Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Armageddon

(pořad)
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2023, 62 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais

Obsahy(1)

Tabu? To Rickymu Gervaisovi nic neříká! A tak se ve svém komediálním speciálu o konci lidstva pustí do politické korektnosti i přecitlivělých lidí. (Netflix)

Recenze (59)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Geniální! Jeden z nejlepších stand-upů, které jsem měl možnost kdy vidět, a že jsem jich už teda viděl desítky. Ricky je zde hodně ve formě a naprosto nečekaně vzhledem k dnešní hyperkorektní době si bere do huby úplně všechno a všechny, pálí tady do postižených, do černých i do queer komunity a že teda s pořádnou přesností a tvrdostí. Jo, tohle mi hodně sedlo a pobavil jsem se královsky! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, co by musel Ricky Gervais udělat, aby mě zklamal. Asi by se musel úplně změnit, ale to už by zas nebyl on. Můj oblíbený multimilionář prostě opět zaválel a já jsem se skvěle bavil. Nenapadlo by mě, kolik humoru se skrývá za Schindlerovým seznamem, a málem jsem si zvlhčil textil u malého Timmyho. Původně jsem chtěl hodnotit lepšími čtyřmi kousky, když jsem si ale uvědomil, kolik lidí tento speciál naštval, jdu do pěti. / Poučení: Kdo nemluví, bude sežrán. Potvrzuje deset z deseti papoušků. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hřejivá hodinka. Je super vidět někoho o takové velikosti, kdo si nejen vytrvale říká, co chce, ale ještě k tomu vyloženě provokuje namyšlený levičácký debílky; omezovače, zakazovače a pohoršený moralisty. Není to nutně pořád vtipná sada, ale píchá přesně do vosího hnízda. Vesměs mi tu přišel shodný obsah jako letos v kongresáku (logicky), kratší o něco. Chce to další Golden Globes speciál ! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Sice je to stále ten starý dobrý Ricky Gervais, ale spíš než s kadencí, ostrostí a vypointovaností jednotlivých situací mám zásadní problém s obsahem. Mě tahle hyperkorektní doba strašně štve. Chápu, že to se prostě nutně musí promítnout do všeho, ale aby jeden z nejlepších stand up komiků své generace neustále upozorňoval, jak by lidé měli humor vnímat a jak ho chápat. Aby se musel neustále omlouvat nebo něco upřesňovat. Mě tohle prostě nebaví. Vytrácí se z toho kouzlo.. To je prostě obrázek dnešní doby a dnešní společnosti zatím hlavně za mořem. Radši si pustím starší Rickyho kusy. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Tentokrát o něco lepší, než poslední dva standupy (Humanity, SuperNature). Mělo to celkem směr a myšlenku a skvělý přechody, osobně mě víc baví Rickyho TV minisérie, třeba letošní 'After Life' (letos jsem se k tomu konečně dostal). Ale 'Armageddon' má tak nějak vše zmáknutý, už to tu bylo tucetkrát, Ricky ví, jak udělat standup special, i kdyby nebyl úplně po vaší chuti (jako vždy: kinda cunt, kinda dickhead, innit?), já vím, že vám to snadno může nesednout, ale Gervais má prostě svůj styl. U 'Armageddon' jsem měl dobrej úklid a workout. A jak říká Ricky, všichni máme špatné myšlenky. Nevybíráme si, co nám přijde vtipné. To neznamená, že jsme hned špatní. Velmi dobře zobrazuje hranici mezi vtipem a realitou a poukazuje, jak je potřeba oboje vnímat, odlišit a nehrozit se hned tím, že něco řeknete... naše schopnost smát se a dělat si z věcí legraci je jedna z nejzásadnějších a nejopomíjenějších věcí v životě. A to platí i pro to být nekorektní a smát se i těm nejhorším věcem - a že některé z nich definitivně jsou v tomhle specialu. Ale je tu taky stejně půltuctu dobrých myšlenek, zdravých a správných, o kterých se tu mluví a je potřeba je zmínit. (...) "Why didn't you wish to get better? What, you fucking retarded as well?" (...) "My auntie died of Alzheimer's. Um, I don't know how you die of Alzheimer's. She forgot to live. Right?" (...) "One hour later I got a text: You cunt." Některá část výdělků šla na charitu pro zvířata. Rickyho rozhodnutí nemít děti mě přimělo opět nad tím přemýšlet, jak podobný bych asi byl: "I'm the sort of person who has to check three times that I've shut the door, so I'd probably stare at a kid all day to check it was breathing." (fakt, že si odmítá vzít přítelkyni, se kterou je čtyři dekády asi přeskočím, obecně je to vše refreshing) (...) "...and if it offended you, you are fucking moron." (...) "That's exactly what humor is for, to get us laugh at bad shit, to get us through it." Líbí se mi i ta myšlenka, že když si představujete jak děláte něco hrozného, neznamená to, že jste špatní, ale naopak, že se testujete, v tom, jak jste dobří, co byste mohli, ale neuděláte. Je to test vaší morálky. Myslím si, že tenhle standup je nabitý, včetně spousty subtle narážek  na velmi specifické neduhy. Trošku chaotický zápis. Ale taky trval. Ciao! (7.2/10) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama