Reklama

Reklama

Všehochlup

Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1978, 11 min

Byl jednou jeden král a ten měl slabost – ošklivou chlupatou mrchu Všehochlupa. Jeho tři dcery se kvůli tomu ani nemohly vdát, každý nápadník od zámku rychle utíkal. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skvostů československého animovaného filmu. Třeskutě vtipný, člověk si nestačí vychutnat právě řečené, aby byl vzápětí převálcován novou hláškou. Famózně namluvený Františkem Filipovským je tento krátký snímek milým osvěžením ducha, po kterém se setrvačností ještě nějakou dobu chvěje bránice a cukají koutky úst... ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Viděno na VŠ semináři literatury jako materiál, který "se jinam nevešel", spolu s "Drátovat, flikovat" a "Vodou čerstvosti". Verdikt k trojici obecně v komentáři u prvního zmiňovaného dílka. Prvky parodie bohužel hodně známé pohádky bohužel převládaly nad ostatním, Filipovský samozřejmě skvělý, z trojice mně nejbližší humor ("Král si zkoušel položit ruku na ovci, ale nebylo to ono." atp. :D). ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální Filipovský, výborný scénář, ale pořád pachuť toho, že jako Rozhlasová hra by to prostě bylo lepší, neboť vizuální vtípek se koná jen jeden, což je dost málo, obraz totiž jako by byl jen přítěží. Z roztomilýho všeochlupa je ta pátá navíc (o=´ "Co černej hrad, to nějakej vošoust" ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší kousek, z celé trojice. Inspirace pro Prince a Večernici je zde úplně jasná. Samozřejmě celovečerní pohádka je hodně soft verzí, zvláště díky vyškrtnutí titulní postavy, s ehm poněkud nejasnou identitou. Komentář Františka Filipovského je výborný, jedna úžasná sentence zde stíhá druhou ("ať mne hadr probodne," "zkoušel položit ruku na ovci" atd.) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No co tohle bylo??? Koukala jsem na to jak z jara květ a nestačila se divit a smát. Jak tu mnozí píší, čeština je opravdu nádherná a nevyzpytatelná a i z pohádky pro děti dokáže pro dospělé udělat prasárničku, ale kouzelnou prasárničku. Ještě když se k tomu přidal hlas Filipovského, tak tohle patří mezi české skvosty animované filmografie. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama