Reklama

Reklama

Chaplin filmovým hercem

  • USA His New Job (více)

Charlie Chaplin jde na konkurz, kde dostane filmovou roli. Během natáčení naštve téměř každého, koho potká a zkazí na co šáhne. Vše se vyhrotí až v závěrečnou rvačku. (jonyyy)

Recenze (20)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý především několika momenty. V první řadě mě zaujalo, že v roce patnáct sahá Chaplin soše do rozkroku a chlápkovi na zadek. Také můžeme slavného komika vidět v kozácké uniformě. Jinak je to ale klasická přehlídka kopanců a pádů přesně ve stylu tehdejších let. Nic průlomového ani nic nadprůměrného. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

První kroky Ch. Chaplina.¬         Rok 1914 byl úvodním rokem Chaplinovy tvorby filmové. Na třicet pět krátko- případně středometrážních grotesek plus jeden dlouhometrážní snímek ve směs postrádaly větší kvalitu, žertéřství rovnalo se sotva tak jednomu a půl míčku artisty, místy bylo až rozpačitě trapné. Je zřejmé, že společnost "Keystone Studios", s níž měl Chaplin uzavřenu roční smlouvu, si spíš než na kvalitu potrpěla na množství.¬                 Podobně tomu bylo i následujícího roku a počátkem roku 1916, kdy Chaplin pod hollywoodskou společností "Essaney" natočil svých dalších patnáct krátko- příp. středometrážních snímků. Ač v té době už znám a oblíben natolik, že mohl diktovati podmínky producentům a vybírati z nich, nebyla úroveň Ch. snímků ve směs vysoká, ze jména hledíme-li na ně nedobovýma očima.¬                 Není však třeba odsunouti tyto první filmové krůčky a kroky někam do zapomnění, svou kvalitou spolu s vkusností se vyrovnají řadě nynějších zábavných pořadů tak jistě, jako že Ch. Chaplin natočil později taková díla jako "Moderní doba" či "Diktátor".¬                 [Zdroje: 1. Wikipedie, English (en.wikipedia.org/). 2. Filmová databáze IMDb (imdb.com/)] ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"You are hired."     Krátka groteska z druhého Chaplinoveho obdobia (v štúdiu Essanay), ktorá upúta zaujímavou zápletkou s uchádzaním sa o prácu vo filmovom štúdiu. Charlie síce uspeje a získa vytúženú prácu, lenže potom funguje ako rušivý element (ustavične narúša filmovanie) a pri akejkoľvek zverenej úlohe pobabre, čo len môže. Škuľavý Ben Turpin je ešte väčší chumaj, akým bol Chaplin na začiatku svojej kariéry v štúdiu Keystone a to už je čo povedať (snaha spraviť z týchto dvoch dvojicu proste nemohla byť úspešná). Vtipnosť snímky dosť kolíše. Skôr nevtipné mi pripadajú všetky tie šarvátky medzi Charliem a Benom (okrem úvodnej bitky, kto z nich sa prvý dostane na konkurz), či scéna s kockami, na druhej strane vydarené sú viaceré gagy počas nakrúcania, ako sú problémy s mečmi (najvtipnejšia scéna je zrejme tá, v ktorej sa konečne podarí Charliemu vložiť sa do role, až napokon povalí stĺp). Videná verzia s výbornou klavírnou hudbou Erica Jamesa (1999).     "He's driving me mad!" ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Charlie Chaplin tentokrát rozosmieva pri práci vo filmovom štúdiu. Pri bitkách a nehodách v tejto groteske sú použité dosť brutálne spôsoby, či už ide o pílenie zadku alebo báchanie kladivom po hlave. Pri hraní kociek atmosféra vtipnosti trochu opadá, inak ide o výborný zážitok kvality, na akú je divák u Charlieho zvyknutý. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších Chaplinových grotesek, ale rozhodně ne špatná, ba právě naopak, pořád je ohromně vysoko. Chaplin pořád zakopává, boří kulisy, naráží do ostatních... je to fajn, ale ne tolik jako v jiných groteskách s podobným schématem. Nejlepší byl začátek, ke konci už to jelo trochu na setrvačnost... I tak ale pořád super zábava, která je skvělá i dnes. 70%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Jediný Chaplinův film natočený v chicagských ateliérech společnosti Essanay. (everlong)

Reklama

Reklama