Reklama

Reklama

Osamělý běžec

(neoficiální název)
  • Itálie Lone Runner (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dcera vládce pouštního království byla unesena a o tučné výkupné soupeří několik band desperátů. Jedinou šancí pro sličnou princeznu a zoufalého krále je mýtický hrdina toulající se pustinou, všem známý jako Osamělý běžec. (J.Connor)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ruggero Deodato - reziser, ktoreho meno zasvietilo a zhaslko s  jedinym jednym filmom - Cannibal Holocaust.  Po tom uz nic schopne nenatocil. 5 % ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Malované covery tradičně slibují okázalou akční jízdu, ale realita je, rovněž tradičně, úplně někde jinde, a to v nudném a levném brakovém filmu. Na druhou stranu Deodato nikdy nebyl úplný céčko, film má docela solidní výpravu, když byl natáčen v Maroku a ne někde na výsypce za Římem, slušnou kameru - pořád samý zpomalovačky a podhledy a pár slušných kaskadérských výkonů na koních. A opakující se synťákový motiv signora Cordia je až otravně návykový. Ani ti herci nejsou zas tak strašní, ale všechny zmíněné klady samozřejmě uvádím v rámci množiny béčkového italského filmu. Lone Runner mohl být vlastně velmi zábavným béčkem, ale nohy mu nakonec podráží hlavně otravný a silně podprůměrný scénář, kdy je princezna neustále unášena nějakou bandou, Miles jí zachrání, načež je přechytračen a vše začíná asi pětkrát nanovo. V Čechách dostupné v minulosti s rychlodabingem, kde probleskuje řada fórů, např. trio hrdinů nazýváno Garrigue, Amálka a pan Králíček. P.S. Pokud by snad někdo měl náladu na italské béčko z pouště s americkou béčkovou hvězdou, doporučuji o dva roky staršího Tuarega od Castellariho. ()

Reklama

Reklama