Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pro mě neuvěřitelné, že koukám na sto let starý film a směju se u něj jak kdybych viděl tu nejvtipnější událost roku. Nejlepší scéna je zaručeně ta s tím bijcem. Dojde ale i na efekty, které byste rozhodně nečekali. Vůbec se nedivím, že je tu Kid vnímám jako jeden z nejlépe hodnocených filmů na databázi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z top Chaplinových filmov, ktorý si okamžite získa srdce diváka. Malý chlapec tvorí s Chaplinom skvelú a zohranú dvojku. Najviac som sa pobavil na chlapčenskom boxerskom zápase, hlavne Chaplinove masírovania, osvieženie a povzbudzovanie do ďalšieho súboja. Určite jeden z pokladov kinematografie, ktorý i po toľkých rokoch stále baví. 100%. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film, podobně jako všechny němé. Tenhle má něco navíc - dojemný a zároveň vtipný děj. U mě je ale problém, že Charlieho vtípky mě nedonutí smát se nahlas a Charlieho dojemné scény mě nedonutí uronit slzu. Vím, jak to má na mě působit, ale nepůsobí. Přesto uznávám, že jde o kvalitní a zábavnou podívanou.. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Chaplin .. Charlie Chaplin byl pozoruhodný tvůrce. Mimo výtečného, osobitého komediálního herectví, kterým dával svým filmům nezaměnitelné kouzlo většinou stál mimo jiné za tvorbou scénáře a také seděl na režijní stoličce. Jeho Kid je jednoduchou strukturou velice veselý a zároveň smutný snímek. Nalezené dítě totiž změní život chudého, ovšem starostlivého člověka od základů. Velmi krásný film, který příjemně baví a pohladí po duši. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Že by tragikomedie? Nebo smutná komedie, která má krásný konec? Či krásný příběh s úžasnými herci včetně malého Jackieho, který byl lepší herec, než jsou dnes ostatní dětští? Stačí si jen vybrat. A abyste si sami vybrali, musíte se na šťastného tuláka s malým tuláčkem podívat. Věřte mi, nebudete litovat... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)
  • Poměr natočeného a skutečně použitého filmového materiálu je v Kidovi ze všech Chaplinových filmů daleko nejvyšší (53:1). (džanik)

Reklama

Reklama