Reklama

Reklama

Išura - Season 1 (2024) (série)


Sódžiró Vrbový meč (S01E01)

(epizoda)
  • Japonsko Yanagi no Tsurugi no Soujirou (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve městě se objeví golemové. Uprostřed chaosu se zjeví šermíř Soudžirou Jagjuu. (Disney+)

Recenze (5)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně tady cítím docela silnej potenciál, ale zároveň mám po první epizodě nepříjemný pocit, že buď bude autor LN předlohy jeden z těch, co umí vymyslet zajímavou premisu, ale už ji nedokáže ani zdaleka tak zajímavě zpracovat... nebo potopí obstojnou předlohu průměrná adaptace. Doufám, že se pletu. 7/10 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvnímu dílu dávám opatrné čtyři hvězdy a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Protože první díl toho zase tolik neřekl. Naznačil svět a na konci dílu další věci, který jsem si rozhodně nebyla schopná v té rychlosti zapamatovat. Ale jelikož se s těma postavama ještě potkáme, nějak mi nepřišlo nutný to hrotit. To uprostřed ale byla příjemná akční podívaná, kde zabavila pravidla, jak lze porazit někoho, kdo na první pohled vypadá neporazitelně. Animace fajn, hudba fajn. Tak snad to tak zůstane  :) ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak copak tu máme? Další v řadě generických isekaiů? No, možná že ne... Pokusím se shrnout, jak to na mě zatím působí. 1. Jelikož scénář dělá Kenta Ihara, jenž adaptace isekaiů umí takřka vždy nadprůměrně, tak mám mírně pozitivní očekávání. To jak byl koncipován první díl mě naplnilo nadějí, že by se mohli naplnit. 2. Evidentně tu budeme mít více hlavních postav (minimálně 5-7) a trochu se obávám jestli 12 dílů nebude málo na to nám je vůbec představit. 3. Animace vypadá překvapivě přijatelně ačkoliv se evidentně jedná o falešné 2D (3D maskované jako 2D). 4. Ta hudba v pozadí mi až nápadně připomínala hlavní motiv z Duny a to nebylo jediné co tam vypadalo povědomě. Třeba postavy jako by vypadli z automatu na klasické šablony a ten "titán" mi též přišel nějaký povědomý. 5. Evidentně to nebude pro děti, když hned v prvním díle vidíme gore trhání končetin, což je dobře, protože dětských/dětinských fantasy anime už tu máme habaděj a něco dospělejšího vždy potěší (tak snad to nevyměkne jako Goblin Slayer nebo se to naopak neutopí v nesmyslném násilí jako Hamecu no ókoku. || Suma sumárum to má evidentní potenciál. Avšak zatím nedokážu posoudit, kam se to vydá. Může to nakonec být nadprůměr nebo klidně tuctová zapomenutelná věc. Zatím dávám 70% ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Tuhle sezónu nám rozhodně nechybí ani zajímavá fantasy. Má to určité podobnosti s loňským Kingdoms of Ruin, které mi moc nesedlo, ale ve výsledku jsem mile překvapená, že mě to vlastně dost zaujalo. Co chci jako první pochválit je zasazení, které hodně zajímavě kombinuje historické, magické a sci-fi prvky, dále jednotlivá místa působí moc hezky a i ta napínavá atmosféra se spoustou nejistoty sem moc pěkně sedla. Krve tam je dost, drsnými scénami se nešetří, ale rozhodně to není nijak přepálené. Začátek epizody se mi líbil, obešel se totiž bez zbytečného vysvětlování nebo mluvení, jen nám ukázal situaci hlavní hrdinky a líbil se mi i přechod na tu dramatičtější a akčnější část. Celá epizoda má naprosto v pohodě tempo a neztrácí se čas zbytečnostmi. I naše hlavní postavy jsou sympatické, té holčiny ze začátku mi bylo docela líto :( Samozřejmě to není dokonalost, vadí mi, že autor má zjevně hodně nápadů a tak začátek působí v mnohém lehce zmatečně. Taktéž si nemůžu nepostěžovat na animaci, v akčních scénách je docela hezká a příjemně se na ní kouká, ale zážitek bohužel umí hodně zkazit nekvalitní CGI, takže do budoucna doufám ve víc čistě 2D soubojů. Pořád je to v základu docela předvídatelné anime, ale i tak mě zajímá, co bude dál, takže v rámci možností spokojenost, uvidíme u pokračování. 7.2/10 ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně fajn úvod, který je násilně přerušený útokem robotů... Smrt kamarádky hlavní postavy je neočekávaná (pokud jste nečetli některé anotace) a animace je taky celkem fajn. O magii se toho moc nedozvíme a pak je tu OP týpek s mečem, který se všemu směje, háže kolem průpovídky o svobodě a bez problémů rozkrájí davy robotů i stometrového bosse... Zatím opatrné 3*, kdy by z toho mohl být fajn shonen, ale taky čisté klišé a fanservice - z příběhu jsme neviděli moc a působí to poměrně mechanicky, oproti třeba "klasickému", ale mnohem obratněji zpracovanému Džigokuraku (seriál) (2023). ()

Reklama

Reklama