Reklama

Reklama

Išura

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2024–2025), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Keiso (kniha)

Scénář:

Kenta Ihara

Kamera:

Mari Inoue

Hrají:

Júki Kadži, Reina Ueda, Džun Fukujama, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Romi Paku, Sóičiró Hoši, Kóiči Jamadera, Rie Takahaši, Sora Amamija, Aoi Júki, Šótaró Morikubo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Král démonů, který naplnil celý svět strachem, byl poražen. Nicméně jméno a existence hrdiny, který tento skutek vykonal, zůstává tajemstvím. Teď, když je doba strachu u konce, ve světě zbývá jen jedna mocnost, která by se mohla stát další velkou hrozbou. Jsou jí šura, kteří mají sílu stovky démonů a jsou proto neporazitelní běžnými prostředky. Šura, kteří ovládají různé schopnosti, dávají v sázku svou čest, pýchu a životy v nezastavitelných bitvách, které nemají v historii obdoby, aby naplnili své tužby. Boj o korunovaci největšího hrdiny právě začíná. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele gumbo k tomuto seriálu (3)

Sódžiró Vrbový meč (2024) (S01E01) 

Tak copak tu máme? Další v řadě generických isekaiů? No, možná že ne... Pokusím se shrnout, jak to na mě zatím působí. 1. Jelikož scénář dělá Kenta Ihara, jenž adaptace isekaiů umí takřka vždy nadprůměrně, tak mám mírně pozitivní očekávání. To jak byl koncipován první díl mě naplnilo nadějí, že by se mohli naplnit. 2. Evidentně tu budeme mít více hlavních postav (minimálně 5-7) a trochu se obávám jestli 12 dílů nebude málo na to nám je vůbec představit. 3. Animace vypadá překvapivě přijatelně ačkoliv se evidentně jedná o falešné 2D (3D maskované jako 2D). 4. Ta hudba v pozadí mi až nápadně připomínala hlavní motiv z Duny a to nebylo jediné co tam vypadalo povědomě. Třeba postavy jako by vypadli z automatu na klasické šablony a ten "titán" mi též přišel nějaký povědomý. 5. Evidentně to nebude pro děti, když hned v prvním díle vidíme gore trhání končetin, což je dobře, protože dětských/dětinských fantasy anime už tu máme habaděj a něco dospělejšího vždy potěší (tak snad to nevyměkne jako Goblin Slayer nebo se to naopak neutopí v nesmyslném násilí jako Hamecu no ókoku. || Suma sumárum to má evidentní potenciál. Avšak zatím nedokážu posoudit, kam se to vydá. Může to nakonec být nadprůměr nebo klidně tuctová zapomenutelná věc. Zatím dávám 70% ()

Alus Hvězdný běžec (2024) (S01E02) 

Přehršel nicneříkajících jmen a lokací, přehršel patetických prázdných slov a jeden ošklivý polo-CGI souboj. To vše proto, aby jsme se dozvěděli, že nějaká superschopná ještěrka umí dobře bojovat a je to rogue. Takhle fakt ne, tohle mě opravdu nebaví. Skip? 35% ()

Dakai Straka a Regnedžé Křídla soumraku (2024) (S01E03) 

Další jména, další postavy, další pterodaktyl (nebo to byl ten samý co minule? fakt si nejsem jistý) a já u toho skoro usnul, jak to bylo celé nevtahující a těžkopádné. A to je asi to nejhorší co se může "akčnímu" anime stát. Vážně začínám přemýšlet o tom, jestli má smysl tomu vůbec ještě dávat ještě jednu šanci, protože to nevypadá, že by se to mělo časem nějak zlepšit. 30 % ()

Reklama

Reklama