Reklama

Reklama

Tearmoon teikoku monogatari: Dantódai kara hadžimaru, hime no tensei gjakuten story

(seriál)
  • Japonsko Tearmoon Teikoku Monogatari: Dantoudai kara Hajimaru, Hime no Tensei Gyakuten Story (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Sobecká princezna se po vlastní popravě probouzí zpátky v čase a dostává druhou šanci na znovuvybudování svého císařství a zabránění vlastní popravě. (mikki089)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pohádka o napravení Marie Antoinetty skrze vrácení se v čase a o tom, jak svým prozřením kolikrát nevědomky inspirovala mnohé k velkým věcem. Co se mi tu nejvíc líbí? Hlavní hrdinka, která sice prošla jistou nápravou svého charakteru, ale občas je stále tak nějak zábavně záporácky spratkovitá. Její vnitřní monology to pro mě z velké části táhly. Pomáhá tomu i skvělý výkon Sumire Uesaky, která mi dokázala prodat jak ty srdceryvné momenty, kdy byla naše hrdinka na dně, tak i ty zábavné, kdy byla na koni. Co mě tu nejvíc štvalo? Pravděpodobně to, že je celý humor seriálu založený jen a pouze na spoustě nedorozumění a náhod, a i když to většinou funguje, je zábavné sledovat, jak si ostatní vykládají chování hlavní hrdinky a jak je to celé doopravdy, časem je to celé tak nějak repetitivní, občas i vysloveně hloupé a Mia si díky tomu vším prochází jak nůž máslem a ani v těch rádoby dramatičtějších okamžicích jsem o ní neměl ani na minutu strach. Zkrátka hned vidím, že tohle je ten úspěšný run, že se už nic nepokazí. Co jsem se díval na informace o předloze, tak tam to prý takhle není, Mia si musí nejdřív projít prvním pokusem, který se jí podaří jen z části a teprve ten další je až ten úspěšný, v anime je jasné, že se jede hned na první dobrou. A já bych za sebe byl asi radši, kdyby se hrdince občas něco nepovedlo, kdyby musela alespoň sem tam nějak sama taktizovat a nenechávat vše na ostatních, které k tomu většinou pouze nevědomky inspiruje, nebo o řešení problému prakticky zakopne. Ale zase - tohle může být jen můj problém člověka, který si až příliš užíval Re:Zero a neuvědomuje si, že tohle anime má úplně jiné vibes… Tenhle seriál je prostě taková ta příjemná komedie se sympatickými postavami, kde se ty velké problémy řeší vlastně jen tak na oko a všechno dobře dopadne – jak jsem psal, je to prostě pohádka. Když k tomu připočtu hezkou animaci (pro mě osobně až překvapivě) a slušnou hudbu, tak jsem zase jednou na 6/10, ale počítám, že ti z vás, co od toho neměli nějaká velká očekávání a jen se vezli na té milé vlně, kterou Tearmoon Empire má, budou dávat známky vyšší a asi je i chápu… ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka o druhé šanci, určená pro desetileté holčičky postižené princeznovskými ambicemi a mentální retardací. Úplně všechny představy o tom, jak by měl fungovat feudální stát, aristokracie, revoluce, politické intriky, mezitřídní i mezilidské vztahy jsou tak blbé, až to bolí. Ani nevím, proč dávám tu druhou hvězdičku, asi jen za hezkou kresbu. ()

Reklama

Reklama

Reklama