdnych štadiónoch, ktoré boli zaplnené len niekoľkými stovkami komparzistov. Niektorí komparzisti boli skutočnými fanúšikmi príslušných klubov. (Arsenal83)
  • Produkcia nadviazala priamy kontakt s futbalovými klubmi cez DFL (Združenie nemeckých futbalových klubov 1. a 2. ligy) a DFB (Nemecký futbalový zväz) a podarilo sa jej získať povolenia na natáčanie pre celkovo sedem štadiónov. (Arsenal83)
  • Spočiatku sa nahrávky robili počas futbalových zápasov v okolí Berlína, napríklad na Olympijskom štadióne, na štadióne An der Alten Försterei (1. FC Union Berlín) a na štadióne Karla Liebknechta v Postupime (SV Babelsberg 03). Produkcia bola neskôr premiestnená do Severného Porýnia-Vestfálska, kde sa natáčalo v Merkur Spiel-Arena (Fortuna Düsseldorf) a Signal Iduna Park (Borussia Dortmund), následne sa presunula do Bavorska - Allianz Arena (Bayern Mníchov) a štadión Maxa Morlocka (1. FC Norimberg). Ako kulisa poslúžil aj Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama