Reklama

Reklama

Tajemství vynálezce

(festivalový název)
  • Velká Británie The Man Who Changed His Mind

Obsahy(1)

Vynikající neurolog odhalí způsob přenosu lidské duše do těla jiného člověka a rozhodne se využít tento objev pro vlastní nekalé cíle. Napínavý thriller v dynamické režii Roberta Stevensona představuje legendárního Borise Karloffa v jedné z jeho prvních a také nejlepších rolí „šíleného vědce“. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (19)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle nikdy neměl být tradiční horor. Proto i jeden ze scénáristů byl expertem na komedie. Kombinace hororu s komedií způsobila, že výsledek zastaral méně, než se to stává klasickým hororům z téže doby. Boris Karloff je jako šílený vědec (opět) perfektní, režisérova manželka Anna Lee je mu báječnou partnerkou s perfektním citem pro načasování. Navíc její vědkyně byla na svou dobu až překvapivě nezávislá. ()

soldiersn 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem viděl na 43. MFF a musím uznat, že to byla bomba! Po pravdě řečeno vidět ho v roce kdy byl vydán, tak ho hodnotím jako perfektní horor, o 25 let později jako hrozné „Bčko“ a nyní ho hodnotím jakožto perfektní komedii. Dialogy byli občas hodně komické (což nebyl jen můj názor, ale podle reakcí lidí v kině to bylo kolektivní). Navíc miluju ty neuvěřitelně trapné scény, kde figuruje herec s naprosto kamennou tváří a dělá, že to nic opravdu něco je. Celkově tak 90%. ()

Reklama

kusper 

všechny recenze uživatele

MFFKV 2008... Ještě ted mě mrazí... =D Významné pohledy Muže, který vyměnil jeho mysl (Boris Karloff) jsou naprosto bizardní když k tomu přičtu krkolmoný název a Malý sál hotelu Thermal dostanu jednu z neopakovatelných záležitosti. Pakliže se člověk filmy baví pak tenhle film stejně jako všechny britské předválečné "horory" musí vidět. ---To ale nemůžete udělat! Ne, opravdu to nemůžu udělat.--- ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Jistě, z našeho pohledu dnes už nejde o horor, děj je průhledný, konec předvídatelný a aktéři velmi, ale opravdu velmi naivní. Jenže pořád nelze upřít kvality, zejména vynikající námět a morální podtext, které jsou aktuální i v dnešní době, možná ještě víc než ve 30. letech minulého století. Bát se sice člověk nebude, ale pořád jde o napínavý film, který má hlavu a patu a na tehdejší dobu je zpracovaný, jak nejlépe bylo možné. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, klasicky béčkový sci-fi hororový příběh o skvělém, jen zneuznaném a trošku pošahaném vědci, ovšem s úplně dementním koncem, za který jsem byl v pokušení filmu zabavit ještě jednu hvězdu. Já chápu, že produkce v té době nemohla nechat kladného mladíka umřít, zatímco šílený vědátor by se zmocnil jeho těla, ale tak debilně, jako to tvůrci naroubovali, to bylo přes čáru. Opravdu by někdo uvěřil tomu, že by tohle policie dovolila? A ještě u toho asistovala? Pche. - Škoda je to velká, protože jinak je příběh zajímavý, film rychle utíká, Boris Karloff exceluje a vypadá jako italští pornoherci středních let, co klátí mladý holky, takže jsem část filmu zvědavě čekal, jestli ohne i překrásnou Annu Leeovou. Sice vyšel naprázdno, ale i tak to byl parádní zážitek. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama