Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (128)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po tolika pochvalných prvních reakcích je When Evil Lurks pro mě solidním zklamáním. Námět démonické posedlosti šířící se jako epidemie je super, ale jak to tak bohužel bývá, převedení nadějného námětu na plátno a zvlášť cesty, jakými se s ním tvůrci rozhodli ubrat, šly s přibývajícími minutami víc a víc mimo mě. Postavy dělají prapodivná rozhodnutí ovlivněná pohnutkami, které nechápeme, k tomu z děje mizí a zas se objevují, jak jen se to scénáři hodí, a celé je to dějově tak podivně vystavěné, že po absolutním vyvrcholení celého snímku jsem byl přesvědčen, že musí následovat ještě aspoň jeden akt, který to vytáhne z mdlého podprůměru a dodá nějakou celkovou rezoluci. Nenásledoval. [Sitges 2023] ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Horror z pamp teď vládne všem, Argentina káže. Tenhle rejža vede všechny, snad nevyjde z ráže. Ani slovem nepřeháním a jen doufám, že jsem to tímto nezakřiknul. Po Aterrados jsem ještě držel hubu a klávesnici na uzdě, teď už to ale muselo jít ven. ___ Naprosto luxusní a (vyjma osnovy) docela neotřelá záležitost. Velice mě potěšilo chování a jednání zúčastněných, protože zřejmě tak nějak by to vypadalo v reálu, což nebývá u horrorů zvykem. Teda, ne úplně všech zúčastněných. Výjimkou je hlavní hrdina Pedro. Ale jeden idiot na scéně, to je pořád v rámci povolený tolerance. [90%] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Demián si už svojim menom povedal o horory a darí sa mu to naozaj obstojne. Keď na vás zlo číha, buďte si istý, že posadnutie môže byť všade, dokonca aj v koze a nemusí to byť zákonite vaša manželka. Slušný film o démonoch, ktorí nemusel ani využiť klasické vykrútenie hlavy ako vrchnákom od coly a chýba mu aj náboženský presah, ale dostatok krvi sa tu pre lačné žalúdky nájde, pár scén môže vydesiť aj zvyknutých a realistická hniloba môže byť nechutná aj pre leproikov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov roka 2023. Sranda je, že máme dočinenia oficiálne s vymetačksým hororom resp. s hororom o posadnutí, ale je to napísané natoľko sviežo, inovatívne, originálne a proste „inak“, že si to možno ani poriadne neuvedomíte a bude vám to pripomínať skôr Bird Box. Staval som sa k tomu skepticky, ale potom som si povedal, že keď to odporúča Honza Vojtíšek (tu na čsfd ako eraserhead666), s ktorým som strávil pár rokov spoločného písania historického hororového románu Ďáblův hřbet, tak to snáď úplná sračka nebude. No a nebola. Pretože to bola jazda. Sympatické postavy, nepredvídateľný dej, žiadny trápny humor, nulové otravné (pseudo) odľahčenie. Na mnohé nápady sa mi nepozeralo dobre, ale čosi zvrhlé a zverské vo mne odmietalo odvrátiť zrak (kladivo, sekera, pes). Sklamalo ma finále, kedy sa istá postava začne správať ako pako, čo je síce realistické a tým pádom uveriteľné, ale aj tak naštve. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica svojou akčnosťou a intenzívnosťou navnadí pomaly na hororový zážitok roka, aby sa následne tempo náhle spomalilo, začala sa riešiť mytológia a atmosféra sa stala tak zameniteľná až šedá, až som neveril, že celý film nakrútil jeden režisér. Nakoniec ide v jadre o problémy jedného rozvedeného chlapíka s bývalou manželkou a deťmi, ak by ste náhodou vopred premýšľali, o čom, respektíve čoho môže byť toto argentínske hororové šialenstvo metaforou. Film tak poteší skôr v maličkostiach než ako celok, ale chápem, že odvaha tvorcov môže oprávnene potešiť mnohých fanúšikov otupených hororovou mainstreavou tvorbou. Už len kvôli prostrediu a napríklad prekvapivému prvému útoku psa. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama