Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál v tom je, navíc se ho povedlo částečně vyplnit, ale zároveň to mělo na víc. A zapracovat to mělo nejen na příběhu, ale i na psychologii postav, promyšlenosti světa a atmosféře, která v tom sice byla, ale zároveň postrádala nějakou větší sílu. Vůbec, silných scén je tu skutečně poskrovnu a navíc by tomu slušel lepší závěr. No a kdyby tam ta paralela na Červenou Karkulku nepůsobila tak moc na sílu a buď z toho přirozeněji vyplývala nebo naopak vůbec, udělal by režisér asi nejlíp. Popravdě se mi snáz vyjmenovávají zápory než klady, které ale Jin-Ro skutečně má, jen to pro mě ve finále byl tak průměrný zážitek, že nevidím důvod je zde vyjmenovávat - navíc to jsou dost obecné věci ohledně zápletky, která je sama o sobě celkem zajímavá apod... 3* ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Působivé noirové obrázky vtahují, náznaky alternativní historie přítomné hlavně v občasném použití němčiny dodávají lehké tajemno, dívčí hlásek předčítající Rotkäppchen v drsné předgrimmovské verzi zamrazí v kostech, jenže neohrabaně zašmodrchané soupeření několika tajných organizací moc nemotivuje k rozplétání a ledově studené melodrama ani romantizovaný militarismus nerozechvěly moje evropské srdíčko natolik, aby se ho dějové a emoční zvraty nějak podstatně dotkly. Nedá se to ale v žádném případě odmávnout jako spotřební brak a synek, který nám to doma pustil, si v tom ve svých citlivých čtrnácti to intenzivní našel. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si opravdu parádně užil. Naprosto skvělé prostředí, které je již od začátku skvěle vykreslené. Skvělá atmosféra podtržená velmi dobrou hudbou. Povedená animace a zajímavý příběh, který i díky těm odkazům na pohádku o Karkulce dostává nový rozměr a lehký nádech tajemna. Navíc ta překvapení a intriky, které se tady odehrávají mě prostě hodně bavily. Je sice pravda, že ve výsledku jsem se nedozvěděl nic světového a že SPOILER vlk je prostě vlkem a Karkulka byla taky jenom Karkulka a tedy jejich osud byl víceméně jasný KONEC SPOILERU, ale i tak to bylo neskutečně zajímavé a já až do konce nevěřil, že to takhle skončí, i když jsem si v duchu říkal, že bych vlastně ani jiný konec příliš nebral. Bylo to zajímavé, bylo ta temné, mělo to atmosféru, zkrátka za mě paráda. 9/10 ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z nejzajímavějších anime filmů. Příběh se odehrává v současném, ovšem alternativním Japonsku (jak by asi vypadalo kdyby Japonci neprohráli WW2) . Zemi zmítají protesty a terorismus. Hlavní hrdina je příslušník speciálního protiteroristického komanda, který si uvědomí, že balancuje na tenké hraně mezi člověkem a zvířetem a... navíc se zamiluje - do sestry mladé dívky, která jeho vinou zemřela při poslední akci. Netuší ovšem, že se stal figurkou v kruté politické hře, která chce zneužít jeho momentální slabosti k protistátní akci. Na rozdíl od jiných anime filmů zde najdeme relativně realistický styl kresby a také nádhernou hudbu Hajime Mizoguchiho. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak by se chovala Červená karkulka, kdyby kanále potkala vlka s červenýma očima a kulometem v ruce? Jin Roh mě zaujal svou alternativní historickou linií, která však příliš využita není, stejně jako zmínění vojáci v brnění. Touha stvořit příběh o přerodu světla na tmu byla větší, než ukojit klasické vizuální touhy diváka. Velká škoda, ale čekání na hlubší podtext a smrtící pointu bylo tak pomalé a nudné, až jsem to málem vzdal (resp. mé oči). Kdyby takhle dlouho nechal vlk čekat karkulku, tak by stihla vystudovat vojenskou školu a při prvním setkání ho rozstřílet na kousky. Přesto všechno zajímavý film. PS: mráz neběhal (ověřeno) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno