Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět budoucnosti, kde vybraní lidé žijí v městech létajících nad planetou a zbytek živoří na zbídačené planetě. Doktor Ido se živí operováním kybersoučástek do lidských bytostí. Jednou objeví Alitu – vyhozeného kyborga, kterého znovu uvede do chodu. Z Ality se však vyklube něco víc, než obyčejný kyborg a začne tak boj proti lidem shora. (Tamten)

(více)

Recenze (21)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Východisková situácia: Blízka budúcnosť. Nachádzame sa v totalitnej zemi riadenej zhora (a to myslím doslovne), z obdivovaného mesta menom Zalem, kde podľa všetkého žijú a užívajú si len tí vyvolení, a kam by sa väčšina ľudí, žijúcich a tvrdo pracujúcich "dole", chcela dostať. Gunnm (aka Battle Angel) skladá z dvoch častí. Hrdinkou oboch je Gally, cyborg-dievčina, ktorú na začiatku objavuje doktor Ido na pokraji smrti, ale zachráni (poskladá) ju a v nasledujúcom období jej robí otca-mentora. Gally chýbajú akékoľvek spomienky z minulosti, nevie o svojom živote nič. Objavuje však vskutku zaujímavé bojové nadanie, ktoré aj náležite využije pri záchrane Ida, z ktorého sa vykľuje "Hunter-Warrior", akási novodobá odroda ochráncu zákona a poriadku (keďže polícia už dávno neexistuje). Gally sa rozhodne pridať k radom Hunter-Warriorov a spolu s Idom stoja pred neľahkou úlohou poraziť zlého zabijaka, vyslaného Idovou "známou"... V druhej časti sa do stredobodu pozornosti dostáva chlapec Yugo (na pár minút sa objavil už v prvej), do ktorého sa Gally zamilovala a ktorý nadovšetko túži dostať sa do Zalemu, len si bohužiaľ volí nesprávnu cestu a zapletie sa s miestnym mafiánom. Záchranná misia sa môže začať... Na film dlhý necelú hodinu celkom dosť, nie? A to je práve zásadná chyba celého filmu, ktorý by si zaslúžil o dosť lepšie balenie celovečerného filmu (prípadne celého seriálu). Krátkosť neumožňuje komplexné vykreslenie charakterov (výnimkou je Yugo, ktorý v druhej časti dostal dosť priestoru), väčšina je len stručne načrtnutá. Na druhej strane za pochvalu stojí dobré vykreslenie prostredia, pekná animácia (i keď aj tam sa nájde pár lapsusov) a už celkom obšírne popísaný zaujímavý príbeh. Celkovo nadpriemer (som zvedavý na pripravovaný remake pod režisérskou taktovkou Jamesa Camerona). 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne brutal anime, ktoré sa nebojí pritvrdiť, byť krvavé, drastické. Dejovo tento post-apo svet strhne, vytvára sa to v rýchlom slede, akcia a animácia účelová, nápaditá. Miestami to dokáže vytvárať slušnú dávku napätia. Hraný film Alita: Bojový Anjel z tohto anime čerpá zhruba 80%, plus niečo pridáva, rozvíja. /80%/ __Anime sa dá pozrieť s nastavením voľného prekladu titulkov: Battle Angel / Hyper Future Vision GUNNM ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezky to vypadá, hezky to krvácí. Battle Angel Alita mě zajímala jen proto, že ji má James Cameron na svém ušmudlaném papírku s nadpisem "to chci natočit". V této 54 minutové verzi je mnohé a lze vyčíst, že potenciál tu je obrovský, ale jako by si ho autoři nechávali na později (nebo na jiný formát;-)). Dlouhé čekání na akci je vynahrazeno zajímavým, ale nepříliš vysvětleným ani předvedeným světem, ale ta délka je opravdu vražedná, takže prostoru moc není. Samotná Alita je vynikající stejně jako všechny akční a příjemně krvavé scény, které bych od Camerona jednou rád viděl (jen to eRko asi nebude u něj to pravé...). Celkově je to docela slušná zábava, která nedokáže na krátkém prostoru být něčím víc a vyrovnat se jiným anime legendám... Možná samotný film nebo seriál, by mi změnil názor, ale prozatím to tak nechám a budu čekat na Cameronovu vizi... ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Vedeli ste o tom ,že bolo prvých 12 kapitol mangy Battle Angel Alita prerobených do Anime predlohy? Ja totiž nie. Keby mi to Youtube neodporučil tak sa to asi nikdy nedozviem. Na to ,že je to stlačených 12 kapitol do jednej hodiny to celkom dobre vyšlo (áno mangu som čítal). Je tu vidieť veľa odchyliek ,dier a skratiek ,ale pre zhrnutie o čom Alita vlastne je pre neznalcov mangy a pre ľudí ,čo nevideli Hollywoodsku prerábku je to ako stvorené (ja osobne som Rodriguezovú verziu Ality ešte nevidel (update: už videl a bola perfektná). 75% - na zabitie ,času pre Otaku komunitu ideálne. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

chápu, proč právě tohle dílo je zapomenuto, ale na druhou stranu nechápu, jak by to mohl Cameron zfilmovat natolik kvalitně, aby se to zde vyprávěnému příběhu a světu alespoň trochu podobalo. nakonec z toho bude slátanina v podobě Elysia a to na beton, ale zpátky do Japonska. První díl s názvem Rusty Angel, nás zavede do ordinace nejlepšího kyberdoktora, co kdy tamní universum poznalo. nastíní nám situaci ve městě, obeznámí nás s charaktery a ukáže sílu kyborgů. druhý díl s názvem Tears sing, nám názorně ukáže robotí lásku, převypráví starý příběh o falešné naději, představí nám plačícího robota a jako vždycky u Japonců, bude láska ve stroji .-) za mě krásný 4* a rád se nechám nepřekvapit, jak tenhle velice ucházející námět zprzní ten Emeryckej profesionální Evatar. ()

Galerie (9)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama