Reklama

Reklama

Uprostřed ničeho

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná žena na útěku ze zničené totalitní země uvízne v přepravním kontejneru a na rozbouřeném moři bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento film doporučuje 10 z 10 laktačních poradců! Zároveň je vlastně nádhernou oslavou ženských schopností a síly vše zvládnout i bez mužů. Přesně tak, jak to mají ve vedení Netflixu rádi! Hrdinka pravda neměla holé ruce, a do boje s živlem dostala prakticky vše co potřebovala. A jelikož byla důvtipná, dokonale všeho využila. Hádám, že mít film tak o 10 minut delší stopáž, nějak nakonec rozběhala i ty telky a ruku na srdce, co může být hezčího než koukat na nějaký seroš od Netflixu uprostřed oceánu s měsícem nad hlavou a to vše prosím za zpěvu keporkaků? Vlastně mi mrzí, že se jí nedal k tomuto prostor. Já mám rád survival filmy a tak jsem po tomto sáhnul. Hodně to připomnělo All is Lost s jachtařem Redfordem, a teď už vlastně víme, kdo mu tu jeho kocábku se svým obytným kontejnérem nakřápnul! :-). Zprvu film dokonce vypadal jako postapo film, protože ve Španelsku nedaleké budoucnosti v rámci boje o vodu střílí staré lidi a ženy s dětmi. Proto se hrdinové rozhodnou v kontejneru prchnout do Irska, kde je svět ještě v pořádku (páč tam pořád asi prší) a Irové pijí černé pivo. Tak byla alespoň cílová destinace vysvětlena ve filmu. O to více mne udivilo po dost drsném začátku, že hrdinka na moři volala 112... :-). Takže na pevnině střílej v rámci úspory vody kohokoliv, ale Coast Quard normálně funguje? To jako mysleli vážně? :-). Pak jsem naštěstí pochopil, že mozek mohu nechat zcela vypnutý a jen jsem s úsměvem sledoval, co vše ta bodrá žena nevymyslí. Zprvu celkem nepoužitelná výbava se ke konci filmu jevila jako dobře vymyšlená, protože hrdinka zužitkovala doslova vše, co v kontíku bylo. Mimochodem neznáte značku té vrtačky a hlavně té baterie k ní? Klobouk dolů před jejím výkonem a výdrží. Kdysi dávno jsem četl knihu od Roberta Dougalsona - Přežili jsme v Pacifiku.  Knížku napsanou o jeho skutečném ztroskotání s rodinou. Fakt mi to chytlo, tak jsem pak podobných knih přečetl další hromadu. Mohu zmínit Alaina Bombarda a další. K tomu se připojily autobigrafie mých milovaných letců ať už to byli naši v Biskaji např. (KX-B neodpovídá), nebo třeba kniha od Zamperiniho - Nezlomný, který se po zřícení jeho Liberátoru cachtal v dinghy v Tichém oceánu pěknou řádku dní. Zkrátka ve srovnání s jejich příběhy, tohle byla neskutečná pohádka. Už jen jak by hrdinka a to malé vypadali od působení soli v mořské vodě... Samozřejmě jsem jim fandil aby přežili, ale konec filmu jsem se už jen culil a modlil se, aby ta šňůra od sluchátek nerupla... Dávám tedy za dvě kousnutí do placenty a pokud chcete vidět nějaký survival z moře, sáhněte jinam. * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantastický survival plný náhod, co pomáhají, nebo naopak vše stíží. Mia je tak trochu Superwoman, a tak zvládne i téměř nezvládnutelné. Na druhé straně člověk vydrží víc jak zvíře, tak snad proč ne. Občas má dobrý nápad, jindy se zachová jako blbka, hlavně v závěru měla asi vypnuto. Pár pěkných scén, kdy takové šití nohy drátem by jí musel závidět i Rambo se svojí roztrženou ručičkou. Celkově film napětí má, i když jde v podstatě o přežívání. Alespoň v tom kontejneru byla v bezpečí před všemi nástrahami moře, které by ji mohly eventuálně ohrozit. To komické vylévání vody bylo doufám jen krácením času. Jinak bych film o půl hodiny zkrátil, protože čekání na záchranu bylo chvílemi úmorné. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V konzervě je kačenka, placentu sní maminka.“ Nejprve trochu rozšířím obzory ostatním komentujícím - nejen Anna Castillo už ví, že lodní kontejnery plavou. Deset let před ní to uprostřed oceánu zjistil i Robert Redford v Stařec a moře, jednomužném dramatu o strhujícím souboji dvou živlů, mořského a lidského. Prostřelená DÍRA V KONTEJNERU: [][] Co skrz ni vidím, při srovnávání těchto dvou survivalů? ≈≈ Oba lodní kontejnery jsou stejné, typ 40’ HC. ≈≈ Situace rozdílná, neb Robert Redford nebyl těhotný. ≈≈ Our Man měl výhodu, že byl jachtař, Mia byla jen suchozemská imigrantská krysa. ≈≈ [][] Nad ní ovšem scenáristi drželi ochrannou ruku a sypali jí do scénáře jednu příhodnou náhodu za druhou. To Redford musel víc přemýšlet a improvizovat. Shrnutí: All Is Lost měl realističtější scénář, za 4*. V Nowhere těhulka telefonovala z mobilu... uprostřed širého oceánu! Prostě na efekt natočený doják. Jen třikrát si uhryznu z placenty. Nic moc chuť, těm tzv. biomatkám, co placentu baští, se divím. Málo platné, brzlík je brzlík. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ked uz ste osamotena v kontajneri v sirej vode, nezabudnite si pribalit do batohu a prepravnych krabic to najnutnejsie, co sa vam moze hodit. Rambo si v prvom filme sice zasival ruku, ale matka si dokaze bez mihnutia oka zasit cele stehno drotmi z plosnych spojov, ved coze je to oproti porodu do vody. :) Film sa utrpne tiahne a vsimnete si dost somariniek, ak akurat nie ste tehotna...tam to bude zrejme neskutocne stotoznenie. :) Cajicek, prvy film pana rezisera bol rozhodne zabavnejsi. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne originálna survival dráma, keďže boj o život v prepravnom kontajnere zmietajúcom sa na šírom mori, to tu ešte fakt nebolo. Len škoda, že celé to pôsobí tak neuveriteľne. Tehotná žena, ktorá si to tam sama odrodí a následne sa ešte dokáže postarať o dieťa, bez potrebných hygienických či potravinových základov. A takú trvácnosť baterky do mobilu, to by bral snáď každý. Ale odhliadnuc od toho, nebolo to vôbec zlé a tá atmosféra i všetko okolo toho ma bavilo (až na spomínané extrémy nezlučiteľné s prežitím). 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Anna Castillo (Mia) nosila speciálně vyrobenou protézu dělohy pro scény, ve kterých se objevuje těhotná. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal hlavne v španielskom prístave Tarragona. (Arsenal83)
  • Ačkoli se jedná o zajímavý příběh, je v něm mnoho dějových děr. Největší z nich by byl plovoucí ocelový přepravní kontejner. Je sice pravděpodobné, že by tyto přepravní kontejnery (některé z nich jsou vzduchotěsné) mohly plavat, ale při počtu děr v bocích kontejneru, ve kterém se nacházela, není možné, aby tento kontejner po všechny ty dny stále plaval. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama