Reklama

Reklama

Recenze (3)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jak známo, stav beztíže funguje tak (v Itálii), že když se v něm odepnete z pásů, tak vás antigravitace mrští proti stropu a drtí o něj směrem nahoru. Přestože raketa akceleruje asi tak na 3G (opačným směrem). Ale to je zde normální. Tak tedy, nejspíš mám zvrácenou touhou trpět, opět jsem zkusil italskou sci-fi. A tentokrát to byla docela legrace, samozřejmě z velké části nechtěná (možná úplně? ne, to asi není možné). Navíc tam byly dvě docela hezké ženy v sexy kostýmcích, kožený úbor mimozemšťanů – mužů byl vyloženě koupen v nějakém sexshopu, prostě docela živá taškařice. Děj... moc nedává smysl, resp. asi se točilo chronologicky a co kdo na placu zrovna vymyslel, to natočili. Kupříkladu poté, co jsou zajatí pozemšťani uneseni do vesmíru, vzbouří se, přítomní asijští agenti (nebojte se, jsme orientálci, ne číňani) postřelí oba mimozemské muže, jsou italskými pozemšťany zneškodněni, mimozemská velitelka, dosud nejzápornější postava, je najednou kladná, smutně plká, všichni jí pomáhají, jeden z italů dává transfuzi postřeleným mimozemšťanům, veškeré italské kosmické lodi pronásledují mimozemský stroj, který má problémy, a protože je loď těžko ovladatelná, tak (bez problému, hladce) přistane na planetě opic, mezi tím vším dějem obě ženy mění mimo záběry jeden dráždivý kostýmek za druhý (je zjevné, která z nich spala s více členy štábu, kamera sleduje její čím dál obnaženější tělo místo probíhajícího děje atd.), no... konec neprozradím, ale je to ještě větší pecka :-) P.S. tentokrát vyřešili klasický italský problém s tím, že se nevejdou účesy do helmy skafandru tak, že ve vzduchoprázdnu žádné neměli. Jak prosté. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na italské sci-fi, navíc letité, je třeba se dobře připravit, páč tyhle filmy jsou hodně fantastické. Vědci poblíž Říma objeví záhadnou radiaci, za níž se ukrývá mimozemská raketa v podzemní sluji. Mimozemšťané donutí vědce, aby jim pomohli opravit raketu, následně je přinutí, aby s nimi odletěli, jelikož bez jejich pomoci by raketu nedokázali řídit - jejich roboti a jeden člen posádky byli totiž zlikvidováni. Z nepřátelství se postupně stává spolupráce, ale to, co čeká lidi i mimozemšťany, si ani jedna strana nedokáže představit. Snímek obsahuje řadu komických situací a z hlediska vědy a fyziky i nesmyslů, což by nemělo skalního fanouška odradit. Vstup do vesmíru bez helmy? Stačí jen kosmický respirátor jak v Bondovi. Procházet se volně po planetě zasažené nukleární válkou a jen tak mimochodem prohodit, že kvůli radiaci se nemůžou dlouho zdržovat, byť ochranu proti ní nemají žádnou, je střídavě k smíchu a pláči. Triky jsou samozřejmě pravěké, když si člověk uvědomí, že jen o rok později vznikl seriál Star Trek a o dva roky dříve naše Ikárie XB1. A také na rozdíl od Star Treku si zde nelámou hlavu s civilizací na planetě, kde nouzově přistáli. Stačí její příslušníky prostě postřílet. Leontine Snellová byla ovšem kočka a Leonora Ruffo za ní zaostávala jen o malý kousek. Jo a úvod je hezkou exkurzí po římských památkách. Dnes jen pro sběratele a ortodoxní žánrové příznivce. ()

Reklama

inutihar 

všechny recenze uživatele

Ještě větší chaos než jsem u staré italské SF zvyklý, v druhé polovině filmu jsem prakticky netušil, co se děje. Internetové zdroje uvádí, že se jedná o verzi sestříhanou z originálu v 70. letech pro uvedení v USA, doplněná o trikové scény z jiných filmů, což může být důvod . Kvůli anglickému dabingu má i výrazně jiné dialogy. Ale ani tak nemyslím, že by ten originál byl výrazně lepší. Děj krásně shrnul Zelvopyr, já bych jen dodal, že divák nemrava si s oběma ženskými představitelkami skutečně užije. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama