Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

foundation 

všechny recenze uživatele

Bozske Relikvie sa u mna radia na uplny vrchol Jackieho hereckej kariery. Perfektne namiesany kokteil humoru a skvelej akcie. K tomu jedno luxusne auto v ktorom sa skryva viac ako by ste cakali :D. Jackie Chan vo svojej vrcholnej forme. Co sa tyka pribehu druha relikvia sa mne osobne pacila este ovela viac :). ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sem to neviděl na začátku devadesátých let, to by to pro mě asi byl kult jako třeba Bláznivá mise. Bohužel sem to zhlíd až více než dvacet let od vzniku filmu a dneska už to působí zastarale a chvílema i směšně. Chvílema je to docela zábava, úplnej průšvih to není, ale zapamatováníhodnej film taky ne. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Děsivá hudba! Tohle si z BOŽSKÉ RELIKVIE budu pamatovat ještě hodně dlouho ... Jináááč ... Jackie Chan tu celkem ujde. Nesnáží se hrát tolik na humornou notu, což je v jeho případě vždycky dost zásadní problém, naopak dokazuje že je celkem guma (v dobrém) a závěrečná pranice s bandou rumunských zubatek stojí za to. Chanovi filmy (ani Chana samotného) moc nemusím, ale tohle je jeden z mála na který budu v dobrém vzpomínat. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si,že je čas shlédnout konečně nějaký starší film s Jackie Chanem.Dlouho jsem sice odolával,ale nakonec jsem vybral Božskou relikvii,jelikož DVD právě vycházelo na stáncích,je to jeden z jeho nejznámějších titulů a hodnocení zde bylo nad sedmdesát procent.Už v první třetině filmu jsem věděl,že jsem se nechal nachytat.Dále jsem pak trpěl až do konce,kde jsem se dočkal konečně typické Chanovi akce za kterou dávám tu jednu hvězdičku.Opět jde o nadhodnocený film hodnocený zde nejspíš z nostalgie a ani tu nechápu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Reklama na ošklivý Micubishi roadster jezdící po Itálii paradoxně zachraňuje film jednou pořádnou honickou (i když bergmanovska scéna, ve které se Jackiemu o autě i zdá, je opravdu WTF). Škoda, že na závěrečné výbušné finále padl skoro celý rozpočet, takže mimo úvodní parodie na Indyho sledujeme po většinu stopáže vatu, vatu, vatu, což znamená Chanovy vtípky a obličeje. Ovšem nejvíc sráží film dolů otravný sidekick Alan Tam,popový zpěvák typu Biebera. Chan se od levných bojových cecek posouvá k beckovym akčním komediim a snaží se proniknout na západ. Levná kopírka ale nebyla to pravé. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Kolem 55. minuty Jackie Chan vyjíždí na motorce terénem prudký kopec a jakmile z motorky spadne a vyhlíží, kudy bude pokračovat vzhůru, vidíme záběr na stejné místo mezi stromy, které už předtím vyjížděl na motorce. (džanik)
  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Natáčení probíhalo převážně v bývalé Jugoslávii, konkrétně v městech Záhřeb, Trnje a Motovun, na hradě Predjama, v jeskyni Postojna. Dále filmový štáb pracoval v Rakousku ve městěch Graz, ve víděňském zámku Schönbrunn a altánu Gloriette a v Paříži. (GeusX)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno