Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No... neviem, ako to napisat, ale proste videl som Cenove eskapady kung fu vhodne premiesane s humorom, a Dzeki Cenovi humor ide. Ono cinsku kinematogtrafiu nnemusim, len1 -3 ludi, Cena a povedzme ohybneho tlustocha Sammo Hung kam Bo-a, ten co stvara za masakre, to je radost pozerat. Tuna Hung Kam Bo nebol, coz je skoda, Cen si ale vystacil sam, je aj namysleny - hm, ma na co . Jo a Dzeki Cen bol vzdy funda samotneho Spielberga . 90 % ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, ako sa Jackie do toho od začiatku pustil a od začiatku do toho natrieskal vodopád akcie. Samozrejme, že aj s ohľadom na rok vzniku a určite aj na výšku badžetu to dnes už nevyzerá nijako pôsobivo, ale ten zápal, tá snaha dať divákovi čo najviac, sa minimálne u mňa počíta, rovnako ako jeho ne/chcená túžba stať sa akýmsi ázijským Indiana Jonesom. Určite som si všimol množstvo nedostatkov ako sú slabé herecké výkony, príšerná hudba alebo len chabé pokusy o komédiu, ale samotný príbeh o hľadaní strateného nacistického zlata je niečo, načo si rád občas zaspomínam. Tak tomu bolo i teraz, a i teraz, po rokoch, mi to dokázalo vylepšiť náladu. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jasné šlápnutí vedle. Přehnaná groteska s naivními a hloupými vtipy, nad kterými se člověk nesměje a jen nevěřícně kroutí hlavou. Navíc i soubojů je tu jako šafránu a závěrečný fight v místnosti s větrákem je dvě stále se opakující se scény dokola, které brzo začnou nudit.. Zatímco jednička se mi velice líbila, dvojka představuje jedno z největších zklamání v Jackiho filmografii. Jakoby Jackie zkoušel, co všechno si ještě může dovolit, ale tohle už bylo opravdu moc. Nechápu zdejší vyšší hodnocení než u jedničky. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina relikvie je vlastně nonstop řežba, kterou kazí jen neustálé ječení Jackieho harému, které je možná ze začátku docela prdel (Eva Cobo De Garcia s kulometem nemá chybu), ale časem začne bejt strašně otravný. Hodně filmů ve kterých Jackie hrál bylo samo o sobě strašná hovnařina a jediným důvodem proč se staly nadprůměrnou zábavou byl fakt, že Jackie a jeho crazy choreografie jsou prostě neskutečně vymakaný. Zde se jí divák nabaží dosyta a náckové taky nechyběj takže hodně slušný 3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série.Sice je to zase neuvěřitelně infanitilní, jenže dvojkou sem odkojenej.Božská Relikvie 2 je jeden z deseti filmů, který sem jako malej viděl poprvé v životě.Chanovi kaskadérské kousky jsou naprosto božské, akce se prakticky nezastaví, příběh je výbornej, postavenej na mytologii a historii nacistů a ukradeného zlata, což dává ději neuvěřitelnou šťávu.Výtečná hudba, humor postavený na imbecilitě ženských postav jistě mocně vytáčí všechny emancipované ženy, dívky a slečny do dnešních let (feministky mocně kolabují) .Chan se nebojí ani vážných scén, když nechává bez milosti vykosit celou karavanu nevinných lidí, načež to zase rozčísne boží scénkou z hotelu, u které chcípám smíchem do dnes.Finální bitka v nacistické základně patří mezi zlatý fond akčního žánru.Jeden z těch filmů, který buď milujete nebo nesnášíte, já ho žeru.Oho oho o ho oo :) 90% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)

Reklama

Reklama