Reklama

Reklama

Šťastné a krvavé

  • Norsko There's Something in the Barn (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bill, jeho manželka a dvě dospívající děti jsou prototypem naivní americké rodinky. Když Bill zdědí po strýci starou horskou usedlost v Norsku, nadšeně se před Vánocemi stěhují do svého nového domova s vyhlídkou přeměnit nemovitost na výdělečný podnik. Jejich představa o romantickém zasněženém severu nemůže být vzdálenější realitě… Každý rodilý seveřan totiž ví, že správná skandinávská usedlost má stodolu a v ní samozřejmě žije prastarý elf, který má rád svůj klid. Existují přísná pravidla, jak udržet stodolního skřeta šťastného, aby neškodil. Tím nejdůležitějším je – žádné společenské oslavy, žádné návštěvy! Když se Bill rozhodne ve stodole uspořádat velký vánoční večírek, klidumilný elf se nevítaných vetřelců rozhodne nemilosrdně zbavit za každou cenu. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (58)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ideální nastavení pro tento počin zní tak, že si předtím zajdete s pár přáteli na několik pohárků svařeného vína, protože pak si tuto neskutečnou šílenost jaksepatří užijete. Je totiž na první pohled jasné, že o horor zde skutečně půjde až na druhém místě. Do popředí se zde dere ujetá komediální stránka, která nabízí několik skutečně vydařených momentů, u nichž se smálo celé kino (asi sedm lidí). Pokud jste tedy duševně a především psychicky připravení na to, že jdete do kina na nenáročnou a bláznivou komediální jednohubku s lehkými hororovými prvky, snímek There's Something in the Barn Vám v rámci svých možností doručí přesně to co od něj čekáte. A to mi tentokrát ke spokojenosti opravdu stačí. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rodinná hororová rozprávočka o tom, ako trpaslíci keď sa na nich vykašlala Snehulienka sa presťahovali do Nórska a prácu v bani zavesili na klinec. A začali sa radšej prežierať sušienkami či kasou a najradšej robili zle novo presťahovaným americkým naivným rodinám. Niečo podobne som pred časom videl a viem, že to bolo o veľa temnejšie a aj škriatkovia boli lepšie spracovaný a nevyzerali ako záhradný trpaslíkovia z tohto filmu. Bolo to naozaj úsmevne, ale keby sa to pojalo viac vážne, mohlo by to sláviť nejaký väčší úspech, ale takto tá celá forma vyznela do prázdna. chýbala tu atmosféra a aj väčšia intenzita  a aj keď ku koncu film ponúkol nejaké svižnejšie scény, tak na dĺžku filmu, to bolo aj tak slabota. A nepotešil ani fakt, že všetko podstatné bolo mimo záber a práve v tomto mal byť oveľa udrenejší, keď všetko ostatné malo rozprávkový look. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká rodinka narazí na norského trpaslíka, který lpí na svém klidu, kterýmu zpovykaní Amíci nechtějí dopřát. Dalo se na to dívat, ale jako u mnoha severských filmů moc nechápu, na jaké publikum autoři cílí. Aby tím oslovili hororovou komunitu je film málo temný a krvavý a pro děti je to naopak zase krvavé příliš. No a norský humor..............ne že by se tu člověk neusmál, ale na vyložené zasmání tu není vlastně nic. Kvituju vizuál trpaslíka a celkem si mi líbilo, že závěrečné zúčtování bylo celkem dlouhé a v určitých momentech mělo i grády. Ale celkově to je snadno zapomenutelný průměr a můžu si jen představovat, co by s tím dokázal udělat třeba Wirkola. 50% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Doma mi momentálně svítí několik elfů, tak doufám, že mě za to hodnocení, v noci nepřeříznou vejpůl. Vánoční, lehce Hororová pohádka, která neurazí, ale ani bůhvíjak nenadchne. Potěší příjemná zimní atmosféra, nějaká ta koleda, pár povedených fórků a nechybí ani nějaký ten kill (přejetí policistky asi jediná krvavější scéna), i když v tomhle směru, se to drželo hodně při zemi, ale chápu - přístupné od 12 let. Každopádně, mohlo to být o dvacet minut kratší, v závěru už na mě doléhala nuda, rodinka na mě nepůsobila úplně sympatickým dojmem a to zelený plátno při jízdě na lyžosáňkách, bylo do očí bijící. Ale jako momentální oddechovka před Vánocemi, na jedno zhlédnutí asi dobrý, ale klasikou, kterou bych musel vidět nutně každý rok o svátky, se to u mě určitě nestane. (18. hodnocení, 4. komentář) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem se podivoval, co to skandinávští filmaři natočili za pitomost. Pak mi ale došlo, že možná jde o zakuklenou polemiku Norů a Finů s multikulturalismem. V jednom skandinávském státě žije rasová menšina podivných, ne zcela civilizovaných vousatých mužíků. Lidé je musí dobře krmit a dávat pozor, aby je něčím nevytočili, třeba hlasitým vyhráváním vánočních koled. To by se pak totiž mohli naštvat a začít vraždit lidi. Policie proti nim nesmí zasahovat a jejich drobnější trestnou činnost přehlíží. „To udělala liška,“ tvrdí policistka, která se pak paradoxně stane první osobou, jež ve filmu přijde o život atd. Oceňuji s jakým důmyslem, když už ne s elegancí, kličkují filmoví tvůrci mezi osidly eurounijní cenzury, která na některé otázky dovoluje mít pouze jeden názor, totiž ten oficiální. Přesto nemohu film označit za umělecky zdařilý. Nejlepším momentem byl závěrečný záběr polární záře. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli obmedzenému sneženiu v tom čase Starr nariadil, aby sneh priviezli nákladnými autami, aby sa splnila vízia, ktorá bola potrebná pre film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od 24. októbra do konca novembra 2022 v Nórsku a Litve, kde bola natočená až polovica záberov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama