Reklama

Reklama

A Semente do Mal

  • USA Amelia's Children
Trailer 2

Obsahy(1)

Edward (Carloto Cotta) hledá svou biologickou rodinu v Portugalsku. Najde vilu a setká se se svou dávno ztracenou matkou a dvojčetem. Jejich společná minulost však skrývá temné tajemství, které navždy změní jeho chápání vlastní identity a původu. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (7)

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna tak horor, jako mysteriozní drama s kapkou hororu. Musim tu vyzdvihnout hereckej výkon Brigette Lundy-Paine, která to zahrála jak královna. Dlouho sem neviděl a hlavně neměl tak syrovej pocit z tak brilantního hereckýho výkonu, jako tady. Ty pocity, nutno říct, že velice autenticky podaný, jí prostě věříte. A ať je to horor, anebo drama. To je prostě jedno – když je to v tu danou chvíli podáno tak, že se do tý situace vcejtíte natolik, že si řeknete „jo, takle bych taky vyšiloval a byl z toho v prdeli“, tak si to díky tomu i víc užijete. A musim říct, že já si to právě díky těm výkonům (a hlavně tomu jednomu) užil o to víc. Jinak by to byl průměr, protože to není nic světobornýho. Ale ten výkon to vykatapultoval na 4, velice zdařilý, hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Mám tyhle náměty, kde někdo je zkrátka divný rád a když je to okořeněné čarodějnictvím, tak tím tuplem. Příběh o muži, který hledá svou biologickou rodinu, ozve se mu bratr z Portugalska a jede ho tedy se svou přítelkyní navštívit, jenže co jsou vlastně zač a co chtějí?? Ten námět je docela oblíbený poslední roky a pointa tedy bohužel nepřekvapí, ale nevadí. Znepokojivá atmosféra s pár nepříjemnými výjevy a jedním slušným jump scarem na mne fungovala. Vzhled matky je tedy odstrašující případ pro dnešní slečny resp, jak budete za 30 let se všemi plastikami a botoxem vypadat- byla celkem creepy. Řemeslně dobré, herecky taktéž, napětí s hudbou v závěrečné třetině funguje fajn a velmi se mi líbila reference na Goyu ( Goya´s Witch!!). La Abuela od Paco Plazy byla o level výše, ale líbilo se i tohle. Ps: Strašení starými lidmi na mne funguje už od The Visit a sedí mi to víc než dnešní duchařiny. 6/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Amélia má kojence dvojčata, Edwarda a Manuela. Jedné noci se k ní vloupá muž se ženou,  která Edwarda unese. Dospělý Edward žije v New Yorku pátrá po své rodině a společně s přítelkyní Riley najdou stopy vedoucí do Portugalska. V rozsáhlé vile uprostřed lesů žije jeho matka s bratrem, kteří na něj netrpělivě čekají. Riley se v domě necítí dobře, má zlé sny a s hrůzou zjišťuje, že dům kdysi patřil čarodějnici. Od momentu, kdy se Riley rozhodne s Edwardem odejít, začne se chovat jako blbka, no, jako blbá kráva, tudíž veškeré mé sympatie ztrácí. Držel jsem palce čarodějnici. Pěkný vizuál, dobrá hudba, hezké prostředí. Když pominu, jaké magické rejdy téma nabízelo! Dvě třetiny se snaží diváka unudit k smrti, to jedno bafnutí ve snu nepočítám, a pak se to na něj vyvalí, ale to už se těšíte, jak striga zakroutí té čubce, co měla tolik příležitostí, krkem. Vzpomínám na divné italské a španělské horory 70. let, kde si uměli s podobným tématem zatraceně dobře poradit. Mizerné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Záver to celé pekne vygradoval, škoda len, že sa samotný snímok nerozbehol trošku skôr, no z môjho pohľadu tento pokus rozhodne nie je žiadnou tragédiou. Oproti tým lacným, opovrhovania hodným pokusom, malo toto aspoň nejaký námet z ktorého nesršala brutálna nekvalita lacných produktov z Číny. Medzi 2-tri. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Portugalci nemajú veľa hororov, takže som sa na túto novinku už po pozretí traileru celkom tešil, no s výsledkom spokojný byť nemôžem. O čo ide – hlavný hrdina bol ako dieťa unesený a po rokoch nájde svoju matku a brata dvojča, a tak ich navštívi vo veľkom rodinnom sídle. Tí dvaja však úplne normálni nie sú a ich vzťah je omnoho hlbší ako vzťah medzi matkou a synom. Síce to má istú čarodejnícku históriu, ale tento námet využitý nebol vôbec. Potom sú tu pokusy o vydesenie starou škaredou matkou, lenže tie úplne zlyhávajú – veď tá striga so svojím nafúknutým pyskom vyzerá úplne komicky a nie desivo. Nedávna španielska La abuela v porovnaní s týmto vyhráva na plnej čiare už len po stránke atmosféry. K vraždeniu takmer ani nedôjde, trištvrte filmu sa len odhaľujú rodinné tajomstvá (ktoré nie sú práve zaujímavé) a tá jedna mierne nechutná erotická scéna na konci to z biedy nevytiahne. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama