Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ještě větší magořina než jsme doufali... brutálně mě iritovaly ty uřvaný a rozjívený dámičky, příběh je zase nudným slepencem spousty rádoby vtipných situací, gagů, krátkých soubojů, pitvoření se atd. Fighty snad až na jeden mají charakter několikavteřinové záležitosti, nutno poznamenat však, že i v těch málo okamžicích předvede Jackie snad vždy nějakou parádičku, kvůli které stojí za to absolvovat danou scénu opakovaně. A najde se i pár kaskadérských kousků, které zavání zlámanými prsty, žebry a naraženou kostrčí. A to kurwa fakt bolí... Jackie, máš můj obdiv, ale za přihlouplý scénář a bandu uječených bab nemůžu dát víc než tři pěticípé... ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Božské relikvie nabízí všechno co slibují pokračování hollywoodských spektáklů ve svých prohlášeních - je akčnější, zábavnější a tak trochu všechno "víc" než jednička. Ačkoliv nemůžu říct, že by se mi jeden nebo druhý líbil víc, je právě série Božské relikvie ukázkovým případem povedeného pokračování. Jackie se tentokrát (už jako zaměstnanec obchodníka z jedničky) vydává za tajemným nacistickým pokladem, který je ukryt kdesi na Sahaře. Jeho společníky budou tentokrát tři mladé ženy - chladná vědkyně Ada, vnučka nacistického pohlavára Elsa a mladá trhovkyně Momoko, která se vyzná v poušti. Jackie potřebuje všechny tři, jinak poklad nenajde, ale zkuste se vydat na dobrodružnou výpravu s třemi hašteřivými ženskými... Možná to byl právě přerod do šílené komedie, který dvojku naprosto odlišil od jedničky. Výjimečné spojení klasických a fyzických gagů (infiltrace do domu Ady, honička v arabském hotelu) spolu s několika nezapomenutelnými postavičkami (různí skupiny gangsterů jdoucí po tomtéž, arabský hoteliér) vytvářejí ideální podloží pro něco, co jste pravděpodobně ještě nikdy neviděli. Je pravda, že místy je to trochu přitažené za vlasy (rozhodně je to nezvyk oproti jiným Jackieho filmům), ale ve většině případů to funguje bezchybně a divák se směje. Posledním hřebíkem do všech nevěřících recenzentů je pak finále v nacistickém podzemním bunkru. Jackie v každé vteřině překvapuje i skalní fandy svou nezdolnou fyzičkou a kreativitou - souboj na kývajících se plošinách nebo groteskní akce ve vzdušném tunelu jsou toho důkazem. Osobně považuji Božské relikvie za jeden z vrcholů Jackieho kariéry. Nejen díky vzácné vyváženosti obou filmů, ale především pro neskutečnou nabušenost kaskadérskými kousky, gagy a výtečnou choreografií. Možná i ten počet vzletných přídavných jmen dokazuje, že tyhle filmy jsou něco "extra" v Jackieho filmografii. Kdo neviděl, nepochopí... 100% ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Jackie opět předvedl svoje bojové umění v pokračování doost dobrého filmu. Ovšem troch mě zarazilo, že už to bylo trochu jiné kafé. Jako, je jasné, že se musí změnit příběh atd, ale ten se změnil tím způsobem, že se změnilo snad vše. Jediný co zůstalo je Jackie. Jinak příběh, herci, prostředí. Změnila se i atmosféra vyzařující z filmu, ale po chvíli si mě ten film získal stejně jako jednička. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já teda nevím. Všichni tu píšou, že dvojka je podařenější než jednička, ale já si to nemyslím. Bohužel typicky infantilní Azijský humor opět úřaduje a tam kde byla jednička perfektně vyvážená v rovnováze akce versus vtípky bohužel dvojka selhává a místy se stává nechtěnou groteskou. Přitom je to škoda, protože zase abych byl objektivní, tak musím konstatovat, že ten příběh je o dost lepší než v jedničce. Silně to připomíná dobrodružství na styl Indiana Jonese a mohl z toho být opravdový kult. Bohužel však jak už jsem uvedl místy se to snaží bejt vtipný za každou cenu a prostě už to nefunguje tak jako v jedničce. Pozor tím zase jako rozhodně nechci tomuhle filmu křivdit. Pár opravdu povedených hlášek a situací se tu zase jako najde to jo. Proti akci nemám výtky. opět je tu jedna nekompromisní scéna ( hromadná poprava v poušti) a závěrečný finále na zahrabaný Německý základně už je takový typicky Chanovský jak se dá od jeho filmů očekávat. Plus samozřejmě úvodní jízda v průhledný kouli a už tradiční závěrečný titulky se sestřihem toho co se při natáčení nepovedlo. Takže nebudu přehnaně kritickej, ale na rovinu říkám, že na geniální jedničku se to v mých očích prostě nechytá.60% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Více komedie, ale s perfektními akčními vsuvkami, kterých je opravdu hodně a poslední dlouhá rvačka ve vojenské základně je pecka. Jackie tu zase ukazuje, že tento styl je jeho. Záruka velké zábavy zaručena a dobrodružné prvky jako putování pouští mne bavily a byly použity hezký záběry. Jo tohle bylo dobrý připomenutí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama