Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky se tulák Charlie, stejně jako tisíce dalších mužů, vydává na Aljašku k cestě za zbohatnutím. Ve sněhové vánici narazí na dřevěnou boudu, kde se rozhodne ukrýt. Uvnitř se shledá krom psa také s podivným chlapíkem, který jej s puškou v ruce odmítá přijmout a hladového zlatokopa Big Jima. Zanedlouho se jejich cesty rozdělí. Charlie příchází do města, kde potká místní tanečnici Georgii, do níž se na první pohled zamiluje... (Prince)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Chaplinův tulák je nezapomenutelná postavička. Kachní chůze, klobouk, hůlka, sáčko a téměř akrobatické kousky, na to se člověk může dívat pořád. Už jsem si myslela, že se mi Zlaté opojení bude líbit méně než Světla velkoměsta, ale ke konci mě to opět chytlo. Líbilo se mi to po celou dobu, ale konec hodnocení ještě vylepšuje. Chaplinovy filmy mají něco do sebe. Nejen, že obsahují vtipné gagy, ale taky přinášejí jakési poselství, nejsou bezduché... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Konečne som videl Chaplina na Aljaške. Čakal som trošku viac, ale celkovo som spokojný. Nie je to vtipné za každú cenu, dokonca sa tu riešia i vážne veci, ale vždy to končí pointou a srandou. Vyzdvihnúť musím hlavne fakt, že ide o ucelený film, ktorý má úvod, pokračovanie i záver a nejde len o nejaký zlepenec vtipných scén na tému "ryžovanie zlata na Aljaške". Očakával som scénu, kde bude Chaplin v nejakej rieke premývať kamene v tanieri, ale nestalo sa. Inak skvelé. 80%. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Chaplin! Snad poprvé jsem při jeho filmu hltal každou scénu, každý gag, každý pohled. Tohle jsem si doopravdy náramně užil. Krásný příběh, roztomilý Chaplin a skvěle vybrané prostředí. Viděl jsem verzi z roku 1942, která je, si myslím, mnohem lepší pro dnešní projekce. Určitě bych si neodebíral dvě hvězdičky jako Berg, to by totiž znamenalo, že původní verze má sedm hvězdiček, a tomu já prostě nehodlám uvěřit, pane kolego! :-) __ Výborné! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tématicky ne tak důležité jako Diktátor, příběhově ne tak zábavné a ztřeštěné jako Moderní doba, ale přesto naprosto kouzelné a svým způsobem jedinečné dílko. Živelnost a promyšlenost jednotlivých scén opět bere dech, akční vsuvka s balancováním na kraji útesu je dnes legendární jako Charlie sám a hlavní myšlenka, tedy odradit zlatokopy od pobytu v nehostinné zemi nikoho, kde vám k obědu brzy zbude jen vlastní bota, se také určitě cení. Ale Chaplinův vrchol je přeci jenom jinde.. 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tu sedmdesátiminutovou verzi doplněnou navíc o "dabing". Zezačátku jsem se toho děsil, ale pak jsem zjistil, že vypravěče dělal a jednotlivé postavy daboval sám mistr Chaplin a trochu se mi ulevilo. Mluvení film vůbec nerušilo, jak jsem se původně trochu bál. Jedná se o klasický Chaplinovský zábavný snímek, rozhodně více než příjemně strávená hodinka. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (28)

  • Podle Amerického filmového institutu jde o 58. největší snímek všech dob (2007). (džanik)
  • Ve scéně, kdy Charlie Chaplin jí botu, si z vedlejšího talířku natočí na vidličku a sní tkaničku a na talířek přesune floky. Hned v dalším záběru je tkanička zpět na talířku a v dalším leží na talířku zase floky. (PaulxH)

Reklama

Reklama