Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice "jenom" scénář a předloha, ale stejně vypadá jako typický autorský film Mamoru Ošiiho (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers): pomalé, zahloubané tempo, vyprávějící komplikovaně a metaforicky o vážných a temných věcech (terorismus a jeho potlačování, manipulace, konspirace, obětování); také však překombinovanost a nedostatečný spád. Animace je neskutečně na výši, hlavně reálné pohyby a výrazy postav. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál v tom je, navíc se ho povedlo částečně vyplnit, ale zároveň to mělo na víc. A zapracovat to mělo nejen na příběhu, ale i na psychologii postav, promyšlenosti světa a atmosféře, která v tom sice byla, ale zároveň postrádala nějakou větší sílu. Vůbec, silných scén je tu skutečně poskrovnu a navíc by tomu slušel lepší závěr. No a kdyby tam ta paralela na Červenou Karkulku nepůsobila tak moc na sílu a buď z toho přirozeněji vyplývala nebo naopak vůbec, udělal by režisér asi nejlíp. Popravdě se mi snáz vyjmenovávají zápory než klady, které ale Jin-Ro skutečně má, jen to pro mě ve finále byl tak průměrný zážitek, že nevidím důvod je zde vyjmenovávat - navíc to jsou dost obecné věci ohledně zápletky, která je sama o sobě celkem zajímavá apod... 3* ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejprve malá poznámka k ději, jak ho popisuje ZIASystems - nemyslím, že se jedná o alternativní Japonsko, které WW2 vyhrálo, příběh se odehrává 10 let po velké "porážce"... Dále ta dívka nezemřela vinou příslušníka speciálních sil, obětovala svůj život pro terorismus. A teď k hodnocení: Byl jsem uchvácen, skvělé po technické stránce (kresba, hudba), úžasné co se týká děje a postav. Tenhle film mě opravdu dostal. Můžu, spíš musím, jen doporučit ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som to na 100% nepochopil, lebo som to pozeral s anglickými titulkami. Skúsim ešte po našom. Každopádne film ohodnotím. Už dlho mi neprišlo niečo tak nevyrovnané ako tento film. Miestami sa objavujú silné, dokonca až úžasné scény, príslušníci, špeciálnej jednotky sú pre mňa úplne boží. Úvodná scéna s Fusem a mladou teroristkou je dokonalá. Koniec tiež rovnako drsný. Atmosféra parádna. Môžem sa len pridať k ostatným, že slovo temný naozaj vystihuje tento film. Negatíva. Potenciál obrnených príslušníkov nevyužitý naplno. Silné scény často striedala nuda. Proste to mohlo byť ešte lepšie. Mohlo to byť o máličko temnejšie a tiež aspoň o trošku akčnejšie. Nie moc. Len trošku. Tiež ma celkom zaujal režim v ktorom sa príbeh odohrával a mohol byť viac rozobraný. Každopádne ale slušný zážitok. Po druhom pozretí možno zmením hodnotenie. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Romantický i dramatický špionážní příběh odehrávající se v policejním státě. Speciální armádní jednotky zde velmi silně evokují svojí zbrojí německá SS komanda a jsou stejně nemilosrdná. Příběh je hlavně o jednom páru, který si k sobě postupně nachází cestu i když kolem zuří občanská válka. Animace je nádherná a je vše vyvedené ve vybledlých barvách, aby to připomínalo válku, beznaděj, nedůvěru. Po slibném začátku a snovém pojetí se ale příběh začne zbytečně trivializovat a místo dalších snů se přestoupí na špionážní zápletku, která mi do příběhu vůbec nesedla. Čekal jsem alespoň, že konec bude nějak převratný. Bohužel ne, ale i tak to bylo zajímavé a někdy až moc depresivní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)

Reklama

Reklama