Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Teri123 

všechny recenze uživatele

Sobík je směsice úzkostných a děsivých scén, momentů, kdy budete chtít Martu zabít a úvah, která z postav je ta největší piča. Richard Gadd je neskutečně talentovaný člověk, který tohle zvládl napsat, zahrát a bohužel i prožít na vlastní kůži. Ve většině jeho momentů můžeme vidět reálnou bolest a utrpení, které musel prožívat. A i když jsem si celou dobu říkala, proč kurva nešel na tu policii a neřekl jim celou pravdu přišlo rozuzlení. On se v té Martě prostě viděl. Oba ztracení, unavení a vystrašení ze života. Do toho jeho posedlost s pozorností a pocitem být viděn, kterou mu Marta poskytla. Na konci tak uvažujete jestli byla Marta doopravdy zlý člověk nebo jenom někdo s obrovským traumatem a šílenou povahou. Velmi oceňuju tématiku sexuálního násilí na mužích protože ve většině filmech/seriálech se tomu buď nevěnují vůbec nebo to berou na lehkou váhu. Je to i jeden z důvodů, co dělá tenhle seriál jiným od ostatních a zajímavějším pro sledování. ()

faraoon 

všechny recenze uživatele

Herecky vycizelovaná konstruktivní modelace Gaddova mužského neovladatelného slabošství, zbabělosti, hlouposti a smutné komické trapnosti v kombinaci s ženskou vychytralou touhou ovládat a vlastnit, zákeřným buzerantstvím a pokorně všeobjímajícím tranďákovstvím. Prostě  kombinace čtyř zcela extrémně vyhraněných, odlišných osob a  povah ve vzácném propletenci. No. První tři díly série jsem se koncem předchozí těšil na počátek následující. Jen čtvrtý, zdánlivě nepatřičný díl jsem s hlubokým odporem přeskotačil, ale připouštím, že měl v seriálu svojí váhu díky geniálně prokreslené Goodmanově postavě jež ve své zvrácené prohnilosti a  odporné samčí zvrhlosti dorazila už tak morálně rozežraného Sobíka na nejhlubší dno lidského charakteru. Skomírající závěr se svojí setrvačností tak tak dokulil do nevýrazného finále, ale již bez toužebně očekávaného jásotu. Škoda. Takže tak chatrné tři. ()

Reklama

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Překvapivě super poučný seriál. Tak skvěle zahrané a životem napsané, až to místy chce člověk vypnout a ulevit si od toho hnusu. Ponaučení je jasné, vážit si sebe sama a řešit primárně sebe a svůj život. Nenechat si to nabourat defektními jedinci a magory, kterých kolem nás chodí volně nespočet a mají potřebu hrát hry a ničit nebo komplikovat životy těch druhých, aby je stáhli do stejného srabu. A zaručeně se to netýká jen stalkingu, ale vztahů obecně. Bez ohledu na pohlaví, za což taky hvězda nahoru, protože to ukazuje realitu - u muž může být stalkován nebo sexuálně a jinak obtěžován ženou. Ps. pokud se toto někomu děje, okamžitě na policii. Sami nic nevyřešíte a nepřestane to, bude se to jen dál stupňovat. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

TVL to byla emocionální nálož a přitom to začalo, tak nevinně...Joo, když se potkají dvě poškozené a zraněné lidské duše nemůže to skončit dobře. Tolik obě touží po pozornosti a lásce až se navzájem zničí. Bravurní herecké výkony hlavní dvojice mě na jednu stranu rozesmávaly, aby mě vzápětí doháněly k pláči...šílenství...a mrazení v zádech. Ty scény zneužití a následných výčitek a pocitů bezcennosti byly prostě tak strašně silné, že se to až nedalo vydržet. A ten naprosto bezútěšný konec kdy zneužívaný začne zneužívat ( pro ty co nepochopili konec) to bylo drsný. Klobouček pro Richarda Gadda za tu syrovost a kupodivu NTFX za to, že to podpořil a nechal natočit ( i když je to spíše výjimka). Za mě naprosto konsternovaných 95% ()

Sebule 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Věděl jsem, že seriál je o stalkingu, ale že to bude takhle osobní, překvapující a poučné, to jsem netušil. Nevím, kolik z toho bylo real, ale jestli alespoň většina, tak klobouk dolů. Příběh mě vtáhnul a měl jsem problém se odtrhnout. Zajímalo mě, jak bude příběh pokračovat, jak se Donnyho život může ještě zhoršit nebo překvapit. Až na trochu slabší začátek, menší repetetivnost a občas velice zvláštní chování postav. Hodnocení: 8,5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Reklama

Reklama